Συμμετοχή του σχολείου μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning

Aγαπητοί γονείς,

το σχολείο μας την σχολική χρονιά 2020/2021 συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning με δύο έργα.

  1.  “Wearing my mask I can…. “ (Φορώντας την μάσκα μου μπορώ  … )  

ένα συνεργατικό έργο των παρακάτω Νηπιαγωγείων:

Νηπιαγωγείο Πιπεριάς Αριδαία Πέλλας

31ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

10ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης

14ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας Κοζάνης

1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης Δράμα

1ο 3/θέσιο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου Κρήτης

Στόχος του έργου  είναι να εκπαιδεύσει τα μικρά παιδιά στη σωστή χρήση της μάσκας, ώστε να μάθουν πώς να προστατεύονται  δεδομένης της νέας πραγματικότητας στο σχολείο. Σε επέκταση του έργου θα ασχοληθούμε γενικά με τον ρόλο που διαδραματίζει η μάσκα και  προσαρμόζοντάς  την σε  διάφορες εκπαιδευτικές  συνεργατικές δραστηριότητες  (παιχνίδια ρόλων,συμμετοχή στην εβδομάδα του Κώδικα 2020 (  Europe CodeWeek ), δημιουργία ιστοριών, παγκόσμιες ημέρες,ημέρα ασφαλούς δικτύου και πολλές άλλες δραστηριότητες).

Το λογότυπο του έργου

2.Curuxa travels around the World  (Η Κουρούξα ταξιδεύει στον κόσμο)

Η Curuxa είναι μία λούτρινη κουκουβάγια η οποία θα ξεκινήσει το ταξίδι της από τo νηπιαγωγείο της Ισπανίας και θα επισκεφτεί το νηπιαγωγείο Πολωνίας, Σουηδίας, Ελλάδας (Παστίδας)  και Τουρκίας.  Μέσα στο σακίδιό της θα μεταφέρει την ιστορία και τον πολιτισμό των χωρών που θα επισκέπτεται. Οι μαθητές των εκάστοτε νηπιαγωγείων θα φροντίζουν να γνωρίσουν στην Κουκουβάγια Curuxa τον τόπο τους και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις της μα και το σακίδιό της. Αναμένουμε την Curuxa με αγωνία! ( Το έργο αναστάλθηκε προσωρινά λόγω της πανδημίας του Covid-19) 

 

Το eTwinning έργο μας για το σχολικό έτος 2019/2020

https://twinspace.etwinning.net/112804/pages/page/923657

Μένουμε Σπίτι ΜΑΖΙ …παρέα με το πρόγραμμα eTwinning!

 

Αγαπητοί γονείς,

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας  το σχολικό έτος 2018/2019 μας θα πάρει μέρος σε δύο έργα μέσω της δράσης  του  «eTwinning η Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης».

Το eTwinning είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε σχολεία της Ευρώπης να συνεργαστούν μαζί σε ένα κοινό έργο –θέμα.

Μαθητές και δάσκαλοι μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας ανταλλάσσουν ιδέες και σκέψεις, παιδαγωγικές πρακτικές, κοινές δραστηριότητες, γνωριμίες με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας το οποίο ενισχύει την αμοιβαία κατανόηση.

Τo πρώτο έργο μας θα είναι:

-Baskets in hand (Καλαθάκια στο χέρι)

Θα ασχοληθούμε με το Πάσχα. Κύριος στόχος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές μας, μέσω κοινών δραστηριοτήτων,  άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και τα ήθη και έθιμά τους.

Οι χώρες με τις οποίες θα συνεργαστούμε προς το παρόν είναι οι εξής: Ισπανία, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία καθώς και ένα νηπιαγωγείο από την Ελλάδα(Θεσσαλονίκη)

Το δεύτερο έργο μας θα είναι:

-Land full of wild animals ( Γη γεμάτη άγρια ζώα)

Θα ασχοληθούμε και θα γνωρίσουμε τα άγρια ζώα της Ελλάδας και των  συνεργαζόμενων χωρών, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας  στα ζώα υπό εξαφάνιση. (Θα παρουσιάσουμε στις χώρες εταίρους  το πλατόνι)

Οι χώρες με τις οποίες θα συνεργαστούμε είναι: Ισλανδία, Πορτογαλία, Τουρκία, Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Ουκρανία ,Ισπανία, Ρουμανία, Λιθουανία, Τσεχία, Βουλγαρία και ένα σχολείο από την Ελλάδα (Αθήνα)

Σε αυτά τα δύο έργα θα θέλαμε πολύ να σας έχουμε συνεργάτες.

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων

Οι Εκπαιδευτικοί

Καλιάρα Ιωάννα

Καρόζα Ευγενία

Λουτσοπούλου Σοφία

Σαββίγκου Τζίνα