Αρχεία για Οκτώβριος 2016

ΔΟΕ: Συνάντηση με εκπαιδευτικούς από τη Γερμανία »

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με ομάδα εκπαιδευτικών από τη Γερμανία οι οποίοι είναι μέλη του σωματείου GEWBerlin.

ΔΟΕ: Ψήφισμα Συμπαράστασης για τη δίκη του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ.ΚΟΥΜΑΣ» »

Το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε., ομόφωνα, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων. Κούμας» και Πρόεδρο του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας, Παπαποστόλου Δημήτρη, που δικάζεται τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, επειδή ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας προάσπισε, όπως επιβάλλει ο ρόλος του, τα συμφέροντα των μελών του.

Β. Παληγιάννης: Τα κενά στην ειδική αγωγή και οι προγραμματισμένες προσλήψεις αναπληρωτών. – 7o Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου χωρίς τζάμια και με φόντο τα σκουπίδια »

Στην Ελλάδα του 2016, η Πολιτεία θα έπρεπε να ανταποκρίνεται, με βάση το Σύνταγμα, στο αξίωμα των ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά με την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξή τους. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Τροποποιήθηκε το ΠΔ για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών »

Με νέο Προεδρικό Διάταγμα επήλθαν τροποποιήσεις στο χωρίο που αφορά τις κατηγορίες όπου κατατάσσονται οι σχολικές μονάδες για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα στην Α/θμια Εκπαίδευση προστέθηκε και κατηγορία ΙΓ που δίνει 14 μόρια για τις μεταθέσεις.

Συμπληρωματικές πληροφορίες για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στους αναπληρωτές »

Για υπηρεσία που έχει παρασχεθεί με πλήρες ωράριο εργασίας (π.χ. αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, Υπάλληλοι Ι.Δ.Ο.Χ. με πλήρες ωράριο εργασίας σε Ν.Π.Δ.Δ. κλπ.) προσμετράται το σύνολο της προϋπηρεσίας από την ημερομηνία πρόσληψης έως και την λήξη της σύμβασης.

Σύσταση 2.223 θέσεων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ18.41-32, ΠΕ19-20 στην Α/θμια »

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία συστήνονται 2.223 θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για τους κλάδους των εκπαιδευτικών: Γαλλικής γλώσσας (ΠΕ05) και Γερμανικής γλώσσας (ΠΕ07), των εκπαιδευτικών Δραματικής Τέχνης και Θεατρικών Σπουδών (ΠΕ32 και ΠΕ18.41), Καλλιτεχνικών Μαθημάτων (ΠΕ08) και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής (ΠΕ19/20).

Η Υπουργική Απόφαση για την υλοποίηση προγραμμάτων συνεκπαίδευσης »

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε Υπουργική Απόφαση η οποία καθορίζει τη διαδικασία σχεδιασμού, υλοποίησης και αξιολόγησης Προγραμμάτων Συνεκπαίδευσης μεταξύ σχολικών μονάδων ειδικής και γενικής εκπαίδευσης.

ΔΟΕ: Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης 25/10 »

Με την απόφασή του στις 6 Οκτωβρίου 2016, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτίμησε τα δεδομένα που έχει δημιουργήσει στην εκπαιδευτική πραγματικότητα η εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων για την προσχολική αγωγή και τον κατ’ ευφημισμό «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Σχολείου», δεδομένα υποβάθμισης της ποιότητας του δημόσιου σχολείου, διατάραξης και καταστρατήγησης των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Χιλιάδες παραμένουν […]

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων σε Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ »

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την πρόσληψη 424 αναπληρωτών εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων σε Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ. Οι ημερομηνίες ανάληψης υπηρεσίας είναι από την Παρασκευή 21 έως τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016.

Αναδιάρθρωση και εξορθολογισμός της διδακτέας ύλης των ξένων γλωσσών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο για το σχολικό έτος 2016-2017 »

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής σας δημοσιεύουμε τις παρακάτω οδηγίες σχετικά με την αναδιάρθρωση και εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης των ξένων γλωσσών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο για το σχολικό έτος 2016-2017.

Τι προβλέπεται για την 28η Οκτωβρίου στα σχολεία »

“Ενόψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα Π.Δ. 200/1998 και 201/1998 (Α΄161), το Π.Δ. 104/1979 (Α΄23), καθώς και το Π.Δ. 56/2016 (Α΄91), η 28η Οκτωβρίου είναι αργία για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία την […]

ΔΟΕ: Η Ειδική Αγωγή θυσιάζεται στο βωμό της λογιστικής αντίληψης για την εκπαίδευση »

Με λογιστικές λογικές και με τον προσφιλή τρόπoο του παρελθόντος «μοιράστηκαν» και φέτος οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης σε δύο, τρία, ακόμα και σε πέντε παιδιά ! Παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις και δηλώσεις του υπ. παιδείας, μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1140 προσλήψεις εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξηγια περισσότερα από 5.500 αιτήματα. Την ίδια στιγμή πολλοί γονείς […]

Προεδρικό Διάταγμα 111/2016 – ΦΕΚ 193/Α/18-10-2016 »

Τροποποίηση του Π.δ. 50/1996 “Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης” (A΄ 45), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

ΔΑΚΕ ΠΕ Κέρκυρας: Διακήρυξη και ψηφοδέλτιο για τις εκλογές αιρετών »

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, σε λίγες μέρες θα κληθούμε να εκλέξουμε αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν στα υπηρεσιακά συμβούλια. Η παρουσία αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια αποτελεί κορυφαία κατάκτηση του κλάδου, αφού δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να παρίστανται ενεργά, δια των αντιπροσώπων τους, στα όργανα λήψης των αποφάσεων της διοίκησης.

ΔΑΚΕ ΠΕ: Συκοφάντες, υβριστές και συνειδητά ψεύτες για μια ακόμη φορά… »

Με μία κατάπτυστη ανακοίνωση τους τα Προοδευτικά (!) Ρεύματα Εκπαιδευτικών, ένα συνδικαλιστικό μόρφωμα προερχόμενο από το χώρο της πρώην Π.Α.Σ.Κ. που δεν μπορεί να κρύψει την «αυριανίστικη» νοοτροπία του, εξαπέλυσε οχετό λάσπης και ψεύδους κατά (και) της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) για να «επιβεβαιώσει και οριοθετήσει» την ύπαρξή του στο συνδικαλιστικό σκηνικό […]

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Ανελέητο κυνήγι περικοπών σε τμήματα ΕΠΑΛ, Γενικών Λυκείων και Γυμνασίων »

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, υπακούοντας στις ανειλημμένες από την κυβέρνηση  δεσμεύσεις σε Ε.Ε. και ΟΟΣΑ, έχει εξαπολύσει από τις αρχές Οκτωβρίου ένα ανελέητο κυνήγι περικοπών σε τμήματα  ΕΠΑΛ, Γενικών Λυκείων και Γυμνασίων. Στο όνομα της εξοικονόμησης  προσωπικού «παίζουν» με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, όπως ακριβώς έκαναν […]

Β. Παληγιάννης: 1750 προσλήψεις αναπληρωτών τις επόμενες ημέρες (Ημερομηνίες, ειδικότητες) »

Τις επόμενες μέρες 1.750 προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε. 10.110 οι έως τώρα προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε. Πόσες και πότε θα γίνουν οι νέες προσλήψεις. Οι έως σήμερα προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Π.Ε. ανέρχονται σε 10.110.Συγκεκριμένα έχουν προσληφθεί 7.301 αναπληρωτές στην γενική αγωγή (2.739 ΠΕ70, 1554 ΠΕ60, 3008 ειδικότητες) και 2.809 στη ειδική αγωγή.Όμως παρά τις […]

Εκλογές για την ανάδειξη Αιρετών στα ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ »

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, ψηφίζουμε Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανάδειξη Αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ). Συνεχίζουμε μαζί για Αιρετό που: στηρίζει τις αποφάσεις του κλάδου, πιστεύει και εφαρμόζει τις αρχές της ισονομίας και της συλλογικότητας, ενώνει τη φωνή του με τη φωνή μας, κάνει κάθε δίκαιο αίτημα δική του υπόθεση, […]

Β. Παληγιάννης: Εκλογές Αιρετών ΚΥΣΠΕ 2016 »

Πιστεύοντας ότι ως αιρετός εκπρόσωπός σας στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε. ανταποκρίθηκα στο ρόλο και την αποστολή μου κι ότι με το λόγο, τη στάση, τη συμπεριφορά και τις ενέργειές μου τίμησα την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας, ζητώ και στις εκλογές που θα γίνουν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, για την ανάδειξη αιρετών, τη στήριξη και την […]

B. Παληγιάννης: Τραγική η κατάσταση σε εκατοντάδες νηπιαγωγεία.. »

Η φοίτηση στο νηπιαγωγείο θεωρείται πολύ σημαντική για την περαιτέρω πορεία του παιδιού, καθώς προσφέρει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τη νοητική, κοινωνική, συναισθηματική και πολύπλευρη ανάπτυξή του. Στη χώρα μας, δυστυχώς, αντιμετωπίζεται με αδιαφορία, χωρίς να δίνεται η δέουσα σημασία.