Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Διευκρινίσεις για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία

Εγγραφο, σε συνέχεια της με Αριθμ. Πρωτ. 137359/Γ1/02-09-2014 «Οδηγίες σχετικά με την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία», με διευκρινίσεις για την κάλυψη τωνegkyklios λειτουργικών αναγκών στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία που υπογράφει ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. κ. Κ. Παπαχρήστος εξέδωσε το υπ. Παιδείας στις 3-9-2014 διευκρινίζοντας τα εξής:

1.    Στο ολοήμερο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, πλην ΕΑΕΠ, τοποθετείται τουλάχιστον ένας εκπαιδευτικός.
2.    Το ολοήμερο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων με ΕΑΕΠ, θα λειτουργήσει:
      α) με τις διαθέσιμες ώρες των δασκάλων,
      β) με τις διαθέσιμες ώρες των εκπ/κών ειδικοτήτων,
      γ) στις περιπτώσεις που υπάρχει δάσκαλος ήδη στη σχολική μονάδα (12/θέσιο και άνω), αναλαμβάνει το ολοήμερο πρόγραμμα, εφ’ όσον έχει εξασφαλιστεί η πρωινή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, περιοχής ευθύνης της κάθε Διεύθυνσης.
3.    Επιπρόσθετα, οι δάσκαλοι που θα προσληφθούν, μέσω του ΕΣΠΑ (υποστήριξη ολοήμερων σχολείων), θα τοποθετηθούν αποκλειστικά στο ολοήμερο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, πλην των ΕΑΕΠ.
Η τοποθέτηση των δασκάλων αυτών θα πρέπει να γίνει  στις σχολικές μονάδες, στις  οποίες δεν υπάρχει δάσκαλος στο ολοήμερο πρόγραμμα..

Δείτε εδώ .

Παρακάτω διαβάστε την με Αριθμ. Πρωτ. 137359/Γ1/02-09-2014.

«Οδηγίες σχετικά με την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία».

Για την εύρυθμη λειτουργία των Ολοήμερων δημοτικών σχολείων όλης της χώρας οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 70, τοποθετούνται για την έναρξη του σχολικού έτους, κατά προτεραιότητα, ως εξής:

– Στο πρωινό πρόγραμμα ώστε να στελεχωθούν όλα τα πρωινά τμήματα.- Στο ολοήμερο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, πλην των Ε.Α.Ε.Π., τουλάχιστον ένας εκπαιδευτικός.

 Στις σχολικές μονάδες με ΕΑΕΠ,  το  ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει:

α)  με τις διαθέσιμες ώρες των εκπαιδευτικών ΠΕ 70,

β)  με τις διαθέσιμες ώρες των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

 Προτεραιότητα δίνεται στην κάλυψη των αναγκών των μικρότερων τάξεων όσον αφορά το ολοήμερο πρόγραμμα. Προηγείται η δημιουργία και λειτουργία ολοήμερου τμήματος για τους μαθητές των Α΄,Β΄,Γ΄ και Δ΄ τάξεων και εφόσον υπάρχει δυνατότητα, δημιουργείται ολοήμερο τμήμα και για τις υπόλοιπες τάξεις. Την εποπτεία – εφημερία του ολοήμερου έχει εκπαιδευτικός που διδάσκει στο/στα ολοήμερο/α τμήμα/τα συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

Σε  ό,τι  αφορά το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών, αυτό τηρείται χωρίς παρέκκλιση από όλους τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές/Προϊσταμένους των σχολικών μονάδων.

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης καλούνται να δώσουν σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις για την ομαλή έναρξη του σχολικού έτους, εφαρμόζοντας τα ανωτέρω.

 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *