Μένουμε σπίτι…Μαζί – Γιορτή της Μητέρας

eTwinning: “Μένουμε σπίτι…Μαζί!”

10η αποστολή – “Η γιορτή της Μητέρας”

Το eTwinning έργο “Μένουμε σπίτι…Μαζί” συνεχίζεται με τη 10η αποστολή, αφιερωμένη στην Ημέρα της Μητέρας.

Στις 10 Μαΐου είναι η γιορτή της Μητέρας και ο Άκης Σπιτάκης θέλει τη βοήθεια μας για να φτιάξει την τέλεια συνταγή για την καλύτερη ΜΑΜΑ! Έτοιμοι; Πάμε λοιπόν!

Οδηγίες

  • Παρακολουθείτε το βίντεο του Άκη Σπιτάκη

 

Τι είναι αυτό που κάνει τη μαμά μας την καλύτερη του κόσμου; η αγάπη της… η αγκαλιά της… τα φιλιά… τα χάδια της… και τόσα άλλα! Ας τα αναζητήσουμε μέσα σε πίνακες ζωγραφικής. Πολλοί ζωγράφοι αποτύπωσαν στους πίνακες τους τη μοναδική σχέση του παιδιού με τη μητέρα. Στο παρακάτω παιχνίδι θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πολλούς πίνακες…. και να ανακαλύψετε στοιχεία που θα χρειαστούμε για την συνταγή της καλύτερης μαμάς!

  • Γράφετε συνεργατικά τη  συνταγή της καλύτερης μαμάς. 

Σκεφτείτε ένα συστατικό για την συνεργατική συνταγή του σχολείου μας, ζωγραφίστε το και ζητήστε βοήθεια από κάποιον μεγάλο για να το γράψετε online. Γράφετε το υλικό σας όπως έχω γράψει εγώ στο παράδειγμα. (Οι γονείς μπορούν να ρωτήσουν τα παιδιά “τι κάνει με μια λέξη τη μαμά τους την καλύτερη μαμά του κόσμου;”). Αν δυσκολευτείτε με την online εφαρμογή μπορείτε απλά να στείλετε γραπτώς το συστατικό.   ΣΥΝΤΑΓΗ

  • Αφού ζωγραφίσετε και γράψετε το συστατικό, μπορείτε να δείτε το παραμύθι Κι εγώ σ’ αγαπώ! που παραχώρησε για το έργο μας η κ.Νίνα Ζαφειρίου.

 

  • Ζωγραφίζετε το πορτρέτο της μαμάς σας και γράφετε πάνω τη λέξη: Σ’ αγαπώ

Ώρα λοιπόν να φτιάξετε το πορτρέτο της μαμάς! Πάρτε χαρτιά, μαρκαδόρους, πινέλα και όλη σας την αγάπη και ζωγραφίστε το πορτρέτο της δικής σας μανούλας! Μη ξεχάσετε να γράψετε την πιο γλυκιά λέξη… που σίγουρα θα κάνει τη μαμά σας να χαμογελά!

Και στο τέλος ξέρετε…. 1) φωτογραφίζετε το συστατικό που ζωγραφίσατε για τη συνταγή της καλύτερης μαμάς αλλά και 2) το πορτρέτο της δικής σας μαμάς και τις δύο φωτογραφίες (υλικό και πορτρέτο) μας τα στέλνετε!

Περιμένουμε με ανυπομονησία τα έργα σας!

Μπορείτε να παίξετε και το παρακάτω παιχνίδι της ιστορίας

https://learningapps.org/11302217?&fbclid=IwAR3RXZGGJvqcs5ggwL98JbX1QyO5lkIPNReNbMQX3-nfF0u89t7h83s4x7U

Χρόνια Πολλά Μαμά!

από το Νηπιαγωγείο Μεσορόπης

https://www.youtube.com/watch?v=c_xCr8_WQ-4

 

Γιορτή της μητέρας από τα σχολεία του έργου:

Μετάβαση στο padlet.com

CC BY-NC-SA 4.0 Μένουμε σπίτι…Μαζί – Γιορτή της Μητέρας από ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΣΟΡΟΠΗΣ διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.

2 σχόλια στο “Μένουμε σπίτι…Μαζί – Γιορτή της Μητέρας

  1. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας. Είμαι συνάδελφος και ψάχνοντας στο διαδίκτυο υλικό και για το δικό μας blog έπεσα πάνω στη σελίδα σας. Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να αναρτήσω το παιχνίδι με τους πίνακες, το παραμύθι και το παιχνίδι με τη σειροθέτηση ελεύθερα.

    • Ευχαριστούμε!Το υλικό δημιουργήθηκε από την ομάδα του έργου eTwinning “Μένουμε σπίτι…Μαζί!” και στο έργο συμμετέχει το σχολείο μας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ελεύθερα αναφέροντας την ομάδα του έργου eTwinning ως δημιουργό του υλικού. Καλή συνέχεια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *