Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΛήψη αρχείου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου.

«Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2020-21»Λήψη αρχείου

 

 

Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου – σχολικό έτος 2020-2021

Ο εορτασμός για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου στο Νηπιαγωγείο Μεσορόπης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών εντός του Νηπιαγωγείου. Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Νηπιαγωγείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές, στη λήξη της εκδήλωσης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στους μαθητές των Νηπιαγωγείων και της Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του ΠΣΔ (https://www.sch.gr/services).

 

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων και της Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου, αλλά και κάθε μαθητή/τριας που μέχρι σήμερα δεν έχει αποκτήσει λογαριασμό πρόσβασης το ΠΣΔ, μπορούν να φροντίσουν για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) στο σύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/

Η εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.) των μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων μπορεί να πραγματοποιηθεί:

Α) από τους γονείς/κηδεμόνες τους.

Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

 • Οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.
 • Κατά την εγγραφή θα ζητηθεί ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας. Είναι αυτός που αναγράφεται στους Ελέγχους Προόδου των προηγούμενων ετών.
 • Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων και των Α’ και Β’ Τάξεων Δημοτικού Σχολείου που πιθανόν δεν γνωρίζουν τον ΑΜ του μαθητή μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο για να τον πληροφορηθούν.
 • Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης e-mail του και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
 • Στο πεδίο «Τμήμα» αν υπάρχει μόνο ένα τμήμα, πρέπει να οριστεί ο αριθμός 1.
 • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (e-mail), στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας, με τα στοιχεία εγγραφής,

Β) από τη διεύθυνση του Νηπιαγωγείου, με προσκόμιση του εντύπου γονικής συγκατάθεσης για δημιουργία μαθητικού λογαριασμού στο Π.Σ.Δ.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και υποστήριξή σας στην εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

 

 

Σχέδιο Δράσης Διαχείρισης Περιστατικών Covid-19

Οδηγίες ΕΟΔΥ- Σεπτέμβριος 2020Λήψη αρχείου

Οδηγίες ΕΟΔΥ -Αύγουστος 2020Λήψη αρχείου

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Επιστροφή στο Νηπιαγωγείο – Οδηγίες ΕΟΔΥΛήψη αρχείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 και παράταση του διδακτικού έτους μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Τρόπος επαναλειτουργίας σχολείων
 • Τα μαθήματα αρχίζουν Δευτέρα 1η Ιουνίου και μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου.
 • Τμήματα με έως 15 μαθητές στην τάξη και με 1.5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό.
 • Αν υπερβαίνουν οι μαθητές τους 15, θα λειτουργούν εκ περιτροπής. Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή η μία ομάδα μαθητών, Τρίτη Πέμπτη η άλλη και την επόμενη εβδομάδα εναλλάξ. Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.
 • Αντισηπτικά και 2 φορές καθαρισμός την ημέρα, μία κατά τη διάρκεια λειτουργίας και μία φορά μετά το πέρας λειτουργίας του. Έχουν προβλεφθεί κονδύλια για τροποποίηση των συμβάσεων των καθαριστών.
 • Διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για μείωση συγχρωτισμού.
 • Προαιρετική χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς και στο σχολείο και στα λεωφορεία
 • Θα σταλούν ειδικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών αυτών.
 • Δυνατότητα απουσίας μαθητή με μία απλή δήλωση γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου αυξημένου κινδύνου στο σπίτι.
 • Δυνατότητα σύγχρονης εξ αποστάσεως από εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές εμπίπτουν στις κατηγορίες αυξημένου κινδύνου.
 • Απόσταση 1,5 μέτρου στο πλαίσιο πάντα του εφικτού και με δεδομένη την ιδιαιτερότητα της ηλικίας των παιδιών.
 • Διακοπή λειτουργίας ολοήμερων τμημάτων.

 

Επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςΛήψη αρχείου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εγγραφές μαθητών/τριών στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2020-2021

Για το σχολικό έτος 2020-2021 οι ηλεκτρονικές εγγραφές στο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 30 Μαΐου 2020.

Ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Εγγραφές μετά την 30η Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο Νηπιαγωγείο, για το σχολικό έτος 2020-2021, θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2020-21, μαθητές γεννημένοι το 2015 (νήπια) και το 2016 (προνήπια)

Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα, θα πρέπει εν τούτοις οι γονείς να επικοινωνήσουν με το Νηπιαγωγείο για αίτηση εγγραφής στο ολοήμερο πρόγραμμα, για όσα επιθυμούν να εγγραφούν στο ολοήμερο, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στο πλαίσιο της μέριμνας για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, πριν την προσέλευση των γονέων στη σχολική μονάδα θα πρέπει να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία.    

Τηλ.: 2592093212

mailmail@nip-mesor.kav.sch.gr

Δικαιολογητικά που θα προσκομιστούν στο Νηπιαγωγείο μετά την αίτηση εγγραφής:

α) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)

β) Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

δ) Δικαιολογητικά για το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα ή/και το τμήμα πρόωρης υποδοχής (βεβαίωση εργοδότη, κάρτα ανεργίας, αποδεικτικό ένταξης σε ευπαθή κι ευάλωτη κοινωνική ομάδα).

ε) Βεβαίωση φοίτησης άλλων τέκνων από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας, εφόσον υπάρχουν.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ

Ο γονέας/ κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

·Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.

·Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

·Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) Τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή. Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή.

β) Τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας.

γ) Το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) Εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής.

ε) Τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα.

στ) Επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά για τα (γ) και (δ) προσκομίζονται στη σχολική μονάδα εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο Προϊστάμενος/νη-Διευθυντής/ντρια του Νηπιαγωγείου.

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας ενημερώνεται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσει κατά την επίσκεψή του στη σχολική μονάδα.

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, ο χρήστης δηλώνει υπεύθυνα ότι ασκεί τη γονική επιμέλεια του τέκνου που αιτείται εγγραφή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.

Μετά την υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή». Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο. Για τον σκοπό αυτό ο/η Διευθυντής/ντρια ή Προϊστάμενος/νη του νηπιαγωγείου εισέρχεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) και καταχωρίζει την αίτηση σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που του προσκομίζει ο γονέας/κηδεμόνας.

Για την υποστήριξη μαθητών/τριών, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως: πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις ή ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης ή φυλακισμένοι καθώς και πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης αίτησης, με όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα από τον γονέα/κηδεμόνα.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣΛήψη αρχείου

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

α. Προϋποθέσεις εγγραφής στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα (13:00 – 16:00)

Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

1. Μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους.

2. Μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως:

  Ι) Πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις /ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης / φυλακισμένοι.

  II) Πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):

1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.

3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Οι εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας, για το σχολικό έτος 2020-2021, γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, την οποία υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των νηπίων/προνηπίων για το νηπιαγωγείο που ανήκουν, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και εντός της προθεσμίας από 15 έως 30 Μαΐου 2020.Λήψη αρχείου

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Στο π.δ. 79/2017 (Α΄ 109) επέρχονται οι εξής μεταβολές: 1. Στην περ. α΄ της παρ. 4 του άρθρου 6 η φράση «Από την 1η έως τις 20 Μαΐου» αντικαθίσταται με τη φράση «Από τις 15 έως τις 30 Μαΐου». 2. Στο άρθρο 6 ύστερα από την παρ. 4 προστίθεται παρ. 4Α ως εξής: «4Α. Η υποβολή των αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων εγγραφής της περ. α΄ της παρ. 4 μπορεί να γίνεται και με ηλεκτρονικά μέσα. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα σχετικά με τα δικαιολογητικά και κάθε τεχνική ή άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος». 3. Στην περ. α΄ της παρ. 4 του άρθρου 7 η φράση «Από την 1η έως τις 20 Μαΐου» αντικαθίσταται με τη φράση «Από τις 15 έως τις 30 Μαΐου».Λήψη αρχείου

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

 • Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας.

 • Εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Ιουνίου, μόνο αν υπάρχει η βεβαιότητα ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά.

 • Αν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία επαναλειτουργήσουν φέτος, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους ως τις 30 ΙουνίουΛήψη αρχείου

https://www.minedu.gov.gr/koronoios-kentriki

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρατείνεται η απαγόρευση λειτουργίας  όλων των εκπαιδευτικών δομών της χώρας μέχρι τις 10 Μαΐου 2020.
Παράταση ισχύος της κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ. 20021/21.3.2020 (Β΄ 956)
έως και τις 10.5.2020.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Νηπιαγωγείου εύχεται

Καλό Πάσχα!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

ευχόμαστε να είστε καλά και να περάσει σύντομα η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, με όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχικό κόστος.

Λόγω την αποχής των παιδιών από την οργανωμένη εκπαιδευτική διαδικασία του σχολείου και προκειμένου να διαχειριστείτε τον ελεύθερό τους χρόνο πιο δημιουργικά αλλά και πιο ευχάριστα και για τη διατήρηση της επαφής των παιδιών με την εκπαιδευτική διαδικασία, στις παρούσες έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, σας αποστέλλουμε στην ηλεκτρονική διεύθυνση σας (email) ενδεικτικές ιστοσελίδες για βιβλία, εκπαιδευτικά βίντεο αλλά και ενδεικτικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε στο σπίτι με τα παιδιά σας.

Υλικό δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στο διαδίκτυο προτείνεται  και στο ιστολόγιο του Νηπιαγωγείου μας, https://blogs.sch.gr/nipmesor/?page_id=942

στη σελίδα “Χρήσιμοι Σύνδεσμοι” – Δημιουργική απασχόληση στο διαδίκτυο.

Επίσης με τη συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας στο eTwinning έργο “Μένουμε σπίτι…Μαζί!”

https://twinspace.etwinning.net/112804/pages/page/923657

προτείνεται η υλοποίηση δραστηριοτήτων από τα παιδιά σε συνεργασία με τους γονείς τους, εκτός σχολικής τάξης.

Επιπλέον, ενδιαφέρον υλικό μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου, ΑΜΘ

ΠΕ60 Δρ Μουσιάδου Νικολέτα

https://mousiadounikoleta.wixsite.com/mousiadounikoleta,

στην αρχική σελίδα, στην καρτέλα επιμορφωτικό υλικό, υπάρχει ενδεικτικό υλικό για δραστηριότητες που μπορείτε να υλοποιήσετε με τα παιδιά.

Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή ανησυχίας σας για τα παιδιά.

 Μάρτιος 2020

Με εκτίμηση,
Το εκπαιδευτικό προσωπικό
του Νηπιαγωγείου Μεσορόπης

 

                                                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απαγόρευση λειτουργίας σχολείων από 21/3/2020 έως 10/4/2020

σύμφωνα με την με Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20021 ΚΥΑ  στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.Λήψη αρχείου

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΟΔΥ Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι _ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

https://eody.gov.gr/

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα.

 Αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού οπουδήποτε (π.χ. καφετέριες, κινηματογράφοι)
 Αποφυγή ομαδικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων
 Αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων, εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα
 Ενθάρρυνση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως (e-learning)
 Αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
 Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα
 Κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο και απόρριψη στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, με το εσωτερικό του αγκώνα
 Αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος
 Αποφυγή στενής επαφής (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά)
 Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης
 Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με ιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Νηπιαγωγείο δεν θα λειτουργήσει από 11/3/2020 έως 24/3/2020

σύμφωνα με την με αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.16838/10-03-2020 ΚΥΑ με θέμα: «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολικών μονάδων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020.» στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Δ1α_ΓΠοικ16838_10_03_2020-ΚΥΑ_Β-783_ΚΛΕΙΣΤΑ-ΣΧΟΛΕΙΑ-ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Νηπιαγωγείο δεν θα λειτουργήσει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας.Λήψη αρχείου

 

Αγιασμός σχολικής χρονιάς 2019-2020

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί

την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στις 8.30 π.μ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Νηπιαγωγείο δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας.Λήψη αρχείου

«Λειτουργία σχολικών μονάδων»

Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Δημοτικών, Κοινοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 26ης
Μαΐου 2019, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δε θα λειτουργήσουν
την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.

Επισημαίνεται ότι σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την
Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 αντίστοιχα.

ΕΞΕ – 79634 – 2019 – Λειτουργία σχολικών μονάδων

«Εγγραφές μαθητών στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2019-2020»

Σας ανακοινώνουμε ότι οι αιτήσεις εγγραφών στο Νηπιαγωγείο τη σχολική χρονιά 2019-20 θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 20 Μαΐου 2019.

Στο Νηπιαγωγείο εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών.

Συγκεκριμένα για το σχολικό έτος 2019-20 μαθητές γεννημένοι το 2014 και το 2015.

Η φοίτηση των μαθητών στο Νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Οι γονείς/κηδεμόνες υποβάλλουν στο Νηπιαγωγείο:

α. Αίτηση εγγραφής – Υπεύθυνη δήλωση (το έντυπο δίνεται από το Νηπιαγωγείο).

β. Πιστοποιητικό γέννησης των μαθητών (αναζητείται από το Νηπιαγωγείο).

γ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

δ. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του μαθητή (συμπεριλαμβάνεται στο έντυπο της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης).

ε. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

στ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή. (Α.Δ.Υ.Μ.)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

α. Προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα

Στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

1. Μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας. Δικαίωμα εγγραφής δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους.

2. Μαθητές των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως: I) Πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις /ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης / φυλακισμένοι. II) Πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο τμήμα πρόωρης υποδοχής (7:45-8:30):

1. Στο τμήμα πρόωρης υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.

Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Νηπιαγωγείο δεν θα λειτουργήσει την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019  λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε υποχρεωτική επιμορφωτική ημερίδα του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) ΑΜΘ με υπεύθυνη τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ).

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Νηπιαγωγείο δεν θα λειτουργήσει την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019  λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε υποχρεωτική επιμορφωτική ημερίδα του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) ΑΜΘ με υπεύθυνη τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ).

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Νηπιαγωγείο δεν θα λειτουργήσει την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 λόγω της αργίας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μεσορόπης. 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η εγκεκριμένη δράση προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» από την Κινητή Μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού στους μαθητές του Νηπιαγωγείου.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ         

Το Νηπιαγωγείο δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ           

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 10/1/2019 τα σχολεία στο Δήμο Παγγαίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

http://www.dimospaggaiou.gr/anakoinwseis-gr/deltia-typou/5691-kleistes-tha-parameinoun-oi-sxolikes-monades-kai-oi-vrefonipiakoi-stathmoi-ston-dimo-paggaiou-tin-pempti-10-ianouariou-2019

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ          

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 09/1/2019 τα σχολεία στο Δήμο Παγγαίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.Λήψη αρχείου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ             

Την Τρίτη 08/01/2019 δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Παγγαίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.Λήψη αρχείου

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ       Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2019

Το ιστολόγιο του Νηπιαγωγείου είναι πραγματικότητα!

Η ηλεκτρονική διεύθυνση του Νηπιαγωγείου είναι: https://blogs.sch.gr/nipmesor

Διαχειρίστρια είναι η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου.