Μένουμε σπίτι….με πασχαλινά ήθη και έθιμα

Μένουμε σπίτι…με πασχαλινά ήθη και έθιμα 

Αγαπημένα μας παιδιά και γονείς,

καθώς πλησιάζουν οι Άγιες ημέρες του Πάσχα συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι και να περνάμε το χρόνο μας δημιουργικά.

Τέτοιες μέρες το σχολείο μας θα πλημμύριζε από μυρωδιές, όμορφες πασχαλινές κατασκευές, συζήτηση για τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας, βάψιμο πασχαλινών αυγών και θα αποχαιρετιζόμαστε με την ευχή: Καλό Πάσχα!

Φέτος ευχόμαστε Καλό Πάσχα από τα σπίτια μας, με ασφάλεια και προσοχή, με μία παρουσίαση που μας φέρνει κοντά στα Άγια Πάθη και στην Ανάσταση του Κυρίου μας και μας γνωστοποιεί τα ήθη και τα έθιμα μας.

Η συνεργατική παρουσίαση για τα ήθη και έθιμα του Πάσχα έγινε από τις συναδέλφους του 3ου, 4ου και 13ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου. Ευχαριστούμε πολύ τις συναδέλφους για αυτή την όμορφη και εποικοδομητική παρουσίαση!

Ήθη και έθιμα του Πάσχα



Λήψη αρχείου

Παρακαλούμε διαβάσετε, απολαύστε και συζητείστε αυτή την παρουσίαση μαζί με τα παιδιά. Εστιάζουμε στο μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας και μαζί με τα παιδιά συμμετέχουμε βιωματικά στα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας.

  • Παρακαλούμε, στείλετε μας φωτογραφίες σχετικές με κάποια έθιμα που θα βιώσετε μαζί με τα παιδιά φέτος μέσα από το σπίτι π.χ. βάψιμο αυγών, κουλουράκια….

  • Τα παιδιά καλούνται να στείλουν ευχές για το Πάσχα όπως αυτά επιλέξουν π.χ. ζωγραφίζοντας, κάνοντας μία κατασκευή…με ότι υλικό υπάρχει στο σπίτι… με όποιο τρόπο θέλει το καθένα.

Περιμένουμε φωτογραφίες από όλα τα ωραία που θα κάνετε αυτές τις Άγιες ημέρες. Και μη ξεχνάτε: Μένουμε σπίτι….και περνάμε ωραία και δημιουργικά!

Ευχή όλων μας να περάσουμε με κατάνυξη και αγάπη τη Μεγάλη Εβδομάδα και να φτάσουμε στην Ανάσταση του Κυρίου μας με υγεία και….επιστροφή στο σχολείο μας!

Καλό Πάσχα!

https://www.voki.com/site/pickup?scid=16260004&chsm=01a7c745f215d5de1ac3e6993079b91b

CC BY 4.0 Μένουμε σπίτι….με πασχαλινά ήθη και έθιμα από ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΣΟΡΟΠΗΣ διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *