Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Δημιουργικό Διαγωνισμό Κάνε μια Ευχή – Ελλάδας, για το σχολικό έτος 2023-2024

20240126 122253

Κατόπιν της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα “Make aWish”, με τα αστεράκια της ευχής, αποφασίσαμε σαν Σύλλογος Διδασκόντων να συμμετέχει το Νηπιαγωγείο μας στον Πανελλήνιο Δημιουργικό Διαγωνισμό Κάνε μια Ευχή – Ελλάδας, για το σχολικό έτος 2023-2024, ο οποίος έχει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού(υπ’ Αρ. πρωτ. Φ.14/ΦΔ/129638/134439/Δ1 – 23/11/2023), έχοντας φυσικά την ενυπόγραφη έγκριση των γονέων/κηδεμόνων.

Δημιουργήσαμε με τα παιδιά την παραπάνω αφίσα, από κοινού τα δυο τμήματα, με ζωγραφιές σε αστέρι και γράψαμε τις λέξεις που σκέφτηκαν τα παιδιά για την αξία του εθελοντισμού. Από τη συμμετοχή μας κερδίσαμε όχι μόνο έναν έπαινο, αλλά και την ουσία της προσφοράς, της συνεργασίας και του εθελοντισμού!

Αξίζει να σημειώσουμε τα εξής:

  • Το κεντρικό αστέρι της αφίσας έχει σύμβολα καρδιές και ήλιους τα οποία συναποφάσισαν τα παιδιά, ως σύμβολα που ταιριάζουν και συνδέονται με την έννοια του εθελοντισμού, καθώς οι εθελοντές δίνουν αγάπη (καρδιά) και γεμίζουν με φως (όπως ο ήλιος) τόσο οι ίδιοι όσο και αυτοί τους οποίους βοηθούν. Η ιδέα του να γεμίσει με μικρά σύμβολα, προέκυψε από τα παιδιά ανακαλώντας την τεχνοτροπία του ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη, γνωστή ως «τσίκι τσίκι», την οποία είχαν γνωρίσει μέσα από άλλες παιδαγωγικές μας δράσεις.
  • Αξιοποιήσαμε το εκπαιδευτικό σας υλικό και το παραμύθι «ένα αστέρι στην καρδιά» και τα παιδιά, αφού έγιναν εθελοντές-υπερήρωες έγραψαν τις υπερδυνάμεις των εθελοντών στα μικρότερα αστεράκια της αφίσας μας.
  • Η γραφή των παιδιών του νηπιαγωγείου είναι αυτόνομη και φωνημική, βάση του επίσημου αναλυτικού προγράμματος, δηλαδή τα παιδιά γράφουν ακούγοντας τους ήχους των γραμμάτων, όπως μπορούν, τις λέξεις που σκέφτηκαν τα ίδια. Για το λόγο αυτό δεν είναι (ούτε πρέπει να είναι) ορθογραφημένη γραφή.

Έπαινος 1047 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ page 0001



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

*Εκτός από τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα με τα αστέρια  και στο Διαγωνισμό, το Νηπιαγωγείο μας σε συνεργασία με το Σύλλογο γονέων & Κηδεμόνων, ενισχύσαμε τη δράση του Make a Wish και αγοράζοντας βραχιολάκια Μαρτάκια.