Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023

FLFL0HAX0AI4E r

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Safer Internet Day (SID) γιορτάζεται τη δεύτερη μέρα, της δεύτερης εβδομάδας, του δεύτερου μήνα, κάθε χρόνο.

Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης του Διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών, ιδιαίτερα ανάμεσα στα παιδιά και τους νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Στόχος είναι η ανάληψη της ευθύνης από όλους για τη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου για όλους.

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου οργανώνοντας σχετικές δράσεις με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές/τριες μας και τους γονείς τους σε θέματα ασφάλειας. Στόχοι μας είναι τα παιδιά να διερευνήσουν τα οφέλη του διαδικτύου και τους τρόπους χρήσης του και να μάθουν πως πρέπει να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σύμφωνα με την ηλικία τους. Για το σκοπό αυτό συμμετείχαμε και στο διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και δηλώσαμε υποστηρικτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023.

Ακολουθεί η επιστολή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Τo Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ θα ήθελε να σας ευχαριστήσει θερμά που συμμετείχατε μαζί με τους μαθητές σας στον φετινό διαγωνισμό μας «Αλήθεια ή ψέμα; Πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο Διαδίκτυο;» προς τιμήν της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023. Συνολικά συμμετείχαν 347  ομάδες στον διαγωνισμό με 333 έργα.

H σελίδα με τις συμμετοχές όλων των σχολείων βρίσκεται αναρτημένη εδώ:

Σελίδα συμμετοχών

Τις επόμενες μέρες το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου θα αξιολογήσει όλα τα έργα και θα ανακοινώσει τους νικητές.

Το έργο σας έχει αναρτηθεί στην παραπάνω σελίδα με τον κωδικό:  86774

Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 6ο Νηπ. Ναυπλίου 1

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση