“Ο Μολυβένιος Στρατιώτης”

Το νηπιαγωγείο μας παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση “ο Μολυβένιος Στρατιώτης”, ένα εξαιρετικό έργο που διδάσκει στα παιδιά τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και την δύναμη της πραγματικής αγάπης!

Η βραβευμένη μουσική της παράστασης, τα εξαιρετικά σκηνικά της, τα υπέροχα κοστούμια εντυπωσίασαν τους μικρούς μας μαθητές και μαθήτριες και τους χάρισαν την απόλαυση του κλασικού θεάτρου, αλλά ταυτόχρονα και του μπαλέτου. Η παράσταση εντάσσεται στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων για την κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη. Τα παιδιά μέσα από ένα διαδραστικό και σύγχρονο έργο εισήχθησαν σε έννοιες όπως ο αλληλοσεβασμός, η διαφορετικότητα, αναπτύσσοντας έτσι ακόμη περισσότερο την ευαισθησία τους.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Την ημέρα των γενεθλίων τους, τα δίδυμα Σάλυ και Τζων παίρνουν δώρα από τους γονείς τους, ανάμεσα τους είναι και ένας στρατιώτης με ένα μόνο πόδι… όταν τα παιδιά λείπουν, όλα τα παιχνίδια ζωντανεύουν! Εκείνη την ώρα, θα γνωριστούν και θα αγαπηθούν ο στρατιώτης της ιστορίας μας με μια όμορφη κούκλα μπαλαρίνα.  Την αγάπη τους, όμως, θα ζηλέψει ένας πανούργος και μοχθηρός αρλεκίνος, που βάζει στόχο του να χωρίσει το αγαπημένο ζευγάρι για πάντα. Την ώρα του παιχνιδιού σπρώχνει τον μολυβένιο στρατιώτη έξω από το ανοιχτό παράθυρο και από τότε… τα ίχνη του χάνονται και ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια… το τέλος έρχεται εντελώς ανατρεπτικό σε σχέση με την κλασική ιστορία του Άντερσεν και μας δείχνει ότι η δύναμη της πραγματικής αγάπης μπορεί να καταφέρει τα πάντα!!!

Viber 2022 12 07 19 19 14 826      Viber 2022 12 07 19 22 02 504