Δράση ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εν όψει της 6ης Μαρτίου,  σχολικής ημέρας ενάντια στην ενδοσχολική βία και στον εκφοβισμό πραγματοποιεί, για 8η συνεχή χρονιά, μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Η σημαντικότερη δράση είναι η ίδια η φωνή των παιδιών και τα μηνύματα τους ενάντια σε αυτό το φαινόμενο.

Με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» οι μικροί μαθητές του 6ου 1/Θ Νηπιαγωγείου Ναυπλίου συμμετέχουν στην παραπάνω δράση και  δημιουργούν τη δική τους αφίσα.  Σε αυτήν απεικονίζουν το δικό τους μήνυμα για το πώς οι ίδιοι επιθυμούν ένα χαρούμενο και ελκυστικό σχολικό περιβάλλον, μακρυά από τη σωματική και  λεκτική επιθετικότητα και τη διαταραχή στις σχέσεις των συνομιλήκων που περιλαμβάνει τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη διάδοση φημών.

Όλες οι δράσεις γίνονται στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης συνεργασίας του  Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και μέσα από το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ». Οι δράσεις θα αναρτηθούν κα θα προβληθούν αντίστοιχα στα Social Μedia του Οργανισμού  και στο site milatora.gr

 

Αφήστε μια απάντηση