Ιστορίες του Δωδεκαημέρου στο 6ο 1/Θ Νηπιαγωγείο Ναυπλίου

Σε συνεργασία με τον ΔΟΠΠΑΤ, το 6ο 1/Θ Νηπιαγωγείο Ναυπλίου επισκέφθηκε η «παραμυθού» Μαρία Μπακάλη, η οποία με πολύ ενθουσιασμό και απαράμιλλη μεταδοτικότητα, αφηγήθηκε στα 24 νήπια και προνήπια ιστορίες του Δωδεκαημέρου.

Το Δωδεκαήμερο είναι η εορταστική περίοδος που αρχίζει από την παραμονή των Χριστουγέννων και τελειώνει με τη γιορτή των Φώτων. Σύμφωνα με τις λαϊκές δοξασίες, στο διάστημα αυτό παρατηρείται έντονη κινητικότητα πονηρών, άτακτων και επικίνδυνων πλασμάτων πάνω στη γη, των Καλικαντζάρων. Όλο τον χρόνο, οι Καλικάντζαροι ροκανίζουν το γιγάντιο δένδρο που στηρίζει τη γη. Όταν πια αυτό κοντεύει να πέσει και να καταστραφεί ο κόσμος, τότε έρχεται η Παραμονή των Χριστουγέννων, που αφήνουν για λίγο τις κατοικίες τους, στα έγκατα της γης και ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να πειράξουν τους ανθρώπους, μαγαρίζοντας ό,τι βρουν μπροστά τους. Την τελευταία μέρα του Δωδεκαημέρου, με τον πρώτο Αγιασμό των Θεοφανίων, οι Καλικάντζαροι απομακρύνονται πανικόβλητοι, φοβούμενοι την αγιαστούρα του παπά που τους κυνηγάει. Αφήνοντας τον απάνω κόσμο, επιστρέφουν στα έγκατα της γης, όπου αρχίζουν και πάλι το πριόνισμα του δέντρου της γης, το οποίο στο μεταξύ δυνάμωσε και μεγάλωσε πάλι.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Ονομάζομαι Ξυλά Βασιλική και είμαι μόνιμη νηπιαγωγός. Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2009 υπηρετώ στο 1/θέσιο 6ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου.Η αγάπη μου για τη δουλειά μου και για τα παιδιά, υπήρξε το κίνητρο δημιουργίας αυτής της ιστοσελίδας!


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση