Φθινοπωρινός περίπατος παρέα με τη Bee-Bot

Η δραστηριότητά μας ήταν η εξής:

  •  Με αφορμή ένα πίνακα ζωγραφικής, δημιουργούμε μια ιστορία με τους/τις μαθητές/τριες μας. •Τα παιδιά εικονογραφούν την ιστορία και η ιστορία τοποθετείται στο πλέγμα (του επιδαπέδιου ρομπότ ή στο πλέγμα που έχουμε φτιάξει (για τις unplugged δραστηριότητες).                                      •Καλούνται να προγραμματίσουν το ρομπότ με τέτοιο τρόπο ώστε να αφηγηθεί την ιστορία που δημιουργήθηκε.

(περισσότερα…)

Unplugged δραστηριότητες

Για να πραγματοποιήσουμε τις δραστηριότητες στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα τα νήπια έπρεπε να γνωρίζουν το ρομπότ και τον τρόπο που περπατάει. Βασιστήκαμε και στις πρότερες γνώσεις τους αλλά παρακολουθήσαμε και σχετικά βίντεο. Είδαμε πως περπατάει ένα ρομπότ και κατανοήσαμε ότι για να περπατήσει, κάποιος του δίνει εντολές (εντολέας).Στη συνέχεια αξιοποιήσαμε το πάτωμα του σχολείου. (περισσότερα…)

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 5-20 Οκτωβρίου 2019

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα με μια σειρά δράσεων έως τις 19 Οκτωβρίου 2019.
Πιστεύουμε ότι ο βασικός εγραμματισμός όλων σε μια ψηφιακή εποχή πρέπει να περιλαμβάνει την κατανόηση του προγραμματισμού και την ανάπτυξη καίριων ικανοτήτων που σχετίζονται με την υπολογιστική σκέψη, όπως είναι η επίλυση προβλημάτων, η συνεργασία και οι δεξιότητες ανάλυσης.
Η εκμάθηση της συγγραφής κώδικα μπορεί να δώσει ώθηση στους μαθητές έτσι ώστε να βρεθούν στο προσκήνιο μιας κοινωνίας ψηφιακών ικανοτήτων, να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο που τους περιβάλλει και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες επιτυχίας στην προσωπική και επαγγελματική ζωή τους. (περισσότερα…)

Καλώς ήρθες Φθινόπωρο

Αρχίσαμε να δουλεύουμε τη θεματική ενότητα «Φθινόπωρο». Επειδή τα δέντρα στην αυλή του σχολείου μας είναι ακόμη πράσινα (αργούν να κιτρινίσουν) φέραμε Φθινοπωρινά φύλλα από το σπίτι μας. Δεν βρήκαμε ακόμη κόκκινα γι αυτό φέραμε κίτρινα και καφέ. Τα παρατηρήσαμε και τα ξεχωρίσαμε σε δυο ομάδες (περισσότερα…)

Αγαπώ τα ζώα

4 Οκτωβρίου γιορτάζουν τα αγαπημένα μας ζώα και εμείς με αφορμή τη συγκεκριμένη μέρα δημιουργήσαμε το πρώτο μας μικρό βιβλίο. Τα παιδιά στις σελίδες του ζωγράφισαν μια ιστορία με το (περισσότερα…)

Ημέρα του παππού και της γιαγιάς

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.  (περισσότερα…)

Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

H Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 συμπίπτει με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία εορτάστηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.                                                 Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες
αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα
ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο (περισσότερα…)

Το όνομά μου

Πρώτες μέρες στο Νηπιαγωγείο και κάναμε δραστηριότητες με το όνομά μας. Σκόρπισα καρτέλες με τα ονόματά τους στο πάτωμα. Τα νήπια πήραν το καθένα τη δική του καρτέλα και την τοποθέτησε στο σωστό σημείο σε πίνακα αναφοράς. (περισσότερα…)

Το κουβάρι

Τη συγκεκριμένη δραστηριότητα τη βρήκα στο «Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού» και τη χρησιμοποίησα για το δέσιμο της ομάδας. Στρώσαμε στο πάτωμα χαρτί του μέτρου και κάναμε έναν κύκλο γύρω από το χαρτί. (περισσότερα…)