Εγγραφές σχολικού έτους 2023-24

collage 2023 03 02T230920.063

Οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία πραγματοποιούνται 1-20 Μαρτίου 2023. Δικαίωμα εγγραφής έχουν μαθητές/τριες γεννημένοι το έτος 2018 και 2019. Η φοίτηση στο Νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική. Η εγγραφή στο δεύτερο έτος γίνεται αυτεπάγγελτα. (περισσότερα…)

“Ευχές στον Ουρανό”- Ντένια Πάτρα

collage 2023 01 07T232922.344

«Ευχές στον ουρανό» από τις εκδόσεις Πνοή σε εικονογράφηση Ιωάννας Καλοστεφάνου είναι το νέο βιβλίο της Ζακυνθινής συγγραφέως  Ντένιας Πάτρα. « Μια τρυφερή Χριστουγεννιάτικη ιστορία που μιλά με ευαισθησία για τις υψηλές αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της ειρήνης». Είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε λίγο πριν τις γιορτές τη Ντένια Πάτρα στο Νηπιαγωγείο μας και οι μικροί μας  μαθητές να ακούσουν από την ίδια την όμορφη Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Αποτύπωσαν στο χαρτί τις εντυπώσεις τους από την ιστορία  και  έκαναν δώρο στη συγγραφέα  μια αφίσα  με τις δικές τους «ευχές στον ουρανό». Ευχαριστούμε πολύ Ντένια! Περάσαμε πολύ όμορφα!!!!

1672175535422 DSCN0795

1672175408175 1672175500335 DSCN0797 DSCN0774

1672175453638 1  DSCN0800

Οικολογικά σχολεία-οικοκώδικας

Το σχολείο μας συμμετέχει στο διεθνές δίκτυο Οικολογικά Σχολεία. Τη σχολική χρονιά 2020-21 ασχοληθήκαμε με τις εξής θεματικές ενότητες: Αειφόρο σχολείο, Θάλασσες και ακτές και  Ποιότητα ζωής (υγιεινή- διατροφή). Στα πλαίσια των παραπάνω θεματικών ενοτήτων δημιουργήθηκαν δυο οικοκώδικες. Ο οικοκώδικας είναι  ένα σύνολο κανόνων περιβαλλοντικής συμπεριφοράς στο σχολείο και στο σπίτι.Ο οικοκώδικας αποδεικνύει με σαφή και ευρηματικό τρόπο, τη δέσμευσή του σχολείου για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων του στα επιλεγμένα θέματα. (περισσότερα…)

Τι ζητούσε μια φορά η αλεπού στη ρεματιά;(Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας)

Τι ζητούσε μια φορά η αλεπού στη ρεματιά;

Το παραμύθι του Κώστα Μάγου, μας μαθαίνει την αξία της Εθελοντικής αιμοδοσίας. Η Μαριλού η αλεπού ξεκίνησε βράδυ για τη ρεματιά να κυνηγήσει γιατί πεινούσε. Ήταν άνοιξη και το λιβάδι ήταν γεμάτο αγριολούλουδα. Μύρισε τα λουλούδια, χαιρέτησε το Γρηγόρη το Λαγό και σχεδόν είχε φτάσει όταν η μυρωδιά ενός ξεχωριστού μεζέ την έκανε να την ακολουθήσει και να πιαστεί…… σε παγίδα. Η Μαριλού χρειάζεται αίμα για να σωθεί η ζωή της και η ουρά της. Όλα τα ζωάκια τρέχουν να την βοηθήσουν και να δώσουν αίμα. Ιδρύουν σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών και μας μαθαίνουν μέσα από το βιβλίο τις αξίες της αλληλοβοήθειας, του εθελοντισμού και της προσφοράς. (περισσότερα…)

Επιστροφή στο σχολείο…..με ασφάλεια!

Επιστρέφουμε στο σχολείο με self test. Εκδόθηκε η σχετική ΚΥΑ:

file:///C:/Users/nip-Ag-Dim/Downloads/document_17_1%20(1).pdf

Τα self test θα τα  προμηθεύονται οι γονείς από τα φαρμακεία τις καθημερινές. Σε ανήλικους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από τους γονείς/κηδεμόνες. (περισσότερα…)

Πασχαλινές δημιουργίες

Οι πασχαλινές μας δημιουργίες έγιναν εξ αποστάσεως αφού και τη φετινή χρονιά τα σχολεία ήταν κλειστά. Όλες οι εργασίες των παιδιών συγκεντρώθηκαν σε  ένα e-book με  την εφαρμογή bookcreator το οποίο μπορείτε να ξεφυλλίσετε παρακάτω αφού πατήσετε πάνω στην εικόνα.

“Ο Ψεματούρης”

1 Απριλίου με τον “Ψεματούρη” της Γιολάντας Τσορώνη Γεωργιάδη. Τα παιδιά άκουσαν την ιστορία και εικονογράφησαν το ψέμα του μήνα των γενεθλίων τους. Κατασκευάσαμε και τον Πινόκιο με ανακυκλώσιμα υλικά. 

 

 

 

Παγκόσμια ημέρα ελεύθερου παιχνιδιού-3 Φεβρουαρίου 2021

“Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα για ένα άτομο σε μια ώρα παιχνιδιού παρά σε ένα χρόνο συνομιλίας.”(Πλάτωνας).                                                                                                                                                                            Συμμετείχαμε στην Παγκόσμια ημέρα ελεύθερου, μη δομημένου παιχνιδιού 3 Φεβρουαρίου 2021. Παίξαμε, γελάσαμε, χαρήκαμε, διασκεδάσαμε στις γωνιές της τάξης μας και στην αυλή.  (περισσότερα…)