Υπηρεσίες ΠΣΔ

Όλα τα μέλη του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου είναι επώνυμα και πιστοποιημένα. Για να εγγραφεί κανείς, και να αποκτήσει πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΠΣΔ, αρκεί να είναι μέλος της σχολικής κοινότητας, δηλαδή σχολική ή διοικητική μονάδα Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικός, μαθητής ή διοικητικό προσωπικό.

Αν ανήκετε σε μία από τις κατηγορίες αυτές, μπορείτε να εγγραφείτε και να απολαμβάνετε και εσείς τις υπηρεσίες του.
Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο παρέχει στα μέλη του μία πληθώρα υπηρεσιών που μπορούν να διαχωριστούν στις εξής κατηγορίες:

ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΠΣΔ

Εγγραφή Σχολείων και Χρηστών στο ΠΣΔ

Όλοι οι χρήστες των υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου είναι επώνυμοι και πιστοποιημένοι. Είναι μέλη της σχολικής κοινότητας, δηλαδή σχολικές και διοικητικές μονάδες, καθώς επίσης εκπαιδευτικοί, μαθητές, και διοικητικό προσωπικό. Ήδη τα μέλη του ΠΣΔ αριθμούν πάνω από 212.000.

Εγγραφή


Ευρυζωνική Πρόσβαση

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο παρέχει συνδέσεις, μετά από αίτημά τους, σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στις διοικητικές υπηρεσίες της Εκπαίδευσης. Οι παρεχόμενες συνδέσεις είναι συνήθως τεχνολογίας ADSL. Σε πόλεις που υπάρχει Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών παρέχεται σύνδεση μέσω οπτικής ίνας. Σε περιοχές που δεν υπάρχει κάλυψη ADSL, παρέχονται συνδέσεις ISDN ή PSTN .

Χωρητικότητα Σύνδεσης Πλήθος Σχολείων (Ποσοστό)
Δείκτες Ευρυζωνικότητας ΠΣΔ (Μάιος 2016) < 10 Mbps 7.227 (51,5%) ADSL 2 Mbps (κυρίως) ή ISDN/PSTN (155 σχολεία)
10 Mbps – 100 Mbps 5.799 (41,3%)  ADSL 24 Mbps
100 Mbps – 1 Gbps 1.000 (7,1 %)  Οπτική Ίνα

Φιλοξενία Ιστοσελίδων (web hosting)

Η υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων δίνει τη δυνατότητα σε σχολεία, διοικητικές μονάδες και εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν και να συντηρήσουν εύκολα την ιστοσελίδα τους στον Παγκόσμιο Ιστό.

Οι ενεργοί δικτυακοί τόποι: 16.658

Περισσότερα

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΡΗΣΤΩΝ

Δικτυακή πύλη

H δικτυακή πύλη του ΠΣΔ λειτουργεί ως σημείο ενημέρωσης για δράσεις που αφορούν την Εκπαίδευση και ως κεντρικό σημείο πρόσβασης στις υπηρεσίες ΠΣΔ και προσφέρει:

 • Νέα και ανακοινώσεις και εκδηλώσεις που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα
 • Οδηγίες και εγχειρίδια χρήσης για τις παρεχόμενες από το ΠΣΔ υπηρεσίες
 • Προβολή δικτυακών τόπων μελών ΠΣΔ και άλλων εκπαιδευτικών δικτυακών τόπων
 • Πρόσβαση στον προσωπικό πίνακα ελέγχου ρυθμίσεων για κάθε μέλος ΠΣΔ
 • Διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες ΠΣΔ

Στατιστικά επισκεψιμότητας: > 270.000 μοναδικοί επισκέπτες σε μηνιαία βάση σε έναν τυπικό σχολικό μήνα. (πηγή http://www.sch.gr/awstats/awstats.pl?config=www.sch.gr).

Μετάβαση

Υποστήριξη Χρηστών (Help-Desk)

Η υπηρεσία υποστηρίζει την άμεση επίλυση τεχνικών προβλημάτων που πιθανά εμφανίζονται στη σύνδεση, τις υπηρεσίες και τη χρήση των υπηρεσιών του ΠΣΔ. Παρέχεται τηλεφωνικά: 801.11.801.81 (9.00 – 17.00 καθημερινά πλην αργιών), μέσω email/fax και μέσω του συστήματος διαχείρισης αιτημάτων http://helpdesk.sch.gr

Στατιστικά έτους 2014

 • Δελτία υποστήριξης: 66.168
  (δεν συμπεριλαμβάνονται οι τηλεφωνικές κλήσεις που εξυπηρετήθηκαν)
 • Με απομακρυσμένη υποστήριξη 52.202 αιτήματα
 • Με επιτόπια επίσκεψη στο σχολείο 13.966 αιτήματα

Μετάβαση

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Πρόκειται για την δημοφιλέστερη υπηρεσία του ΠΣΔ κι έχει ως σκοπό τη διακίνηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των χρηστών, δηλαδή σχολείων, διοικητικών μονάδων, εκπαιδευτικών, διοικητικού προσωπικού και μαθητών. Η επικοινωνία είναι ασφαλής και παρέχονται μια σειρά από μοντέρνες δυνατότητες, όπως π.χ. προστασία από ιούς και ενοχλητική αλληλογραφία, κλπ.

 • Μέλη υπηρεσίας πάνω από 212.000
 • Ημερήσιος μέσος αριθμός χρηστών: ~42.000
  (Στοιχεία Σεπτ. 2015)

Μετάβαση

Λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η υπηρεσία λιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει σκοπό την εύκολη διακίνηση μηνυμάτων και εγγράφων σε μεγάλους αριθμούς χρηστών. Χρησιμοποιείται ευρύτατα από το Υπουργείο και τις περιφερειακές δομές του για τη διακίνηση της υπηρεσιακής αλληλογραφίας στα σχολεία.

Περισσότερα


Υπηρεσία Επικοινωνίας και Συνεργασίας

Η υπηρεσία επικοινωνίας και συνεργασίας προσφέρει στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς τις δυνατότητες πραγματοποίησης δωρεάν τηλεφωνικών κλήσεων μέσω του διαδικτύου (VoIP) με φωνή ή βίντεο, την τηλεφωνική συνδιάσκεψη μεταξύ πολλών χρηστών, την αποστολή φωνητικών μηνυμάτων (voice mail), τη λήψη fax με αυτόματη προώθηση στο email, κ.λπ. Κάθε χρήστης με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, θα αποκτήσει αυτόματα ένα δεκαψήφιο «ιδιωτικό» τηλεφωνικό αριθμό για χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Η υπηρεσία πλέον μπορεί να χρησιμοποιείται από οποιοδήποτε σημείο έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, και όχι μόνο εντός του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Χρήστες της υπηρεσίας:

 • Επίσημοι Λογαριασμοί Μονάδων: 336
 • Εκπαιδευτικοί / άλλα φυσικά πρόσωπα: 1.094

Φορείς Υλοποίησης ΠΣΔ που χρησιμοποιούν την υπηρεσία Call Center:

 • Κέντρα Τεχνικής Υποστήριξης 12
 • Τεχνικοί Κέντρων Τεχνικής Υποστήριξης 54

Μετάβαση

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Τηλεδιασκέψεις

Η υπηρεσία τηλεδιασκέψεων δίνει στα πιστοποιημένα μέλη ΠΣΔ (εκπαιδευτικούς, σχολεία και διοικητικές μονάδες) τη δυνατότητα δημιουργίας τηλεδιασκέψεων. Το περιβάλλον διαχείρισης είναι πλήρως εξελληνισμένο και υποστηρίζει πλήρη οπτικοακουστική επικοινωνία και επιτρέπει την προβολή παρουσιάσεων, τον διαμοιρασμό υλικού και εφαρμογών μεταξύ των συμμετεχόντων.

 • Χρήστες υπηρεσίας 11.287 (κυρίως σχολεία)
 • Συνολικό πλήθος των τηλεδιασκέψεων 422
 • Συνολική διάρκεια τηλεδιασκέψεων 712 ώρες

(Στοιχεία Σεπτ.2015)

Μετάβαση

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη

Η υπηρεσία Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-Τάξη) απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με στόχο τον εμπλουτισμό της κλασικής διδασκαλίας που πραγματοποιείται καθημερινά στο σχολείο, με σύγχρονα εργαλεία που ενδυναμώνουν τη διαδικασία της μάθησης. Ο εκπαιδευτικός δημιουργεί ηλεκτρονικά μαθήματα και έχει πλήρη αμφίδρομη επικοινωνία με τους μαθητές του. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για επιμορφώσεις, συνεργασίες, ανταλλαγή απόψεων κλπ, μεταξύ εκπαιδευτικών. Η η-Τάξη βασίζεται στο ελληνικό ανοικτό λογισμικό Open eClass (http://www.openeclass.org).

 • Μέλη της υπηρεσίας:  11.677 εκπαιδευτικοί και 11.484 μαθητές
 • Σχολικό έτος 2014-2015:    6.265 μαθήματα από 1.365 σχολεία

Μετάβαση


Τηλεκπαίδευση

Κάθε εκπαιδευτικός με λογαριασμό στο ΠΣΔ μπορεί να δημιουργήσει ένα ή περισσότερα (ανοικτά ή κλειστά) ηλεκτρονικά μαθήματα. Οι εκπαιδευτές μπορούν να δημιουργήσουν τεστ και ασκήσεις διαφόρων τύπων για την αξιολόγηση των εκπαιδευόμενων που συμμετέχουν σε ένα ηλεκτρονικό μάθημα, να αναρτούν πρόσθετο υλικό και ανακοινώσεις αλλά και να ανταλλάσσουν μηνύματα με τους εκπαιδευόμενους, μέσω του φόρουμ συζητήσεων καθώς και του μηχανισμού ανταλλαγής on-line μηνυμάτων. Η υπηρεσία βασίζεται στο κορυφαίο διεθνώς σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικής μάθησης moodle.

 • Μαθήματα 1.491
 • Χρήστες της υπηρεσίας 17.704
 • Δημιουργοί μαθημάτων 1.291
 • Εκπαιδευτές 1.959

(πηγή http://e-learning.sch.gr/statistics.php)

Μετάβαση

Υπηρεσία Διαχείρισης Μαθησιακών Δραστηριοτήτων

Με την Υπηρεσία Διαχείρισης Μαθησιακών Δραστηριοτήτων μπορούν οι εκπαιδευτικοί να δημιουργήσουν σχέδια μαθημάτων και στη συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι να τα διεκπεραιώσουν. Τα σχέδια αυτά θα έχουν τη μορφή διαγραμμάτων ροής της αλληλουχίας των μαθησιακών δραστηριοτήτων που συναποτελούν το σχέδιο μαθήματος. Πρόκειται για μια σύγχρονη υπηρεσία που χρησιμοποιείται ευρέως διεθνώς.

Μετάβαση

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εκπαιδευτικές Κοινότητες και Ιστολόγια (Κοινωνική Δικτύωση)

Τα ιστολόγια και η κοινωνική δικτύωση είναι ψηφιακά εργαλεία δεύτερης γενιάς (Web 2.0), που χρησιμοποιούνται στην παιδαγωγική διαδικασία λόγω της διαδραστικότητας και της συνεργατικότητας που προσφέρουν. Το ΠΣΔ προσφέρει την υπηρεσία Εκπαιδευτικών Κοινοτήτων και Ιστολογίων με την ισχυρή πλατφόρμα ανοικτού κώδικα WordPress, η οποία παρέχει ισοδύναμες δυνατότητες με αυτές των δημοσίων κοινωνικών δικτύων (Facebook, Twitter, κλπ), αλλά σε ένα απολύτως ασφαλές πλαίσιο, εφόσον όλα τα μέλη είναι πιστοποιημένα.

 • Συνολικός αριθμός ιστολογίων: 36.414
 • Άρθρα ιστολογίων: 263.390 (από 3/8/2010)
 • Σύνολο μελών: 35.965
 • Ομάδες:  > 800 και τα μέλη του ΠΣΔ που συμμετέχουν σε τουλάχιστον μία ομάδα ανέρχονται σε 7.198.
 • Δραστηριότητα τελευταίου τρίμηνου: 858 νέα ιστολόγια, 16.556 νέα άρθρα, 375 σχόλια σε άρθρα.

Ημ. στατιστικών: 2016-05-17 (Για live στατιστικά: https://blogs.sch.gr/statistics)

Μετάβαση

Ηλεκτρονικά Σχολικά Περιοδικά και Εφημερίδες

Η υπηρεσία Ηλεκτρονικών Περιοδικών και Εφημερίδων απευθύνεται σε σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και εμπλουτίζει την κλασική διδασκαλία με εργαλεία συνεργασίας ομάδας και δημοσιοποίησης των δραστηριοτήτων μίας ομάδας. Οι μαθητές ενθαρρύνονται να εκφραστούν, να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις ικανότητες στον γραπτό λόγο, αλλά και να συνεργαστούν σε ομάδες.

 • Πλήθος περιοδικών: 1.186
 • Πλήθος άρθρων: 19.729

(πηγή: http://schoolpress.sch.gr/stat/)

Μετάβαση


Διαμοιρασμός Αρχείων

H υπηρεσία “Τα Αρχεία μου” παρέχει τη δυνατότητα αποθήκευσης, διαχείρισης και διαμοιρασμού αρχείων μεταξύ χρηστών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Μετάβαση


Συνεργατικά αρχεία και ημερολόγια

Η + γραφίς είναι μια νέα υπηρεσία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για τη δημιουργία, αποθήκευση εγγράφων και αρχείων με δυνατότητα διαμοιρασμού και συνεργασίας σε αυτά, με τη χρήση φυλλομετρητή (browser). Η υπηρεσία κατατάσσεται στις σύγχρονες υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud). Οι δυνατότητες της υπηρεσίας +γραφίς επιγραμματικά συνοψίζονται:

 • Δημιουργία νέων εγγράφων και αρχείων
 • Επεξεργασία υπαρχόντων εγγράφων
 • Επεξεργασία εγγράφου από κοινού με άλλους χρήστες
 • Κατηγοριοποίηση, οργάνωση και αποθήκευση εγγράφων και αρχείων
 • Εισαγωγή εγγράφων και αρχείων από εξωτερικές πηγές, καθώς και εξαγωγή τους
 • Αναζήτηση εγγράφων και αρχείων
 • Προσθήκη πολυμέσων σε έγγραφα (π.χ. φωτογραφίες, video κλπ.)
 • Αναζήτηση εγγράφων και αρχείων
 • Δυνατότητα καταχώρησης αρχείου μέσω ειδικής διεπαφής από οποιονδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο
 • Οργάνωση και ανάθεση εργασιών με τη χρήση ημερολογίων
 • Οργάνωση προσωπικών επαφών

Η υπηρεσία +γραφίς ολοκληρώνεται με την επιφάνεια εργασίας (desktop integration) του χρήστη σε προσωπικούς υπολογιστές, tablets και έξυπνα τηλέφωνα Android και Apple.

 • Χρήστες που έχουν δημιουργήσει λογαριασμό στην υπηρεσία: 536

Μετάβαση

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ασφαλής πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό

Για το ΠΣΔ η ασφαλής πρόσβαση των μαθητών στο Διαδίκτυο και η προστασία τους από το ακατάλληλο περιεχόμενο είναι μία θεμελιώδης αρχή. Από το 1999 το ΠΣΔ λειτουργεί την υπηρεσία ελέγχου περιεχομένου στον παγκόσμιο ιστό και εφαρμόζει μία πολιτική ασφαλούς περιεχομένου, εναρμονισμένη με τη διεθνή πρακτική και τις νομικές απαιτήσεις.

Περισσότερα

 

Ενημερωτικός Κόμβος για το «Ασφαλές Διαδίκτυο»

Το ΠΣΔ λειτουργεί από το 2006 τον ενημερωτικό κόμβο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» μέσω του οποίου παρέχεται αξιόπιστη και στοχευμένη ενημέρωση, υποστήριξη και ποιοτικό εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Μετάβαση


Αντιμετώπιση περιστατικών ασφάλειας

Η υπηρεσία παρέχεται με σκοπό την επίβλεψη, την πρόληψη αλλά και την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών κατάχρησης δικτυακών πόρων, δικτυακών υπηρεσιών και ψηφιακού περιεχομένου.

Μετάβαση

Άλλες δράσεις

Το ΠΣΔ υποστηρίζει πρωτοβουλίες του Υπ. Παιδείας, όπως η ενημέρωση των σχολείων μέσω online ημερίδων από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, το ΠΣΔ προσφέρει τις υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης και ζωντανών μεταδόσεων για την υλοποίηση των online ημερίδων και μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει ενεργά περισσότερα από 10.000 σχολεία.

Από το 2013 το ΠΣΔ συμμετέχει ως εθνικός συντονιστής στη δράση eSafety Label του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου. Μέσω αυτής παρέχεται στα ελληνικά σχολεία μία ειδική πιστοποίηση σχολείων, που αποσκοπεί να υποστηρίξει τα σχολεία να παρέχουν ένα πιο ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Οι ποσοτικοί δείκτες του eSafety Label φέρνουν τη χώρα μας στην πρώτη θέση πανευρωπαϊκά.

Τέλος, μέσω της δράσης «Καλέστε έναν Ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο» προσφέρει στα σχολεία τη δυνατότητα να υλοποιούν δράσεις ενημέρωσης των μαθητών είτε δια ζώσης είτε μέσω τηλεκπαίδευσης.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

Υπηρεσία video

Η υπηρεσία Video παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης, ανάρτησης και αναπαραγωγής βίντεο με σύγχρονα μέσα. Επιτρέπει στους χρήστες που αναρτούν βίντεο, να καταχωρούν μεταδεδομένα, ενώ παράλληλα προσφέρει ένα σύνολο προσωποποιημένων υπηρεσιών στα πιστοποιημένα μέλη ΠΣΔ. Υποστηρίζει βίντεο υψηλής ευκρίνειας και αναπαραγωγή από διαφορετικές υπολογιστικές συσκευές. Παρέχεται σε σχολεία και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μπορούν επίσης να δημιουργούν τα δικά τους ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά κανάλια και τις δικές τους ομάδες, στις οποίες το βίντεο υλικό διαμοιράζεται μόνο μεταξύ των μελών και όχι ελεύθερα στο διαδίκτυο.

 • Βίντεο που έχουν αναρτηθεί: 3.721
 • Χρήστες που έχουν ανεβάσει βίντεο: 1.246
 • Ομάδες Βίντεο: 82
 • Κανάλια Βίντεο: 88

Μετάβαση

Ζωντανές Μεταδόσεις

Η υπηρεσία αφορά στη ζωντανή μετάδοση προς τη σχολική κοινότητα αλλά και ελεύθερα στο διαδίκτυο, εκδηλώσεων που διοργανώνει είτε το Υπ. Παιδείας είτε εποπτευόμενοι φορείς του είτε τα σχολεία.

Η υπηρεσία είναι πολύ δημοφιλής και περισσότερες από 100 εκδηλώσεις μεταδόθηκαν ζωντανά την τελευταία τριετία.

Μετάβαση


Πολυμεσικές Παρουσιάσεις και Διαλέξεις

Η υπηρεσία, παρέχει ένα σύνολο εργαλείων και λειτουργιών που δίνουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους, να δημιουργήσουν νέο οπτικοακουστικό περιεχόμενο συνδυάζοντας πολλών διαφορετικών μορφών εμπλουτισμένα μέσα, όπως βίντεο, εικόνες και ήχους. Το νέο αυτό περιεχόμενο, παίρνοντας τη μορφή πολυμεσικών διαλέξεων, σημειώσεων και ασκήσεων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου. Αντίστοιχα, παίρνοντας τη μορφή πολυμεσικών σποτ και μηνυμάτων, συμβάλει στην ανάδειξη των εκδηλώσεων και των πρωτοβουλιών μαθητών και εκπαιδευτικών, στην αναβάθμιση του ρόλου του σχολείου και στην προσέγγισή του με την κοινωνία.

 • Χρήστες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία: 83
 • Παρουσιάσεις που δημιουργήθηκαν: 154
 • Παρουσιάσεις δημοσιευμένες στο video.sch.gr: 51
 • Βίντεο που χρησιμοποιούνται από video.sch.gr: 58
 • Βίντεο που χρησιμοποιούνται από youtube: 49

Μετάβαση

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Helper: Υπηρεσία Απομακρυσμένης Υποστήριξης και Συνεργασίας

Η υπηρεσία απομακρυσμένης υποστήριξης και συνεργασίας Helper, επιτρέπει σε ένα διαχειριστή να αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας χρηστών που έχουν κάποιο πρόβλημα με τον υπολογιστή τους προκειμένου να τους προσφέρει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης. Απευθύνεται κυρίως στους τεχνικούς ΠΛΗΝΕΤ.

Μετάβαση

Ψηφιακά Πιστοποιητικά

Η Αρχή Πιστοποίησης του ΠΣΔ είναι μία έμπιστη οντότητα που υπογράφει (πιστοποιεί) την ψηφιακή ταυτότητα μελών, μονάδων και εξυπηρετητών του ΠΣΔ. Για τον σκοπό αυτό η Αρχή Πιστοποίησης είναι οργανωμένη ιεραρχικά σε μία Κεντρική Aρχή Πιστοποίησης και σε ενδιάμεσες αρχές πιστοποίησης. Οι ενδιάμεσες αρχές πιστοποίησης είναι αρμόδιες για την πιστοποίηση φυσικών προσώπων και για την πιστοποίηση εξυπηρετητών/διαδικτυακών υπηρεσιών.

Μετάβαση


Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο

Η υπηρεσία κτηματολογίου υποστηρίζει την ηλεκτρονική καταγραφή του εξοπλισμού ΤΠΕ των σχολείων. Μέσω αυτής, το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να εποπτεύσει / διαχειριστεί τον εξοπλισμό των μονάδων της χώρας εξάγοντας άμεσα, αξιόπιστα και ενημερωμένα αποτελέσματα για την κατάσταση του εξοπλισμού των σχολείων.

Μετάβαση

Δικτυακή Βιβλιοθήκη για το Εκπαιδευτικό Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα

Αποσκοπεί στην ενημέρωση της Εκπαιδευτικής Κοινότητας για αξιόλογο εκπαιδευτικό λογισμικό και εκπαιδευτικές εφαρμογές που διατίθενται ελεύθερα στο Διαδίκτυο. Η υπηρεσία είναι δημόσια προσβάσιμη, ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν επιπλέον δυνατότητες.

Μετάβαση


Φιλοξενία ονομάτων χώρου

Η υπηρεσία ονοματολογίας παρέχει στις διοικητικές και εκπαιδευτικές μονάδες και σε όλους τους χρήστες της υπηρεσίας  δημοσίευσης ιστοσελίδων του ΠΣΔ τη δυνατότητα επιλογής ονόματος DNS κάτω από τα domains sch.gr και mysch.gr.

Περισσότερα

Web analytics: Υπηρεσία στατιστικών ιστοσελίδων

Η υπηρεσία στατιστικών ιστοσελίδων δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του ΠΣΔ που διατηρούν δικές τους ιστοσελίδες ή ιστολόγια να εγγράψουν την ιστοσελίδα τους στην υπηρεσία και να τους δοθεί κώδικας ενσωμάτωσης για παρακολούθηση στατιστικών. Παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας αναφορών και αποστολής προς τους χρήστες μέσω email, παρακολούθησης στόχων και campaigns και εξαγωγή στατιστικών σε διάφορες μορφές αρχείων.

Μετάβαση


Κεντρική υπηρεσία πιστοποίησης χρηστών

Η Κεντρική Υπηρεσία Πιστοποίησης Χρηστών παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης ενός μέλους ΠΣΔ από ένα μόνο σημείο (Single Sign On) σε όλες τις συνεργαζόμενες εφαρμογές του ΠΣΔ, καθώς και σε διαπιστευμένες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και άλλων δημοσίων φορέων της εκπαίδευσης, χωρίς την ανάγκη εκ νέου διαπίστευση του χρήστη σε κάθε μια από αυτές.  Περισσότερες από είκοσι (20) τέτοιες εφαρμογές εξυπηρετούνται από την υπηρεσία, όπως το mySchool, η έκδοση σχολικών βιβλίων, το δίκτυο εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, κλπ.

Μετάβαση

Μητρώο Μονάδων

H υπηρεσία «Κεντρικό Μητρώο ΠΣΔ» παρέχει τη δυνατότητα διαβαθμισμένης πρόσβασης στα βασικά αλλά και τα δικτυακά στοιχεία των μονάδων που εξυπηρετεί το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Μετάβαση