Βραδιά Ερευνητή 2019

Τα μέλη της ομάδας ρομποτικής του σχολείου μας τα οποία ανήκουν και στην Εθνική ομάδα ρομποτικής πήραν μέρος στη Βραδιά Ερευνητή στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο την Παρασκευή 27/9/2019.  Οι εντυπώσεις που άφησαν ήταν εξαιρετικές.

 

6η Πανελλήνια Αθλητική ημέρα

Με μεγάλη επιτυχία και έντονο παλμό οι μαθητές και οι μαθήτριες μας πήραν μέρος σε αθλήματα τέννις, βόλει, μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βάδην –  όπως αυτά οργανώθηκαν από την καθηγήτρια φυσικής αγωγής κα Κωστομοίρη –  και με την επίβλεψη των καθηγητών και των καθηγητριών μας.

Υλικό μελέτης και βιβλία μαθητή για τη Γ τάξη

Για τη διευκόλυνση της μελέτης των μαθητών και μαθητριών της γ τάξης σας παραθέτουμε τα βιβλία, τους φακέλους υλικού και συνδέσμους προς μελέτη:

4e9c167bpm4p 4e97db9adz47 22-0253-01_Neoelliniki-Glossa_G-Lykeiou_Fakelos-Ylikou_Diktya-Keimenon Archaia-Ellinika_G-Lykeiou_Fakelos-Ylikou Logotechnia_G-Lykeiou_Fakelos-Ylikou_Diktya-Keimenon

 

– Αδαλόγλου Κυριακή, Αυδή Άβρα, Γρηγοριάδης Ν., Δανιήλ Ανθούλα Ζερβού Ιωάννα, Λόππα Ελένη, Έκφραση – Έκθεση (Τεύχος Γ’), ΥΠΠΕΘ/ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» – Χατζησαββίδης Σωφρόνης, Χατζησαββίδου Αθανασία, Γραμματική Νέας Ελληνικής Γλώσσας, ΥΠΠΕΘ/ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» Η Γραμματική είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσα αναφέρονται στα Κεφάλαια: «Σύνταξη», «Σημασιολογία» και «Πραγματολογία- Κειμενογλωσσολογία». – Κανδήρου Β. Γλυκερία, Πασχαλίδης Ε. Δημήτριος, Ρίζου Ν. Σπύρος, Γλωσσικές Ασκήσεις, ΥΠΠΕΘ/ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» – Μανωλίδης Γεώργιος, Μπεχλιβάνης Θωμάς, Φλώρου Φωτεινή, Θεματικοί Κύκλοι (ΕΚΦΡΑΣΗ – ΕΚΘΕΣΗ), ΥΠΠΕΘ/ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»

Τα εκπαιδευτικά σενάρια για τη Νεοελληνική Γλώσσα από τη διαδικτυακή πύλη του Πρωτέα. http://proteas.greek-language.gr/scenarios.html
– Πολύτροπη Γλώσσα: Υποστηρικτικό υλικό για τη γλωσσική διδασκαλία στο λύκειο, διευρύνοντας και εμπλουτίζοντας το εγχειρίδιο «Έκφραση-Έκθεση». http://politropi.greek-language.gr/
– Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας: Ευρετήριο των ψηφιακών πόρων και εργαλείων του ΚΕΓ για τα γλωσσικά μαθήματα Γυμνασίου – Λυκείου. http://www.iep.edu.gr/images/IEP/EPISTIMONIKI_YPIRESIA/Epist_Monades/B_Kyk los/Humanities/2017/evretirio_2017_final.pdf
– Φωτόδεντρο- Εθνικός συσσωρευτής εκπαιδευτικού περιεχομένου http://photodentro.edu.gr/aggregator/

Συμμετοχή του σχολείου μας στη Βραδιά Ερευνητή 2019 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Οι μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μας που ανήκουν στην Εθνική ομάδα Ρομποτικής, αλλά και όλα τα μέλη της ομάδας ρομποτικής μας Crabs, θα βρίσκονται στη Βραδιά του Ερευνητή 2019 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο την Παρασκευή 27/9 από τις 5 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα για να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους.

Σας περιμένουμε!!!!!

Μ.Δ. για ποσοστό 5%

ΘΕΜΑ: «Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, έτους 2019»

Οι υποψήφιοι οι οποίοι έχουν αποκτήσει έναν από τους ανωτέρω τίτλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη της προθεσμίας και κατέχουν πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης
2
υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις Τμημάτων/ Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να εισαχθούν, από Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019.
Επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής (30 Σεπτεμβρίου) δεν θα γίνονται δεκτά εκπρόθεσμα Μηχανογραφικά Δελτία, καθώς κλειδώνει το σύστημα.
Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής του Μηχανογραφικού θα είναι προσβάσιμη κατά την ανωτέρω προθεσμία όλο το 24ωρο μέσω συνδέσμου που θα υπάρχει στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (www.minedu.goν.gr) και οι υποψήφιοι μπορούν από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο να τη χρησιμοποιήσουν για να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο με τις προτιμήσεις των Σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να εισαχθούν και να δηλώσουν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υποψηφιότητά τους. Η εφαρμογή συνοδεύεται από οδηγίες τις οποίες οι υποψήφιοι οφείλουν να μελετήσουν προσεκτικά και να ακολουθήσουν πιστά τα προτεινόμενα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.
Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή:
Α. Εκτυπώνουν απευθείας από την εφαρμογή τα δύο αρχεία που εμφανίζονται: ένα (1) αντίγραφο του συμπληρωμένου Μηχανογραφικού Δελτίου, καθώς και την προσυμπληρωμένη Υπεύθυνη Δήλωση.
Προτείνεται, ο υποψήφιος να κρατήσει φωτοαντίγραφο του υπογεγραμμένου Μηχανογραφικού του Δελτίου και της υπογεγραμμένης Υπεύθυνης Δήλωσης για το προσωπικό του αρχείο.
Β. Υπογράφουν τα δύο (2) ανωτέρω έγγραφα (το Μηχανογραφικό Δελτίο σε όλες τις σελίδες).
Γ. Αποστέλλουν (μέχρι και 1 Οκτωβρίου 2019) τα δύο (2) ανωτέρω έγγραφα μαζί με: ένα (1) φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η αποστολή θα πρέπει να γίνει Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Α ΚΑΙ Μ Ο Ν Ο με ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ (COURIER ) προς το:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ Β΄ γρ. 0091,
Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι – Αθήνα, Ελλάδα
με την ένδειξη:
Για την Επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για το έτος 2019
και καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης την 1 Οκτωβρίου 2019 .
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
1. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τον έλεγχο των στοιχείων και την ταυτοποίηση με το ηλεκτρονικό αρχείο, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ελέγχου και τα αποτελέσματα εισαγωγής, μόλις ανακοινωθούν, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.minedu.goν.gr).
2. Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, οι υποψήφιοι καταθέτουν οι ίδιοι ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους στη γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος επιτυχίας τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, η οποία και θα προβεί στον τελικό έλεγχο για την πληρότητα και τη νομιμότητά τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους. Σε περίπτωση διαπίστωσης, είτε κατά τον έλεγχο, είτε μετά την εγγραφή κατά οποιονδήποτε τρόπο, ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις υπαγωγής στην ειδική κατηγορία, λόγω υποβολής ψευδών ή μη νομίμων δικαιολογητικών, οι εισαχθέντες διαγράφονται με απόφαση του Τμήματος ή της Σχολής και αποκλείονται κατά τα δύο (2) επόμενα ακαδημαϊκά έτη από κάθε διαδικασία εισαγωγής σε όλα τα Τμήματα και τις Σχολές.
3. Για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου δεν απαιτείται η απόκτηση κωδικού του υποψηφίου από Λύκειο. Ο κωδικός αποδίδεται στον υποψήφιο κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού του.

Το κάπνισμα δεν είναι επιτρεπτό στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας, αλλά και να ζητήσουμε τη αρωγή σας, στο ζήτημα του καπνίσματος από τα παιδιά σας στους σχολικούς χώρους, γεγονός που σχετίζεται άμεσα με την ομαλή λειτουργία του σχολείου και την τήρηση τόσο του νόμου, όσο και του σχολικού μας κανονισμού.

 

Σύμφωνα με το Ν. 3420/2005 (ΦΕΚ 298/ τ. Ά 2005), Ν. 4419/2016 (ΦΕΚ 174/ τ. Ά/ 2016 και 19 ακόμη εγκυκλίους και διατάξεις, το κάπνισμα απαγορεύεται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η νομοθεσία μάλιστα συνοδεύεται από υψηλά πρόστιμα. Το σχολείο μας έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα  όπως ορίζει η νομοθεσία.

Στην προσπάθειά μας αυτή χρειαζόμαστε και τη δική σας συνειδητή αρωγή. Παρακαλείστε να διασφαλίζετε πως τα παιδιά σας δεν φέρνουν μαζί τους στο σχολείο τσιγάρα, καπνό ή συσκευές ατμίσματος.  Σε διαφορετική περίπτωση ο/η μαθητής/τρια θα δέχεται τις ανάλογες κυρώσεις και εσείς θα ενημερώνεστε άμεσα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

 

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών και η Διευθύντρια

Χρήση/κατοχή κινητών στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας, αλλά και να ζητήσουμε τη αρωγή σας, στο ζήτημα της κατοχής και χρήσης κινητών τηλέφωνων από τα παιδιά σας στους σχολικούς χώρους, γεγονός που σχετίζεται άμεσα με την ομαλή λειτουργία του σχολείου και την τήρηση τόσο του νόμου, όσο και του σχολικού μας κανονισμού. 

 

Σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις 132328/Γ2/7-12-2006  και  100553/Γ2/4-9-2012 και την με αριθμ. πρωτ. 14/21-04-2016 Πράξη του Δ.Σ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής απαγορεύεται οι μαθητές να φέρουν κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα λήψης και επεξεργασίας εικόνας και ήχου στους σχολικούς χώρους. Το σχολείο μας έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα  όπως ορίζει η νομοθεσία.

Στην προσπάθειά μας όμως να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία του ΥΠΑΙΘ χρειαζόμαστε και τη δική σας συνειδητή αρωγή. Παρακαλείστε λοιπόν να διασφαλίζετε πως τα παιδιά σας δεν φέρνουν το κινητό τους τηλέφωνο στο σχολείο.

Αν υπάρξει σπάνια και εξαιρετική ανάγκη να φέρει το παιδί το κινητό τηλέφωνο στο σχολείο για χρήση μετά το σχόλασμα, παρακαλούμε επικοινωνήστε εσείς προσωπικά και εκ των προτέρων μαζί μας για να φροντίσουμε για τη φύλαξη του κινητού στο γραφείο της διευθύντριας, για όσο διάστημα το παιδί θα βρίσκεται στο σχολείο.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

 

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών και η Διευθύντρια

 

Πλαίσιο οργάνωσης σχολικής ζωής  για το σχολικό έτος  2019-2020

ΜΑΘΗΤΕΣ – ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ

  • Οι χώροι του σχολείου είναι ανάγκη να διατηρούνται καθαροί και να μην καταστρέφονται για να εξασφαλίζουν την ποιότητα του σχολικού χώρου. Τα εποπτικά μέσα της σχολικής περιουσίας επίσης.   Σε περίπτωση που υπάρξει καταστροφή, οι υπαίτιοι θα αναλαμβάνουν την αποκατάστασή τους.
  • Η έγκαιρη προσέλευση των μαθητών και των μαθητριών στο σχολείο, 8.15 π.μ., καθώς και η τακτική και ανελλιπής φοίτηση αποτελούν βασικά στοιχεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το μάθημα δεν διακόπτεται από όσους καθυστερούν.  Αργοπορημένη προσέλευση στην τάξη δεν είναι δεκτή. Για αυτό θα υπάρχει στενή συνεργασία σχολείου και οικογένειας.
  • Όσοι μαθητές και μαθήτριες έχουν μάθημα την πρώτη ώρα παρευρίσκονται στην πρωινή συγκέντρωση 8.15 π.μ.. Για αυτό θα υπάρχει στενή συνεργασία σχολείου και οικογένειας.
  • Όποιος μαθητής ή μαθήτρια χρειαστεί να αποχωρήσει από το σχολικό κτίριο κατά τα διάρκεια του προγράμματος, αυτό θα γίνεται σε συνεννόηση με την οικογένεια και με άδεια από τη Διευθύντρια ή σε περίπτωση απουσίας της από τον Υποδιευθυντή.
  • Η χρήση των κινητών τηλεφώνων ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών στο σχολείο δεν είναι επιτρεπτή, Πρ. 14/21-04-2016 του ΙΕΠ. Οι μαθητές θα χρησιμοποιούν τα μέσα που διαθέτει το σχολείο. Απώλεια τέτοιας συσκευής δεν είναι ευθύνη του σχολείου.
  • Το σχολικό βιβλίο είναι πνευματικό δημιούργημα, παρέχεται δωρεάν από την πολιτεία, πρέπει να διαφυλάσσεται σε άριστη κατάσταση.
  • Το κάπνισμα και το άτμισμα στο χώρο του σχολείου δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν και σχετικές νομοθετικές αποφάσεις, Π.Δ. 104/1979 (Α΄23), αρθ. 27,   88202/25-06-2009 (Β΄1286), 81025/27-8-2013, οι οποίες επισύρουν και κυρώσεις.
  • Η ευπρεπής και κόσμια εμφάνιση θα τίθεται σε συζήτηση από τη στιγμή που συνδέεται με ακραία και προκλητική συμπεριφορά που διαταράσσει το ήπιο παιδαγωγικό κλίμα της σχολικής κοινότητας.
  • Ο αμοιβαίος σεβασμός και η άμιλλα μεταξύ των μαθητών και μαθητριών είναι προϋπόθεση για την καλή λειτουργία του σχολείου.
  • Οι σχολικές επιδόσεις, οι αξίες, οι στάσεις και οι μορφές συμπεριφοράς των μαθητών και των μαθητριών αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται από τους εκπαιδευτικούς.
  • Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν ενεργά στο σχεδιασμό των σχολικών δραστηριοτήτων, όπως είναι τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι εκδρομές, οι γιορτές κ.α.
  • Οι μαθητές που προσκαλούν ή ενθαρρύνουν την είσοδο εξωσχολικών ατόμων στο χώρο του σχολείου θα υποστούν ποινές.
  • Το όριο των απουσιών των μαθητών καθορίζεται από του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο παραπάνω κανονισμός συντάχθηκε από τους εκπαιδευτικούς, τη Διευθύντρια του σχολείου και το μαθητικό συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τις «Βασικές αρχές Κανονισμού Λειτουργίας των Σχολείων» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.   

 

Καλωσόρισμα μαθητών

Καλωσορίζουμε τους μαθητές της Α τάξης στην πρώτη τους χρονιά σε μια βαθμίδα που θα είναι πολύ καθοριστική για τις αποφάσεις της ζωής τους,  μια βαθμίδα που επειδή είναι η τελευταία είναι και πολύ σημαντική!

Καλοδεχόμαστε ξανά τους αγαπημένους μας μαθητές της β τάξης, καθώς και όσους μαθητές ήρθαν στο σχολείο μας φέτος με μετεγγραφή.

Τέλος, παιδιά μας της Γ τάξης, κλείνει φέτος για εσάς μια γόνιμη τριετία.  Βρίσκεστε σε μια χρονιά εφαλτήριο για το Πανεπιστήμιο αλλά και την περαιτέρω ζωή σας. Πρέπει να προσδιορίσετε τους στόχους σας για τη ζωή με μεγάλη σοβαρότητα και εμείς θα είμαστε εκεί για να σας στηρίξουμε αρωγοί και συνοδοιπόροι.

Αγαπημένοι μας μαθητές, το σχολείο είναι εδώ για να δημιουργεί πρότυπα και ευκαιρίες.  Κάθε επιτυχία είναι εφαλτήριο για μια νέα επιτυχία ενώ κάθε αποτυχία είναι ευκαιρία για να διορθωθούν τα λάθη και να γίνουμε καλύτεροι. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας και εγώ θα είμαστε εδώ σύμβουλοι και συμπαραστάτες σε ό,τι χρειαστείτε. Εσείς είσαστε οι πρώτοι που πρέπει να διαφυλάξετε τα όνειρα σας και τους στόχους σας και να συνεργαστείτε μαζί μας για μια πολύ καλή λειτουργία του σχολείου.  Αυτό και περιμένουμε να πράξετε.

Μέσα στις προσδοκίες μας είναι να γίνει το σχολείο μας ένα σύγχρονο σχολείο, που θα προσφέρει στους μαθητές μας εκτός από υψηλό επίπεδο γνώσεων, ηθική καλλιέργεια, αλλά και την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες τους και τα ταλέντα τους.  Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να φτιάξουμε ένα σχολείο σαν αυτό που ονειρευόμαστε με ξεχωριστό παιδαγωγικό ίχνος με τη συνεργασία όλης της σχολικής κοινότητας και των φορέων, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Καλή χρονιά και καλή πρόοδο!!!!!

 

 

Αγιασμός και έναρξη σχολικής χρονιάς

Με κάθε επισημότητα έγινε ο αγιασμός στο σχολείο μας.

Στον αγιασμό παρευρέθηκαν γονείς και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής που ευχήθηκαν στα παιδιά μας καλή πρόοδο.