Επεράσαμε όμορφα… στην εκδρομή στην Πάτρα!

Με υπέροχες αναμνήσεις επέστρεψαν οι μαθητές της Ά και Β΄ Λυκείου του Σχολείου μας από την πολυήμερη εκδρομή στην Πάτρα! Μαζί με τους συνοδούς καθηγητές επισκέφτηκαν σημαντικούς ιστορικούς χώρους, διασκέδασαν, ψυχαγωγήθηκαν και, εν τέλει, πέρασαν καταπληκτικά! Τους μαθητές συνόδευαν ο Υποδιευθυντής κ. Κ. Τσινταβής, ο κ. Α. Δήμου, η κ. Μ. Κατσάμπα, ο κ. Α. Καράμπελας, η κ. Μ. Κιτριλάκη και ο κ. Ν. Χριστοδούλου.

MVIMG 20240402 130818

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας επισκέφτηκαν την Αγία Λαύρα και το Μέγα Σπήλαιο…

MVIMG 20240401 124854

… βίωσαν το αρχαίο πνεύμα αθάνατο, στην Αρχαία Ολυμπία…

MVIMG 20240402 122019

… απότισαν φόρο τιμής στο Μνημείο των Καλαβρύτων…

MVIMG 20240401 133641

… και επέστρεψαν όλοι γεμάτοι ενέργεια και διάθεση!

Και του χρόνου!

Το ΓΕΛ Βουλιαγμένης πάει… τελικούς!

Στην τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, προκρίθηκε η ομάδα Υδατοσφαίρισης του Σχολείου μας! Επικράτησε στον 5ο αγώνα, που διεξήχθη στην Πάτρα, επί της 1ης μικτής ομάδας Αχαΐας. Η ομάδα μας θα μεταβεί γαι την τελική φάση του Πρωταθλήματος στο Ναύπλιο, στις 22-23 Απριλίου.

Πολλά Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά και στους καθηγητές τους, κ. Αντώνη Δήμου και κ. Αλέξανδρο Βαρούχα!

ΠΟΛΟ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Παρουσίαση του “Business Plan” της Εικονικής Επιχείρησης του ΓΕΛ Βουλιαγμένης!

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, ο Όμιλος Επιχειρηματικότητας του Σχολείου μας υπέβαλλε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του οργανισμού Junior Achievement Greece το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) της Εικονικής μας Επιχείρησης InNeed. H InNeed είναι μια εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που αποσκοπεί στην υποστήριξη ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων, προσφέροντας γρήγορη εύρεση συνοδών για διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες. Όραμά μας είναι ένας κόσμος χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Παρακάτω μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο πλήρες επιχειρηματικό μας σχέδιο!Λήψη αρχείου

Στην τελική φάση του Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών το ΓΕΛ Βουλιαγμένης!

Στην τελική φάση του 5ου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών “Ερμής” προκρίθηκε ο μαθητής μας Αλέξιος Σφακιανάκης!
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν αρχικά 8 μαθητές.

Συγχαρητήρια στο μαθητή μας και καλή επιτυχία στην τελική φάση του διαγωνισμού!

Πρόσκληση για Ομιλία σχετική με την παραβατικότητα των εφήβων

Σημαντική Ομιλία με θέμα την παραβατικότητα των εφήβων θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο 13/4/2024 στις 18:00, στο 2ο Γυμνάσιο Βούλας.

Η ομιλία αφορά τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους γονείς των μαθητών.

Επισυνάπτεται η σχετική πρόσκληση.Λήψη αρχείου

Μαθητές του Λυκείου μας προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο της Οικονομικής Ολυμπιάδας!

Από τις 19/3 εως και 27/3 πραγματοποιήθηκε η 5 η Οικονομική Ολυμπιάδα, στην οποία συμμετείχε και το σχολείο μας, με 17 μαθητές. Οι 7 εξ αυτών πέτυχαν την πρόκρισή τους στον Περιφερειακό γύρο που θα διεξαχθεί το προσεχές διάστημα.

Την πρόκριση εξασφάλισαν οι εξής μαθητές:
Καραγιάννη Παναγιώτα
Καρής Χρήστος
Καρούζος Εμμανουήλ
Καρούζου Μαρία
Νικήτα Ανθή
Πατατιμίδη Φοίβη
Χρυσοβιτσάνος Γιάννης

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στην καθηγήτρια Οικονομικών του Σχολείου μας, κ. Ε. Ραυτοπούλου, η οποία τους προετοίμασε!

Παρακολούθηση Ημερίδας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από μαθητές του Λυκείου μας

Την Πέμπτη 14/03/2024 πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή παρουσίαση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μαθητές του Λυκείου μας.

Στην ημερίδα αυτή παρουσιάστηκαν το πρόγραμμα σπουδών και οι προοπτικές στην αγορά εργασίας, για καθένα από τα οκτώ τμήματα του ΟΠΑ.

Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση από τελειόφοιτους και εν ενεργεία φοιτητές των τμημάτων, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν μαθητές της Γ ΄Λυκείου από τους
προσανατολισμούς:
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.

Με το μυαλό στον… τελικό η ομάδα Πόλο του σχολείου μας!

Με το μυαλό στην… τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Πόλο που θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο, 22 και 23 Απριλίου, όπου και θα υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή, η ομάδα Πόλο του ΓΕΛ Βουλιαγμένης νίκησε και στον 4ο αγώνα της στην κεντρική πισίνα του ΟΑΚΑ με σκορ 19-10 την ομάδα της Γ’ Αθηνών και προχώρησε στην Γ’ φάση της 11ης Απριλίου στην Πάτρα.

πολο 4

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στον καταπληκτικό coach, τον Γυμναστή μας κ. Αντώνη Δήμου! Πολλά μπράβο και στον κ. Αλέξανδρο Βαρούχα για την υποστήριξη που παρέχει, φροντίζοντας για τα διαδικαστικά!

Το Λύκειο Βουλιαγμένης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου!

Έλαμψε με την παρουσία του, όπως κάθε χρόνο, το Λύκειο Βουλιαγμένης στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που κορυφώθηκαν με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Καθηγητές, γονείς, συγγενείς και φίλοι καμάρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριές του σχολείου μας!

παρελαση 1

παρελαση 2

παρελαση 3

Χρόνια Πολλά, Ελλάδα μας! Χρόνια πολλά στους μαθητές και τις μαθήτριές μας! Και του χρόνου!

Η εορτή της 25ης Μαρτίου στο Λύκειο Βουλιαγμένης

Με ουσία, καταπληκτική παρουσίαση και δυνατές ομιλίες γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας. Η εορτή ξεκίνησε με ομιλία του εκπαιδευτικού μας, Δρος Δημητρίου Γκίκα, Φιλολόγου, ο οποίος τόνισε πως η επέτειος μας διδάσκει ότι η ενότητα, η ομοψυχία και η συλλογικότητα επέφεραν την πολυπόθητη απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό και ότι ο αγώνας για την ελευθερία μας δεν σταματά ποτέ! Το λόγο έλαβε κατόπιν ο Αναπληρωτής Διευθυντής και Υποδιευθυντής του σχολείου Δρ Κωνσταντίνος Τσινταβής, ο οποίος σημείωσε πως στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες, γιορτάζουμε την αρχή των πολεμικών γεγονότων κι όχι το τέλος τους, στοιχείο που αναδεικνύει ιδιαίτερα τη σημασία της αγωνιστικότητας του λαού μας.

25 1

Στη συνέχεια, οι μαθήτριες της Α΄ Τάξης Αλκμήνη Γιαννοπούλου και Σίλια Θεοδόση παρουσίασαν με γλαφυρό και εύληπτο τρόπο τα βασικά γεγονότα, αλλά και τις πιο ουσιώδεις πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης.

25 3
25 2
25 4

Τέλος, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έψαλλαν όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο!