Περιβαλλοντικός περίπατος στο Καβούρι

Η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας -την τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές- είχε την ευκαιρία να κάνει έναν καταπληκτικό περιβαλλοντικό περίπατο στην παραλία του Καβουρίου.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες κ.κ. Δημητροπούλου και Ζαφειριάδου προσκάλεσαν τον Υπεύθυνο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής κ. Μπαλιούση Ευάγγελο ο οποίος ξενάγησε τα παιδιά μας στον τόπο τους δείχνοντας τους τα πιο πολλά από τα 150 είδη χλωρίδας που υπάρχουν στο Καβούρι.

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία καθώς εκτιμήσαμε ακόμη περισσότερο τις χάρες του τόπου μας.  Οι μαθητές μας έλυσαν πλήθος από τις απορίες τους.

Αξίζουν πολλές ευχαριστίες στον κ. Μπαλιούση για τη θερμή ανταπόκρισή του και την αξιολογότατη παρουσίασή του.

Ενημέρωση/επίδειξη από την εθελοντική πυροπροστασία Βάρης

Μετά από συνεννόηση με τον κ. Σαμαρά προιστάμενο της Εθελοντικής πυροπροστασίας Βάρης έγινε πρακτική και θεωρητική ενημέρωση στο σχολείο μας την τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας εντυπωσιάστηκαν από την αμεσότητα της παρουσίασης και χάρηκαν ιδιαίτερα την ευκαιρία που τους έδωσαν οι πυροσβέστες να έρθουν σε επαφή με το νερό, τα οχήματα και τους πυροσβεστήρες.  Διδάχτηκαν πολλά για την προφύλαξη από τις φωτιές αλλά και για την αξία του εθελοντισμού.  Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε τα μαθήματά μας πριν τις διακοπές.

Ευχαριστούμε θερμά το μέλος του Συλλόγου γονπέων και κηδεμόνων του σχολείου μας κ. Σύρο Γεώργιο που μας έφερε σε επαφή με τους εξαιρετικούς εθελοντές.

Εκδρομή Α και Β τάξης

Η τετραήμερη εκδρομή της Α και Β τάξης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Τήνο, Μύκονο και Δήλο.  Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παραδοσιακά χωριά της Τήνου: Βώλαξ, Πύργο, Πάνορμο, να επισκεφτούν τη Μεγαλόχαρη, να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου και να περπατήσουν στα σοκάκια της Μυκόνου.

Τα παιδιά συνόδευσαν η Διευθύντρια και ο Υποδιευθυντής και οι κ.κ. Κωστομοίρη και Χατζηιωάννου.

Θεατρική παράσταση

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση του έργου ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ από τη θεατρική ομάδα του σχολείου μας.  Τα παιδιά ενθουσίασαν με το παίξιμό τους το πλήθος του κόσμου και των επισήμων που την παρακολούθησε.  Το έργο βαθιά παιδαγωγικό και διδακτικό άγγιξε μικρούς και μεγάλους.

Τη θεατρική ομάδα του σχολείου μας αποτελούν παιδιά όλων των τάξεων.

Την παράσταση στήριξε η Σχολική επιτροπή του Δήμου μας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες οι κ.κ. Ραυτοπούλου, Μανώλη και Γαρδίκη ( 1ο Γυμνάσιο Βούλας).

Θέατρο: διδακτική επίσκεψη

Η Α τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εθνικό θέατρο και παρακολούθησε θεατρική παράσταση η οποία ενθουσίασε τους μαθητές μας καθώς ήταν σύγχρονη και ανταποκρινόταν στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους.  Το έργο Μικρές ιστορίες για αγρίους έχει σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία και αυτό είναι δικαιολογημένο καθώς τα παιδιά ενθουσιάστηκαν.  Την επίσκεψη οργάνωσε η φιλόλογος κ. Λυμπέρη.

Έκθεση φωτογραφίας στο σχολείο μας

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε έκθεση φωτογραφίας στο σχολείο μας την Κυριακή 7/4/2019 από τις καθηγήτριες κ.κ. Δουμένη και Ματακιά.  Τις φωτογραφίες έβγαλαν οι μαθητές της φωτογραφικής ομάδας και απεικόνιζαν στοιχεία από τη ζωή τους στο σχολείο.

Η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο του σχολείου ως τη λήξη των μαθημάτων.

Συμμετοχή μαθητριών μας στο Φεστιβάλ

Οι μαθήτριες της Γ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο Νεανικό Φεστιβάλ που οργάνωσε ο ΟΑΠΠΑ του Δήμου μας.  Συγχαρητήρια στην Αθηνά Ραμίλο και στη Δανιηλίδου Γεωργία για την εξαιρετική προσπάθεια τους.

Παρακολούθηση μαθήματος από φοιτήτρια

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α1 τμήματος παρακολούθησαν το μάθημα που τους παρουσίασε πτυχιακή φοιτήτρια του ΟΠΑ με την επίβλεψη της καθηγήτριας τους κ. Κατσάμπα.  Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και τα παιδιά συμμετείχαν στην παράδοση ιδιαίτερα ενεργά.

Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Την Κυριακή 7/4/2019 στις 8.00 μ.μ. γίνεται στο σχολείο μας Έκθεση Φωτογραφίας με φωτογραφίες των μαθητών μας που συμμετέχουν στην Ομάδα Φωτογραφίας με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.κ. Δουμένη και Ματακιά.

Την ίδια μέρα στις 8.30 μ.μ. παρουσιάζεται η Θεατρική παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του σχολείου μας με το έργο του Σ. Πατατζή Δον Καμίλο και με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.κ Ραυτοπούλου, Γαρδίκη, Μανώλη.

Θα είναι χαρά μας να είστε όλοι εκεί.