Παράδοση σημαίας 28ης Οκτωβρίου 2016

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Λυκείων της Τήνου πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης της Ελληνικής σημαίας στους σημαιοφόρους και στους παραστάτες των δύο Λυκείων από το Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Τήνου κ. Γεώργιο Αντωνόπουλο και από το Διευθυντή του ΕΠΑΛ Τήνου κ. Ευάγγελο Μαρκουΐζο.

DSC04355 DSC04355-2 DSC04356 DSC04357 DSC04361 DSC04362 DSC04364 DSC04366 DSC04367 DSC04368 DSC04369 DSC04370

 

5ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη για το σχολικό έτος 2016- 2017

Σας ενημερώνουμε ότι το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» προκηρύσσει τον «5ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη» για το σχολικό έτος 2016-2017. Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενισχύσει την αυτοέκφραση των εφήβων και να υποστηρίξει το μάθημα της Λογοτεχνίας και της Έκθεσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να υποβάλουν το έργο τους μέχρι και την 31η Μαΐου 2017. Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό είναι προαιρετική. Επίσης, στους 3 πρώτους διακριθέντες μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, αντίστοιχα, οι οποίοι θα ενημερωθούν εγκαίρως μέσω του σχολείου τους, θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα σε ειδική τελετή, στην οποία θα προσκληθούν οι συμμετέχοντες, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν

στα τηλέφωνα 2104297540-1-2 (υπεύθυνοι: κ. Καλή Κυπαρίσση, κ. Παναγιώτα Δεδετζή),

στο fax: 210-4296024,

στο email: info@laskaridou.gr ,

καθώς επίσης και στον ιστότοπο: http://www.laskaridou.gr/logotechnikos-diagonismos-keti-laskaridou/ .

3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Σχολικό έτος 2016 – 2017

Την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στα Λύκεια της Τήνου η 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από το Γενικό Λύκειο και από το ΕΠΑΛ της Τήνου, τα οποία συστεγάζονται.

Μετά την πρωινή προσευχή της Δευτέρας οι μαθητές και των δύο σχολείων ενημερώθηκαν από τους καθηγητές φυσικής αγωγής για το πρόγραμμα των αθλημάτων. Δόθηκε έμφαση στη αξία της συμμετοχής και στο φίλαθλο πνεύμα που πρέπει να διέπει κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν τα αθλητικά δρώμενα που ολοκληρώθηκαν στις 13:00.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε αθλήματα (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ , Αντιπτέριση και Επιτραπέζια Αντισφαίριση).

Η οργάνωση ήταν άριστη λόγω της προετοιμασίας που είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες και το πρόγραμμα τηρήθηκε πιστά χωρίς κενά και καθυστερήσεις.

Ο καιρός ήταν καλοκαιρινός χωρίς να κάνει την εμφάνιση του ο ακατάπαυστος βοριάς των προηγούμενων μηνών.

Στο τέλος της ημέρας όλοι αποχώρησαν ευχαριστημένοι και γεμάτοι από τη χαρά της άθλησης.

Δεν ήταν απλά μια μέρα χωρίς διάβασμα, αλλά μια μέρα γεμάτη κίνηση και εμπειρίες.

Όλοι οι μαθητές εύχονταν να είχαν περισσότερες ευκαιρίες για άθληση εντός του σχολικού τους προγράμματος,

ειδικά οι μαθητές που διδάσκονται μόνο 1 ώρα την εβδομάδα το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τα σχολικά πρωταθλήματα του τρέχοντος σχολικού έτους, τα οποία αναμένουν με μεγάλη προσμονή οι μαθητές και οι μαθήτριές μας.

Οι φωτογραφίες είναι από τις μαθήτριες του Γενικού Λυκείου:

Κατερίνα Μαρκουΐζου , Μαρία Μαρκάκη και Μαριάνθη Αλβέρτη

3η Ημέρα Αθλητισμού 2016 – Συλλογή 1

3η Ημέρα Αθλητισμού 2016 – Συλλογή 2

Και ένα βίντεο από τον Καθηγητή του ΓΕΛ Τήνου κ. Παναγιώτη Μπουζαλάκο

Σύντομα βίντεο και από τα υπόλοιπα αθλήματα.