Tην Πέμπτη 12/1/23, ανέβηκε στην παραπάνω ηλεκτρονική εφημερίδα η παρακάτω εγκύκλιος.
Βασικά σημεία της είναι :
“Στην προσπάθεια συμβολής στην αποτελεσματικότερη προετοιμασία των μαθητών/τριών των Α, Β και Γ τάξεων των Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις 2023, των Α και Β τάξεων των Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. και των Α, Β και Γ τάξεων των Λυκείων των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ για τις προαγωγικές εξετάσεις 2023, στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων καλούνται να διευκολύνουν την ολοκλήρωση της εξεταστέας ύλης των «γραπτώς» εξεταζομένων μαθημάτων,αναμορφώνοντας το ωρολόγιο πρόγραμμα, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.”
Σχόλια
- Νομίζω είναι η 2η εγκύκλιος που δημοσιεύεται, η 1η (παρόμοια) είχε έρθει στα σχολεία έναν μήνα του Φθινοπώρου του 2022.
- Σε κάποια μαθήματα,όπως για παράδειγμα στην Άλγεβρα της Α ΓΕΛ , οι ώρες για την ολοκλήρωση της ύλης είναι οριακές. Προκαλούν άγχος σε μαθητές και καθηγητές. Οι τελευταίοι γίνονται συχνά δέκτες παραπόνων από μαθητές και γονείς, οι οποίοι εσφαλμένα πιστεύουν,σε μεγάλο ποσοστό, ότι οι καθηγητές “τρέχουν” την ύλη χωρίς λόγο και δεν τους ενδιαφέρει αν οι μαθητές τους καταλαβαίνουν ή όχι. Προφανώς και μας ενδιαφέρει αλλά δυστυχώς πρέπει όλοι να είμαστε μέσα στο τρένο και κανείς στη στάση!
- Στην περίπτωση που κάποιος/α μαθητής/τρια αρρωστήσει και προφανώς πρέπει να λείψει κάποιες μέρες απ το σχολείο, δύσκολα μπορεί να καλύψει το “χαμένο έδαφος” (απ την εμπειρία μου). Πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και να έχει θέληση. Βέβαια και ο διδάσκων είναι άνθρωπος, μπορεί να αρρωστήσει και αυτός,τότε θα λείψει σίγουρα περισσότερες μέρες απ τον μαθητή (η ηλικία βλέπετε) ,οπότε μετά η “ταχύτητα” κάλυψης της ύλης θα πρέπει να αυξηθεί με ότι αυτό συνεπάγεται!
- Θέλω να πιστεύω ότι θα επαναληφθεί τον Μάιο-Ιούνιο στις ενδοσχολικές-απολυτήριες,η επιλογή απο 3 θέματα Β και 3 θέματα Δ της τράπεζας (αν αυτή υφίσταται). Αν όχι, λυπάμαι πολύ!
- Με δεδομένο ότι διανύουμε την 2η χρονιά με ενεργή τράπεζα θεμάτων,θεωρώ οτι θα πρέπει να υπάρξει και ένα είδος τράπεζας-αξιολόγησης απ το Γυμνάσιο στο Λύκειο και όχι η σημερινή μορφή αξιολόγησης. Δεν μπορεί όλο το βάρος να πέφτει στους καθηγητές/τριες του Λυκείου και να ακούμε απ τους μαθητές μας στην Α ΓΕΛ ότι εκείνο δεν το κάναμε ή με το άλλο δεν ασχοληθήκαμε στο Γυμνάσιο ενώ είναι κανονικά στην ύλη τους!
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, να γνωρίζετε ότι σχεδόν όλοι οι συνάδερφοι προσπαθουν όσο καλύτερα μπορούν, δεν “τρέχουν ” στην ύλη χωρίς κανένα ενδιαφέρον,κάνουν ότι καλύτερο μπορούν.
Καλή συνέχεια σε όλους μας με υγεία. Σας ευχαριστώ που διαβάσατε τη δημοσίευση μου.
Πρόσφατα σχόλια