Τα “ΔΥΣΚΟΛΑ” θέματα του Κοσόγλου, έτσι μου είπαν σήμερα Τρίτη 19/11/24 στο σχολείο μου οι μαθητές μου.Βεβαία εκείνοι εννοούσαν χωρίς εισαγωγικά !
Δείτε λοιπόν και εσείς ,τις δοκιμασίες πάνω στις οποίες αξιολογήθηκαν γραπτά, οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕ.Λ Εξαπλατάνου το σχολικό έτος 21-22 αλλά και των Α, Β΄ τάξεων του ΓΕ.Λ Αριδαίας τα σχολικά έτη 22-23,24-25.
Σε ένα αρχείο λοιπόν για κάθε τάξη, κάποια, έχουν και ενδεικτικές λύσεις!
Αυτή είναι η φιλοσοφία των θεμάτων,για μένα.Σωστή, λάθος,μάλλον υποκειμενικό.Έχει όμως άμεση σχέση με τους μαθητές και τις μαθήτριες που έχω κάθε χρόνο.
Η φιλοσοφία λοιπόν.
Πάντα προσπαθώ ,τα θέματα των γραπτών δοκιμασιών και εξετάσεων,
α ) να μην είναι ίδιες ασκήσεις ή τα ίδια ερωτήματα,να μην είναι κουραστικά (π.χ θέμα 1 λύσε την εξίσωση, θέμα 2 λύσε την εξίσωση ) ,
β ) αν η ύλη είναι Κεφάλαιο 1 και 2 , να έχει ερωτήματα και απ τα δυο κεφάλαια.
γ ) να έχουν οπωσδήποτε θεωρία (αντικειμενικού τύπου ερωτήματα)
δ ) να έχει προσιτές ασκήσεις-ασκήσεις που έχουμε διαπραγματευτεί στον πίνακα (λύσει ή συζητήσει ή έχω βάλει για το σπίτι),
ε ) να έχει και ένα, το πολύ, “δύσκολο ή ελαφρά δύσκολο” ερώτημα, για να μην τελειώσουν οι πολύ καλοί μαθητές σε 15 λεπτά (για διαγώνισμα λέω πάντα που είναι 40 λεπτών) και γράψουν όλοι τον ίδιο βαθμό , να υπάρχει δηλαδή κλιμάκωση.
Τα καταφέρνω ; Δεν ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι προσπαθώ αρκετά και δεν θεωρώ ότι θα θέματα μου είναι βλακείες,ναι το άκουσα και αυτό !
Καλή συνέχεια σε όλους και όλες.
Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.
απλά όταν πατάω α ταξη μου βγάζει ένα pdf που δεν μπορω να πατησω πανω στις μπλε υπογραμμισμενες λεξεις που υποτειθεται οτι σε οδηγουν σε καποιο αλλο ιστοτοπο!!! Σας ευχαριστω
Νομίζω δεν έκανες λήψη . Πρώτα πρέπει να κάνεις λήψη του αρχείου , θα κατέβει στον Η/Υ σου ή Ταμπλετ ή κινητό και μετά πατάς και σε πάει στην αντίστοιχη σελίδα.
Βασικά τα βρήκα!!! Είχε και άλλες σελίδες το pdf !!!
Είναι παρά πολύ βοηθητικα και γενικότερα όλα σας τα φυλλάδια !!!!!
Να είσαι καλά σε ευχαριστώ πολύ.
Χαίρομαι που σε βοήθησαν τα αρχεία.
Θα πρότεινα να δεις και εδώ : https://blogs.sch.gr/iordaniskos/archives/3998 και να κάνεις και τα διαδικτυακά τεστ ,αν θέλεις πάντα ,θεωρώ ότι αξίζουν, καλή συνέχεια.