Τα “ΔΥΣΚΟΛΑ” θέματα του Κοσόγλου, έτσι μου είπαν σήμερα Τρίτη 19/11/24 στο σχολείο μου οι μαθητές μου.Βεβαία εκείνοι εννοούσαν χωρίς εισαγωγικά !
Δείτε λοιπόν και εσείς ,τις δοκιμασίες πάνω στις οποίες αξιολογήθηκαν γραπτά, οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕ.Λ Εξαπλατάνου το σχολικό έτος 21-22 αλλά και των Α, Β΄ τάξεων του ΓΕ.Λ Αριδαίας τα σχολικά έτη 22-23,24-25.
Σε ένα αρχείο λοιπόν για κάθε τάξη, κάποια, έχουν και ενδεικτικές λύσεις!
Αυτή είναι η φιλοσοφία των θεμάτων,για μένα.Σωστή, λάθος,μάλλον υποκειμενικό.Έχει όμως άμεση σχέση με τους μαθητές και τις μαθήτριες που έχω κάθε χρόνο.
Η φιλοσοφία λοιπόν.
Πάντα προσπαθώ ,τα θέματα των γραπτών δοκιμασιών και εξετάσεων,
α ) να μην είναι ίδιες ασκήσεις ή τα ίδια ερωτήματα,να μην είναι κουραστικά (π.χ θέμα 1 λύσε την εξίσωση, θέμα 2 λύσε την εξίσωση ) ,
β ) αν η ύλη είναι Κεφάλαιο 1 και 2 , να έχει ερωτήματα και απ τα δυο κεφάλαια.
γ ) να έχουν οπωσδήποτε θεωρία (αντικειμενικού τύπου ερωτήματα)
δ ) να έχει προσιτές ασκήσεις-ασκήσεις που έχουμε διαπραγματευτεί στον πίνακα (λύσει ή συζητήσει ή έχω βάλει για το σπίτι),
ε ) να έχει και ένα, το πολύ, “δύσκολο ή ελαφρά δύσκολο” ερώτημα, για να μην τελειώσουν οι πολύ καλοί μαθητές σε 15 λεπτά (για διαγώνισμα λέω πάντα που είναι 40 λεπτών) και γράψουν όλοι τον ίδιο βαθμό , να υπάρχει δηλαδή κλιμάκωση.
Τα καταφέρνω ; Δεν ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι προσπαθώ αρκετά και δεν θεωρώ ότι θα θέματα μου είναι βλακείες,ναι το άκουσα και αυτό !
Καλή συνέχεια σε όλους και όλες.
Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.
Πρόσφατα σχόλια