Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΩΡΙΜΩΝ

«Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ’ότι έχω ζήσει έως τώρα…

Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.

Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά.

Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει.

Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες.

Δε θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί. Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους.

Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματα τους.

Μισώ, να είμαι μάρτυρας των ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Οι άνθρωποι δεν συζητούν πια για το περιεχόμενο… μετά βίας για την επικεφαλίδα.

Ο χρόνος μου είναι λίγος για να συζητώ για τους τίτλους, τις επικεφαλίδες. Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται… Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα…

Θέλω να ζήσω δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση. Που μπορούν να γελούν με τα λάθη τους. Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους. Που δε θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό, πριν από την ώρα τους. Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους. Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια.

Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή.

Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων… Άνθρωποι τους οποίους τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τους δίδαξαν πως μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή.

Ναι, βιάζομαι, αλλά μόνο για να ζήσω με την ένταση που μόνο η ωριμότητα μπορεί να σου χαρίσει.
Σκοπεύω να μην πάει χαμένη καμιά από τις καραμέλες που μου απομένουν… Είμαι σίγουρος ότι ορισμένες θα είναι πιο νόστιμες απ’όσες έχω ήδη φάει.

Σκοπός μου είναι να φτάσω ως το τέλος ικανοποιημένος και σε ειρήνη με τη συνείδησή μου και τους αγαπημένους μου.

Εύχομαι και ο δικός σου να είναι ο ίδιος γιατί με κάποιον τρόπο θα φτάσεις κι εσύ…»

Από τον Mario de Andrade (Ποιητή, συγγραφέα, δοκιμιογράφο και μουσικολόγο από τη Βραζιλία).

Το νέο χαράτσι για τα… χριστουγεννιάτικα κάλαντα!

Μετά το χαράτσι στα ακίνητα μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ, το ΦΠΑ 23% σε σουβλάκι και… μπουγάτσα και τις βαριές φορολογίες σε τσιγάρα και είδη καπνού, το Υπουργείο Οικονομικών, λόγω των πιέσεων της τρόικας, δεν θα μπορούσε να αφήσει μια τέτοια… εορταστική ευκαιρία, στην οποία «κινείται» μάλιστα αρκετό χρήμα, να πάει χαμένη…

Έτσι, όσα παιδάκια αλλά και ενήλικες (καθώς διανύουμε δύσκολους καιρούς) επιθυμούν φέτος να «τα πούνε», θα πρέπει πρώτα να αποκτήσουν τη νέα φορο-κάρτα για τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα την οποία θέσπισε η κυβέρνηση, φορολογώντας και νομιμοποιώντας την αγαπημένη εορταστική συνήθεια! Μάλιστα ορίζονται και τα μουσικά όργανα τα οποία επιτρέπονται, για να μην υπάρξουν… παραφωνίες!

Πρόκειται φυσικά για μια πανέξυπνη πλαστή κάρτα, την οποία έφτιαξαν με πολύ χιούμορ και καυστικότητα οι υπεύθυνοι του griniarogatos.blogspot.com

πηγή: mediagate.gr

Καταγγελία-Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας

ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,

ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ

Ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας καταγγέλλει τους «ευφυείς» του ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ. οι οποίοι σκέφτηκαν να διαγράψουν με μιας την προϋπηρεσία μας, λες και δεν υπήρχαμε, λες και δε δουλέψαμε ποτέ αυτό το χρονικό διάστημα.

Αποτέλεσμα να χάσουν από μία ημέρα έως δύο χρόνια όσοι κατατάχθηκαν στο βαθμό ΣΤ΄ έως και Γ΄ και από μία ημέρα έως τρία χρόνια όσοι κατατάχθηκαν στο βαθμό Β΄.

Αυτή η απίστευτη απόφαση δείχνει μία κυβέρνηση στα όρια της διαστροφής, που αντιμετωπίζει τους «εκπαιδευτικούς» σαν κάτι το αναλώσιμο, που μπορεί να τους αφαιρεί οτιδήποτε και όποια στιγμή αυτή το θέλει.

Μ΄ αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση χτίζει «σχέσεις εμπιστοσύνης» με τον εκπαιδευτικό κόσμο απαιτώντας ταυτόχρονα να είναι υπάκουος, πειθήνιος και έτοιμος να εκτελέσει με ευχαρίστηση τις άνωθεν διαταγές.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι εάν πιστεύουν ότι οι εκπαιδευτικοί θα παραδώσουν σ’ αυτούς την παιδεία για να τη «σώσουνε». Εάν αυτή τη στιγμή η εκπαίδευση εξακολουθεί και υπάρχει αυτό οφείλεται στους εκπαιδευτικούς που δίνουν καθημερινά τον αγώνα μέσα και έξω από την τάξη κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ως Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τους λέμε πως δε θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

Επιπρόσθετα ο ΟΠΑΔ αυτή την ώρα αρνείται να πληρώσει τα συσσωρευμένα χρέη τους σε γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Αποτέλεσμα των παραπάνω όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι να αναγκάζονται να πληρώνουν σε μετρητά το κόστος των επισκέψεων και εξετάσεων στους γιατρούς.

Αδιαφορούν παντελώς εάν υπάρχουν άτομα που αδυνατούν να πληρώσουν, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή τους. Όλοι μας βέβαια εξακολουθούμε να πληρώνουμε κανονικά τις εισφορές μας αλλά ουσιαστικά είμαστε ανασφάλιστοι.

Να μετρήσει κανονικά η προϋπηρεσία του κάθε εκπαιδευτικού για το επόμενο κλιμάκιό του.

Απαιτούμε άμεσα οικονομική στήριξη των ασφαλιστικών μας ταμείων και του ΟΠΑΔ.