• Μία καλή κουβέντα…

  Μία καλή κουβέντα…

  Ο σωστός έπαινος είναι για τα παιδιά ό,τι ο ήλιος για τα λουλούδια -
  Σ. Μπόβι

 • Φτάνει πια…

  Στο παιδί μου-Μ.Αναγνωστάκης

  Στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

  Και του μιλούσανε για Δράκους και για το πιστό σκυλί
  Για τα ταξίδια της Πεντάμορφης και για τον άγριο λύκο

  Μα στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

  Τώρα, τα βράδια, κάθομαι και του μιλώ
  Λέω το σκύλο σκύλο, το λύκο λύκο, το σκοτάδι σκοτάδι,
  Του δείχνω με το χέρι τους κακούς, του μαθαίνω
  Oνόματα σαν προσευχές, του τραγουδώ τους νεκρούς μας.

  Α, φτάνει πια! Πρέπει να λέμε την αλήθεια στα παιδιά.
  ------------
  Μ. Αναγνωστάκης, Τα ποιήματα, Πλειάς

 • Συνάντηση με τον Δήμαρχο του Δήμου Πέλλας κ. Στάθη Φουντουκίδη, 12-3-2024

  12 Απριλίου 2024 από

  Συνάντηση με τον Δήμαρχο 12 3 2024Την Παρασκευή 12-4-2024 εκπρόσωποι της δημοσιογραφικής ομάδας του Γυμνασίου Πέλλας με τη στήριξη και την ενθάρρυνση της κυρίας Παυλίδου Κάκιας και του Διευθυντής μας Γιώργου Δημητρίου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο του Δήμου Πέλλας κ. Στάθη Φουντουκίδη. Οι μαθητές-τριες ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για όλες τις δράσεις και τις διακρίσεις του σχολείου μας, τονίζοντας πως για δεύτερη χρονιά η Σχολική μας Εφημερίδα CoolSchool κατέκτησε την 3η Θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχολικών Εφημερίδων του Φορέα horizontes4all με θέμα “Ψυχής αγώνας άγονος – αναζητώντας ελπίδα”. Μετά από κάθε επιτυχία, το μεγάλο πρόβλημα κάθε Δημόσιου Σχολείου είναι το οικονομικό. Γι’ αυτό επιμένουμε να ζητούμε θεσμούς που θα στηρίζουν το Δημόσιο Σχολείο. Στο τέλος του Απρίλη καλούμαστε να εκπροσωπήσουμε το σχολείο μας στην τελετή βράβευσης και για το σκοπό αυτό ζητήσαμε οικονομική στήριξη από τον Δήμαρχο.

  Στα πλαίσια της συνάντησης θίξαμε και άλλα θέματα που αφορούν το σχολείο μας:

  1. Να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στην είσοδο του σχολείου μας, (πεζοδρόμιο και πόρτα εισόδου)
  2. Τοποθέτηση μεταλλικών στηλών και πλέγματος γύρω από το γήπεδο ποδοσφαίρου, για προστασία και ασφάλεια των μαθητών
  3. Ενημέρωση για το στάδιο των εργασιών που προβλέπονται στο πλαίσιο του προγράμματος “ΗΛΕΚΤΡΑ” που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου
  4. Μελλοντικά τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου

  Ο Δήμαρχος μάς άκουσε με προσοχή και στις λύσεις που πρότεινε για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας ανέφερε πως ο Δήμος θα “υιοθετήσει” τη σχολική  μας εφημερίδα, το αίτημά μας για τοποθέτηση πλέγματος στο γήπεδο ποδοσφαίρου θα ικανοποιηθεί από βδομάδα και τέλος θα καλύψει ένα μέρος των εξόδων του ταξιδιού μας στην Αθήνα για να παραστούμε στην τελετή βραβεύσεων των Σχολικών Εφημερίδων.

  Αποχωρήσαμε ικανοποιημένοι και με περισσότερη όρεξη για να ασχοληθούμε με τη διοργάνωση του ταξιδιού. Είναι σπουδαίο να έχουμε τον Δήμο μας αρωγό στο έργο μας, όπως και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

  Όλες οι δράσεις, οι διακρίσεις και οι συμμετοχές μας σε Συνέδρια, Διαγωνισμούς κ.α. εκπροσωπούν το σχολείο, τιμούν τον τόπο μας και εμπνέουν κι άλλα παιδιά, κι άλλα σχολεία να εμπλακούν σε δημιουργικές δράσεις.

  Η δημοσιογραφική μας ομάδα παρέδωσε στο Δήμαρχο εγγράφως μερικά από τα αιτήματα υπογεγραμμένα από το 15μελές του σχολείου μας.

  Είναι μέρος της εξωστρέφειας του σχολείου μας τα παιδιά να αναλαμβάνουν ενεργούς ρόλους, να έρχονται σε επαφή με Φορείς και να μαθαίνουν να διεκδικούν.

  Ευχαριστούμε στον Δήμαρχο που δέχθηκε τα παιδιά και από τη μεριά του βοήθησε στη δημιουργία κλίματος γόνιμου διαλόγου και αποτελεσματικών και πραγματοποιήσιμων λύσεων.

  Ακολουθεί το κείμενο με τα αιτήματά μας που συνέταξε ο Πρόεδρος του 15μελούς Αφεντούλης Γιάννης, όπως διαβάστηκε και υπογράφηκε από το 15μελές του σχολείου μας.

  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΛΛΑΣ, 12-3-2024

  Αγαπητέ κύριε Φουντουκίδη,

  Το Γυμνάσιο Πέλλας είναι ένα ενεργό και δραστηριοποιημένο σχολείο, συμμετέχοντας σε δράσεις, εκδηλώσεις και διαγωνισμούς. Οι μαθητές-τριες και οι εκπαιδευτικοί που είναι στο σχολείο μας έχουν καταφέρει με μεγάλη επιτυχία να διακριθούν στις δράσεις τους και να εκπροσωπήσουν το Γυμνάσιο, αλλά και τον Νομό σε εκδηλώσεις και βραβεύσεις.

  Πέρυσι, κερδίσαμε το 3Ο Πανελλήνιο Βραβείο σε Διαγωνισμό Σχολικής Εφημερίδας του Φορέα horizontes4all με θέμα «17 Βιώσιμοι Στόχοι του ΟΗΕ». Θέλοντας να εκπροσωπήσουμε το σχολείο αντιμετωπίσαμε ορισμένα προβλήματα, οικονομικών και μετακίνησης. Δυστυχώς για τους παραπάνω λόγους, το σχολείο δεν εκπροσωπήθηκε πλήρως, αφού οι οικονομικές απαιτήσεις στάθηκαν εμπόδιο σε μαθητές που επιθυμούσαν να ζήσουν την εμπειρία.

  Φέτος, οι δεξιότητες και το μεράκι που είχαμε, έδωσε άλλη μία ευκαιρία στο σχολείο να αναδειχθεί και μάλιστα σε 3 δράσεις. Η σχολική μας εφημερίδα κέρδισε την 3η θέση για άλλη μία φορά στον ίδιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Φορέα horizontes4aii με θέμα «Ψυχής αγώνας άγονος – αναζητώντας ελπίδα». Στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας της Σιβιτανιδείου Σχολής με θέμα «Το ταξίδι» το Γυμνάσιο σημειώνει άλλη μία διάκριση με μία φωτογραφία μαθητή να ξεχωρίζει ανάμεσα σε 1.152. Τέλος, το έργο μας πάνω στη διαμεσολάβηση και την ομαλή μετάβαση δίνει την ευκαιρία να παραβρεθούμε σε Μαθητικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη.

  Το Γυμνάσιο, ζητά από εσάς το δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, χρηματοδοτώντας  τις δράσεις  μας και δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να εκπροσωπήσουν το σχολείο, το οποίο δίνει όλη του την αγάπη και το μεράκι, αλλά η βοήθεια σας παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Ζητούμε με όλο τον σεβασμό, την στήριξη και την χρηματοδότηση σας. Δώστε την ευκαιρία σε παιδιά που στερήθηκαν πέρυσι που έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο.

  Με εκτίμηση

  Το 15 μελές του Γυμνασίου Πέλλας

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

  ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                                                                                   ΔΕΝΤΣΟΥΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

   

   

  Κατηγορία Επισκέψεις, Εφημερίδα, Μαθητές | | | 93 σχόλια


  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 • Αλήθειες

  > Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους. - Πλάτων

  > Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο. -Αδαμάντιος Κοραής

  > Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει. - William Arthur Ward,

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΕΤΙΚΕΤΕΣ

 • Kατηγορίες

 • Ιστορικό

 • Σεργιανίζουμε εδώ…


 • Οι Ομάδες μου

 •  
  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση