• Μας επισκέφτηκαν:

  wordpress com stats
 • Μία καλή κουβέντα…

  Μία καλή κουβέντα…

  Ο σωστός έπαινος είναι για τα παιδιά ό,τι ο ήλιος για τα λουλούδια -
  Σ. Μπόβι

 • Φτάνει πια…

  Στο παιδί μου-Μ.Αναγνωστάκης

  Στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

  Και του μιλούσανε για Δράκους και για το πιστό σκυλί
  Για τα ταξίδια της Πεντάμορφης και για τον άγριο λύκο

  Μα στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

  Τώρα, τα βράδια, κάθομαι και του μιλώ
  Λέω το σκύλο σκύλο, το λύκο λύκο, το σκοτάδι σκοτάδι,
  Του δείχνω με το χέρι τους κακούς, του μαθαίνω
  Oνόματα σαν προσευχές, του τραγουδώ τους νεκρούς μας.

  Α, φτάνει πια! Πρέπει να λέμε την αλήθεια στα παιδιά.
  ------------
  Μ. Αναγνωστάκης, Τα ποιήματα, Πλειάς

 • 4ήμερη εκδρομή της Γ’ τάξης

  20 Ιανουαρίου 2020 από

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

   

   ΣΤΙΣ 2/4/2020 – 5/4/2020   ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

   

  Κατόπιν ελέγχουν των οικονομικών προσφορών της τετραήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης της Γ΄ Γυμνασίου του Γυμνασίου Πέλλας, από την Επιτροπή Συγκρότησης Έλεγχου, επιλέγει ομόφωνα το Τουριστικό Πρακτορείο: «Kp Holidays» Γιαννιτσά του κ. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, ως η οικονομικότερη και ποιοτικότερη προσφορά, έναντι των υπολοίπων.

  Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γενικά | | | 91 Σχόλια

  ΠαίΖουμε Σκάκι

  23 Οκτωβρίου 2019 από

  Κάποια στιγμή εμφανίστηκε μία ξύλινη σκακιέρα στα χέρια μιας καθηγήτριας. Οι μαθητές ζήτησαν να παίξουν. Φυσικά η σκακιέρα τους δόθηκε για να παίζουν στο διάλειμμα. Μαζεύτηκαν γύρω τους θεατές. Το μικρόβιο εξαπλώθηκε. Ζήτησαν κι άλλες σκακιέρες. Ζήτησαν και Πρωτάθλημα Σκάκι. Όλα τα αιτήματα ικανοποιήθηκαν. Μαζέψαμε συμμετοχές, στήσαμε 4 ομίλους, βγήκαν τα ζευγάρια και από την Τρίτη ξεκινά το Πρωτάθλημα Σκάκι στο σχολείο μας. Στο ενδιάμεσο των επίσημων αγώνων γίνεται προπόνηση στα διαλείμματα και δίνεται μία ευκαιρία στους αρχάριους, παρακολουθώντας, να βελτιώσουν τη στρατηγική τους.

  Ως καθηγήτρια απλά….. ζηλεύω που δεν μπορώ να συμμετέχω και περιορίζομαι σε ρόλο…. οργανωτικό!…. 🙁

  Κατηγορία Δραστηριότητες | | | 91 Σχόλια

  Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων, 2019-20

  21 Οκτωβρίου 2019 από

  Ορίζοντας ώρες ενημέρωσης βοηθάμε στην καλύτερη συνεργασία σχολείου και γονέων / κηδεμόνων, μιας και αρκετοί καθηγητές είναι τοποθετημένοι σε περισσότερα σχολεία και δεν βρίσκονται κάθε μέρα στο Γυμνάσιο Πέλλας.

  Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γονείς και Κηδεμόνες | | | 91 Σχόλια

  Εκλογές

  1 Οκτωβρίου 2019 από

  Όσα κι αν διδάσκει το σχολείο, τα παιδιά μιμούνται τους Μεγάλους. Αυτή η επιρροή είναι πιο ισχυρή από τη γνώση που παρέχει το σχολείο, ακόμη κι αν η θεωρία ακολουθείται από βιωματικό δρώμενο.

  Εκλογές 5μελών συμβουλίων. Εκλογές 15μελούς. Προηγήθηκε σχετική ενημέρωση των μαθητών για τον ρόλο και το σκοπό των μαθητικών συμβουλίων, για την ευθύνη της κάθε θέσης των μελών του συμβουλίου, για το τί σημαίνει «Εκπροσωπώ την τάξη», για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Ακολούθησαν οι …προεκλογικές εκστρατείες «θα με ψηφίσεις, κολλητέ…;» και ήρθε η ώρα της Γενικής Συνέλευσης πριν τις εκλογές του 15μελούς. Συστάθηκε μία επιτροπή που συντόνισε τη διαδικασία και κλήθηκαν οι 36 υποψήφιοι να ανεβούν στο βήμα και να τοποθετηθούν δημόσια αναφέροντας το μετεκλογικό τους πλάνο απαντώντας στο μεγάλο ερώτημα «Γιατί ζητούν την ψήφο των συμμαθητών τους». Καταγράφηκε λίστα ομιλητών και το λόγο πήραν μόλις 5 υποψήφιοι. Δεν ακούσαμε μεγάλα λόγια, μα προσγειωμένες προσεγγίσεις πάνω σε πρακτικά θέματα που απασχολούν την σχολική κοινότητα. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση μιας υποψήφιας της Α’ Γυμνασίου που παραδέχθηκε την απειρία της σε ανάλογα θέματα, μα τόνισε πως αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για να εξοικειωθεί με το πλαίσιο λειτουργίας του συμβουλίου ώστε του χρόνου, αν καταφέρει να εκλεγεί και πάλι, να έχει μεγαλύτερη εμπειρία πάνω σε όλα όσα αφορούν τη δράση του 15μελούς συμβουλίου.
  Στη συνέχεια εκλέχθηκε Εφορευτική Επιτροπή και διεξήχθηκαν οι Εκλογές. Ακολούθησε η καταμέτρηση και μέσα από εκπλήξεις, που επιφυλάσσει πάντα το εκλογικό σώμα, συστάθηκε το νέο 15μελές συμβούλιο του σχολείου μας. Δεν γνωρίζουμε με ποιο κριτήριο τελικά ψήφησαν οι μαθητές.

  Τον/ την  πιο ικανό/ή στις διαπραγματεύσεις;

  Τον/την  πιο δημοφιλή;

  Τον/την  πιο ωραίο/α;

  Τον/την πιο αγωνιστή/στρια;

  Ψήφισαν  με τυχαία επιλογή;

  Το σίγουρο είναι πως στα δευτερόλεπτα ή λεπτά που έμειναν μόνοι τους στο παραβάν ενεργοποίησαν μία νοοτροπία που αποτελεί απόρροια του παραδείγματος των Μεγάλων από τις δικές τους εκλογικές διαδικασίες προβάροντας ρόλους που θα αναλάβουν στο μέλλον ως ενήλικοι πολίτες.

  Καλή Δύναμη στο Νέο 15μελές συμβούλιο του σχολείου μας και καλές συνεργασίες με τους φορείς που εμπλέκονται με την σχολική κοινότητα, κυρίως με το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

  Κατηγορία Μαθητές | με ετικέτα | | 91 Σχόλια

  Πάλι χάσατε μάθημα..;

  1 Οκτωβρίου 2019 από

  Πάλι χάσατε μάθημα…;

  Παλιές νοοτροπίες. Παλιές μεταφράσεις. Στην όμορφη νέα εποχή μας συγκλίνουμε με την αρχαία, όπου το μάθημα δεν περιοριζόταν μέσα στα όρια μιας τάξης, δεν εστίαζε σε ένα αυστηρώς ορισμένο γνωστικό αντικείμενο, δεν λάμβανε χώρα με έναν δασκαλοκεντρικό τρόπο. Οι νέες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις απλώνουν τη γνώση και εμείς είμαστε τόσο τυχεροί που έχουμε πλούσιο φυσικό περιβάλλον να φιλοξενήσει τις εκπαιδευτικές μας δράσεις.

   

  Ημέρα αθλητισμού: ημέρα εναλλακτικού τρόπου μάθησης. Τί μαθαίνουμε:

  1. Να ορίζουμε τον εαυτό μας μέσα στην ομάδα
  2. Να συνεργαζόμαστε
  3. Να σεβόμαστε τους κανόνες του παιχνιδιού
  4. Να αποδεχόμαστε λάθη και ήττες
  5. Να νικάμε συγχαίροντας τον αντίπαλο για το καλό παιχνίδι
  6. Να απολαμβάνουμε το λαχάνιασμα κάτω από τον απέραντο ελληνικό ουρανό και να συνειδητοποιούμε πως το φρέσκο οξυγόνο το οφείλουμε στα δάση μας.
  7. Να τακτοποιούμε οτιδήποτε χρησιμοποιήσαμε για τα αθλητικά δρώμενα στα οποία συμμετείχαμε, μπάλες, ρακέτες, σκοινάκια, ακόμη και τον σάκο μας με τα προσωπικά μας αντικείμενα.

  Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου μας επισκέφτηκε τα γηπεδάκια της Πέλλας με σκοπό να αξιοποιήσει την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Λαχανιάσαμε, εκτονωθήκαμε, σμίξαμε, συγκρουστήκαμε, μονιάσαμε, μάθαμε να συνυπάρχουμε μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας. Υπεύθυνος των δράσεων ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γαϊτάνης Χαράλαμπος ΠΕ11. Πρωταγωνιστές οι μαθητές και οι μαθήτριες και τους δεύτερους ρόλους στο παιχνίδι κατείχαν οι καθηγητές. Πιστοί συνοδοιπόροι μας οι τετράποδοι φίλοι μας που μάς συνοδεύουν παντού. Ορίστε κι ένα ακόμη μάθημα: Να σεβόμαστε, ν’ αγαπάμε και να συνυπάρχουμε με τα ζώα, αδέσποτα ή κατοικίδια.

   

   

   

   

   

   

  Κατηγορία Δραστηριότητες | με ετικέτα | | 91 Σχόλια

  « Παλιότερα άρθρα
 • Αλήθειες

  > Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους. - Πλάτων

  > Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο. -Αδαμάντιος Κοραής

  > Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει. - William Arthur Ward,

 • Πρόσφατα άρθρα

 • Αρχείο

 • Ετικέτες

 • Kατηγορίες

 • Σεργιανίζουμε εδώ…


 • Οι Ομάδες μου

 • Μεταστοιχεία

 •  
  Top
   
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων