ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΗΣΟΥ
6 Μάι 2014

7η Ενότητα Τέχνη: Graffiti – Απόψεις μαθητών Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Γυμνασίου

Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: Εργασίες μαθητών, Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Γυμνασίου

Graffiti 1Graffiti είναι ένας τρόπος για να εκφράσουν οι δημιουργοί τα συναισθήματα τους. Είναι ένα είδος τέχνης. Παρόλα αυτά πολλές φορές τα graffiti δεν είναι έργα τέχνης,  αλλά μουντζούρες στους τοίχους και συνθήματα που αποτελούν βανδαλισμό. Σε ένα χώρο που υπάρχουν άδειοι τοίχοι, τα καλλιτεχνικά graffiti, ανεβάζουν την διάθεση των ανθρώπων και  ξεχνούν  τα προβλήματα. Παράδειγμα: Graffiti στους τοίχους ενός νοσοκομείου.
Ελεωνόρα Ιωακείμ, Ελευθερία Πούφτση, Ευαγγελία Χατζησωτηρίου

 

 graffiti 2 Τα graffiti αντιπροσωπεύουν τον καθένα μας.   Μερικά από αυτά έχουν γούστο και είναι πολύ όμορφα και εκφράζουν τον καλλιτέχνη, αφού δίνει την προσωπική του γνώμη για την ζωή !!!!!!!
Γεωργία Βόλτση, Άννα Τσαχτσίρα

 

 

 

Graffiti 6Τα graffiti είναι μία μορφή τέχνης που εκφράζει αυτόν που τα καλλιτεχνεί. Κάνει τις πόλεις πιο όμορφες και διώχνει την μονοτονία από αυτές. Προσθέτουν χρώμα και μία ευχάριστη νότα στη ζωή των ανθρώπων.Όμως υπάρχουν και τα graffiti που εξοργίζουν την κοινωνία, όπως τα διάφορα υβριστικά και ασεβή συνθήματα.
         Χρήστος Βόλτσης, Ελευθερία Τζάκα,  Μαρίνα-Σοφία Τζιώλα

Graffiti 7Τα graffiti ομορφαίνουν τις πόλεις και τις δίνουν ζωντάνια.Οι καλλιτέχνες εκφράζονται μέσα από αυτό αποτυπώνοντας τις σκέψεις τους και τις αρέσκειες πάνω σε τοίχους  και έτσι δημιουργούν περίτεχνα έργα. Παρόλα αυτά, κάποιοι καυτηριάζουν τα graffiti, λανθασμένα βέβαια, γιατί το θεωρούν βανδαλισμό, αλλά στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Παντελής Ηλιάδης, Νικολέτα Κιοσέ

Τα σχόλια είναι κλειστά.