Συνεργαστήκαμε με τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας και την Δευτέρα 23 Μαΐου ’22, συζητήσαμε με τον πρόεδρό του Αντωνιάδη Κοσμά (Μάκη) και το μέλος του συνεταιρισμού και Γεωπόνο κ. Σαββίδη Άγγελο για τρόπους αξιοποίησης του κύριου γεωργικού μας προϊόντος του ροδάκινου.
Αναζητήσαμε τρόπους αξιοποίησης του ροδάκινου ως:
Νωπού προϊόντος, Χυμού, Μαρμελάδας, Κομπόστας, Κατεψυγμένων «κύβων» για ζαχαροπλαστική & γενικά για τη βιομηχανία τροφίμων (γιαούρτι), Παραγωγή αιθέριων ελαίων από φλούδα (σαπωνοποιία, ζαχαροπλαστική, κοσμετική), Παραγωγή καύσιμης ύλης από τον πυρήνα του καρπού, Παραγωγή καλλυντικών κρεμών από το σπόρο του καρπού.
Σε συνεργασία με τους μαθητές του Β3 παρασκευάσαμε σαπούνια με άρωμα φρούτων (δυστυχώς δεν βρήκαμε άρωμα ροδάκινου) και αναζητήσαμε τρόπους διάθεσής του στην αγορά!