Οκτ 08
29

Η Έπαυλη των ανδρών…

Κάτω από (Βιβλία, Μαθηματικά) από στις 29-10-2008 και με ετικέτα

1917, Γερμανία. Ο Χανς Σίνγκερ, μια φιγούρα που ο συγγραφέας εμπνεύστηκε από τον Γερμανό μαθηματικό Γκέοργκ Κάντορ, τον πατέρα της Θεωρίας των συνόλων, εισάγεται στην ψυχιατρική κλινική του πανεπιστημίου της Λούφσταντ. Το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. b134607.jpgΣτο δωμάτιο 14 της Έπαυλης των Ανδρών, το οποίο θα μοιραστεί με τον Ματτίας Ντιτούς, νεαρό Γάλλο στρατιώτη, μηχανοδηγό, αναρχικό και “επιζώντα παρά τη θέλησή του”, ο χερ Σίνγκερ σιγά σιγά βγαίνει από το πέπλο της μελαγχολίας του. Τίποτε δε φαίνεται να συνδέει τους δύο άνδρες. Κι όμως, θα βρουν τον τρόπο να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο και να συνδεθούν με μια φιλία, απίθανη όσο και αληθινή, μέσα δε από τις ατέρμονες συζητήσεις τους θα ανακαλύψουν το φως που θα διώξει τα σκοτάδια τους. Ένα μυθιστόρημα που οδηγεί τον αναγνώστη στους απρόβλεπτους δαιδάλους του νου και που, μέσα από μαθηματικούς συλλογισμούς, προσεγγίζει με δεξιοτεχνία τα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής. Συγγραφέας: Όταν η φαντασία μετατρέπει τα μαθηματικά σε παιχνίδι…τότε μιλάμε για τον Denis Guedj

Εκδόσεις: Ψυχογιός

O Denis Guedj στην Αθήνα – 30.10.08

Ο πολυπράγμων Ντενί Γκετζ -συγγραφέας, μαθηματικός, καθηγητής Ιστορίας και επιστημολογίας και σεναριογράφος- επισκέπτεται την Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του με τίτλο Η ΕΠΑΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ.
Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 θα βρίσκεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31, Αθήνα), μαζί με το μαθηματικό και λογοτέχνη Τεύκρο Μιχαηλίδη, για την παρουσίαση του βιβλίου του και μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

http://www.thalesandfriends.org/gr/index.php?option=com_content&task=view&id=357&Itemid=48

Ο Denis Guedj στο Ηράκλειο – 31.10.08
Ο Ντενί Γκετζ επισκέπτεται τo Hράκλειο με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο Η ΕΠΑΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στις 8:30 μ.μ., στη Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω.
Ομιλητές:
Νίκος Γ. Τζανάκης, Καθηγητής, Τμήμα Μαθηματικών Πανεπιστημίου Κρήτης
Αρετή Παπαδογιαννάκη-Παυλάκου, μαθηματικός ΔΕ, μέλος της ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ

http://www.thalesandfriends.org/gr/index.php?option=com_content&task=view&id=358&Itemid=48

Ο Denis Guedj στη Θεσσαλονίκη – 01.11.08
Ο Ντενί Γκετζ επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο Η ΕΠΑΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ., στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μπίλλη,Πλατεία Ιπποδρομίου – τηλ.: 2310 26 46 68
Ομιλητές:
Σωκράτης Δεληβογιατζής, καθηγητής φιλοσοφίας, πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ
Κατερίνα Καλφοπούλου, καθηγήτρια ΔΕ, εκπρόσωπος της ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ

http://www.thalesandfriends.org/gr/index.php?option=com_content&task=view&id=358&Itemid=48



Αφήστε μια απάντηση