Μαρ 13
21

Ζωή ποδήλατο…

Κάτω από (Απόψεις, Περιβάλλον-Οικολογία) από στις 21-03-2013

Όσοι διαμένουν ή επισκέπτονται το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου έχουν πλέον πρόσβαση σε 60 κοινόχρηστα ποδήλατα για τις μετακινήσεις και τις βόλτες τους. Με την αρχή της νέας χρονιάς, ο Δήμος έθεσε σε εφαρμογή το ευοίωνο αυτό σύστημα, το οποίο είναι κοινόχρηστο και συμβάλλει τόσο στη μείωση ρύπων και θορύβου, όσο και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών. Το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων είναι αυτοματοποιημένο και δωρεάν. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου, του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Τα ποδήλατα μας περιμένουν στο Μοσχάτο, στους εξής πέντε σταθμούς ενοικίασης: Στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (έναντι Δημαρχείου), στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο (επί της οδού Θεσσαλονίκης), τέρμα τρόλεϊ, και στο οικοδομικό τετράγωνο 16, στην είσοδο του χώρου της διαμορφωμένης πλατείας (στη συμβολή των οδών Αθ. Διάκου & Αγ. Κωνσταντίνου). Επίσης στον Ταύρο, στο σταθμό του ΗΣΑΠ και στην πλατεία Ατταλείας.

Πολύ ωραίο το ποδήλατο! Το έχω δεί σε πολλές πόλεις – μικρές και μεγάλες – της Ευρώπης! Πας στους ειδικούς χώρους στάθμευσης ποδηλάτων, χρεώνεις την πιστωτική σου κάρτα και το αφήνεις πάλι σε ειδικό χώρο στάθμευσης. Άψογα!

Όμως: Υπάρχουν διαμορφωμένοι ποδηλατόδρομοι και δημότες με συνείδηση! Ακόμα και η σήμανση των φαναριών έχει προβλεφθεί για ποδηλάτες!

Στην Κώ το καλοκαίρι, που το ποδήλατο είναι μέσον για τους κατοίκους και μή, εδώ και αρκετά χρόνια, είναι Θεού δώρο ότι γλύτωσα το έμφραγμα! Στην Αθήνα- επειδή το ποδήλατο τελευταία έγινε της μόδας- οι ποδηλάτες κινούνται τυχαία! Είναι θαύμα που δεν έχουμε θρηνήσει θύματα. Ψεύτρα να βγώ, πιστεύω ότι δεν θα μείνει ποδήλατο στον δήμο Μοσχάτου, ούτε για δείγμα…Δυστυχώς! Οι λόγοι; Πολλοί. Κυρίως, γιατί οι δημότες δεν είναι εξοικειωμένοι με την προστασία του δημοσίου αγαθού, αλλά και λόγω ελλείψεως ποδηλατοδρόμων και ποδηλατικής αγωγής. Τα χρήματα αυτά, θα μπορούσαν να δαπανηθούν επ΄αγαθώ σε άλλες ανάγκες του δήμου. Βέβαια, θα γίνει η ζωή μας …ποδήλατο για μια ακόμη φορά.Αφήστε μια απάντηση