Απρ 10
19

Δεν κοιτάνε την …Καμπούρα τους!

Κάτω από (Εκπαίδευση) από στις 19-04-2010

 

Είναι γεγονός ότι έχω αρκετές ημέρες να ενημερώσω το ιστολόγιο μου. Οι λόγοι; Πολλοί! Λίγο θέματα υγείας, λίγο κάποιοι οικογενειακοί λόγοι…Αμ! Να πείς ότι και τα γεγονότα δεν βοηθάνε; Αλοιφή στο ψωμί μου! Αλλά …Θυμώνω! Και πιά έχω ορκιστεί, θυμωμένη να μην …ομιλώ! Όμως στο παραπάνω βίντεο-απόσπασμα απο πρωϊνή “ενημερωτική” εκπομπή, ήταν ικανό  να με βγάλει έξω απο τα ρούχα μου! 

Σε ποιόν χτυπάει ο κ. Καμπουράκης το χέρι του; Στον εκπαιδευτικό; Με ποιό δικαιώμα; Του δίκαιου κριτή των πάντων; Του μορφωμένου, αδέκαστου δημοσιογράφου; Ποιός δίνει το δικαίωμα σ΄αυτόν τον “κύριο” να διαρρηγνύει τα ιμάτια του και να παθαίνει υστερία, φωνάζοντας: “αξιολογήστε τους”;    Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση και η ανεργία αυξάνουν αλματωδώς (άααλλο θέμα αυτό! Δεν άπτεται όμως της παρούσης…), όταν μειώνονται μισθοί, συνθλίβεται η μεσαία τάξη – στην οποία η “προνομιούχος” κάστα των εκπαιδευτικών ανήκει, φαίνεται ότι αυτή ευθύνεται για τα “καζάντια” της χώρας- ο κ. Καμπουράκης και ο πιστός του συνάδελφος, συναινούν στον στραγγαλυσμό και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Φαίνεται πώς αγνοούν, ότι σε πολλά σχολεία ΔΕΝ φτάνουν οι καρέκλες να καθίσουμε τον “απαυτό μας”, όταν συμπέσουμε αρκετοί καθηγητές μαζί.  Ότι δεν υπάρχουν βιβλιοθήκες να πάμε να διορθώσουμε και να διαβάσουμε. ‘Οτι δεν υπάρχει διαδίκτυο… Ότι το φωτοτυπικό χαρτί είναι με το δελτίο, ότι και το φωτοτυπικό μηχάνημα πολλές φορές είναι χαλασμένο.  Ένω το Υπουργείο πριμοδοτεί με συν 3 μόρια τους αποσπασμένους στην Κεντρική Υπηρεσία.. Τα “δικά μας” παιδιά! Θα “σουτάρει ” βέβαια τα παιδιά των “άλλων”, για να έλθουν και άλλα δικά μας παιδιά. Πιο πολλοί, πιο καλά! Ή νομίζετε ότι τα “βίσματα” θα πάψουν να υπάρχουν; Έχω σταματήσει πια να ελπίζω…

Μα, καμαρώστε τον δημοσιογράφο, πόσο σθεναρά αντιπαρατίθεται με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ! Ενεός δίπλα του ο κ. Οικονομέας! Ο “κακός” και ο …”καλός”! Ευτυχής η … Υπουργός! Δούλευε ο ¨δημοσιογράφος” για …χάρη της! 

Να χτυπήσει το χέρι του στην Υπουργό ο κ. Καμπουράκης! Πού δεν εμπιστεύεται το Δημόσιο Σχολείο, για το οποίο ετοιμάζεται  και εκείνη, να εφαρμόσει τα δικά της  σχέδια. Όπως άλλωστε και οι προκάτοχοί της! Χωρίς σχεδιασμό! Και κυρίως χωρίς χρήματα! Ξέρετε, οι λέξεις όπως: διαδραστικοί πίνακες, θρανία, “Νέα Τάξη”, πράσινη εκπαίδευση, ακούγονται “ξύλινες” και θλιβερές όταν ξέρεις εκ των έσω την πραγματικότητα. Να χτυπήσει το χέρι του και στους γονείς, οι οποίοι πρώτοι απαξιώνουν το σχολείο, στα μάτια των παιδιών τους!

Ξεκαθαρίζω ότι δεν σχολιάζω ούτε για τις υπερωρίες, ούτε για το ωράριο, ούτε για την αξιολόγηση, ούτε, ούτε, ούτε…Έχω πολλές φορές σχολιάσει  τα κακώς κείμενα   της Εκπαίδευσης και του κλάδου μας.  Αλλά να χτυπάει και ο καθένας το χέρι του – ποιό ξέρει σε ποιούς χρωστάνε!- στον δάσκαλο αυτό πάει πολύ! Λύπαμαι για τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ! Δεν θα μετείχα σ΄αυτό το ..τραπέζι!

Είναι πολύ δύσκολες οι μέρες που περνάμε… Δεν ξέρω αν “απο εκεί ψηλά” η Ελένη Βλάχου και η Μαρία Ρεζάν βλέπουν πως διαμορφώθηκε η σύγχρονη δημοσιογραφία.

Θυμάμαι:” Τυχαία υπηρέτησα την δημοσιογραφία, αλλά δεν την υπηρέτησα ποτέ στην τύχη. Κάπιο βλέμμα με παρακολουθούσε πάντοτε: του δασκάλου μου! Όπως με παρακολουθούσε και το βλέμμα του πατέρα μου και άλλων ανθρώπων και δεν μου επέτρεψαν να κάνω στην τύχη ένα σωρό αλλά πράγματα. Αισθανόμουν πάντα πώς είχα να δώσω λόγο σε αυτούς. Που ήταν κάτι σαν την συνείσησή μου. Μιά συνείδηση που μια ζωή με παρακολουθούσε σαν …Κέρβερος. (Μαρία Ρεζάν)




1 σχόλιο στο “Δεν κοιτάνε την …Καμπούρα τους!”

  1.   ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ είπε:

    “sine qua non”

    Χάρηκα που επανέκαμψες δριμύτερη , σου εύχομαι « σιδερένια » όσον αφορά την υγεία σου , ότι καλύτερο για τα οικογενειακά σου!!!
    Αυτοί που κατακρίνουν το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς δεν μπορούν να διανοηθούν την κατάσταση που επικρατεί σ’ αυτό. Αν θέλει το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης να νοικοκυρέψει το χώρο μας , να βάλει το χέρι βαθειά στην τσέπη και να σταματήσει τα ρουσφέτια !

Αφήστε μια απάντηση