Μαρ 10
16

Το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ…

Κάτω από (Μαθητές) από στις 16-03-2010

Μικρές ιστορίες με εικόνες, μέσα από τη ματιά των μαθητών, παρουσιάζονται στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ – MiniDoc, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13-03 στην Αλεξανδρούπολη.

festival.pngΣτη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς, 25 ομάδες μαθητών από γυμνάσια και λύκεια της Αλεξανδρούπολης, της Καστοριάς, της Άνδρου και της Χαλκιδικής επέλεξαν ένα θέμα του ενδιαφέροντός τους, συγκέντρωσαν οπτικοακουστικό υλικό με τις κάμερές τους, έκαναν συνεντεύξεις, «έκοψαν και έραψαν» πλάνα, και θα παρουσιάσουν σήμερα το αποτέλεσμα της δουλειάς τους σε εκδήλωση στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ διοργανώνει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Εβρου, συνεχίζοντας την αρχική πρωτοβουλία της νομαρχίας Χαλκιδικής που ξεκίνησε τη δράση πριν τρία χρόνια, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Τα επαγγέλματα που χάθηκαν ή κινδυνεύουν να αφανιστούν, έθιμα τοπικά και παραδόσεις, μνημεία του τόπου τους, ιστορίες ανθρώπινου ενδιαφέροντος, αλλά και ιστορικές μαρτυρίες για γεγονότα που πέρασαν, είναι μερικά από τα θέματα στα οποία επικεντρώνονται φέτος οι μαθητές.

«Η διάρκεια των ντοκιμαντέρ είναι έξι λεπτά. Στο χρόνο αυτό, οι μαθητές καλούνται να αναδείξουν αυτό που θέλουν, με λόγια και εικόνες και με το δικό τους ύφος», δήλωσε η υπεύθυνη του γραφείου πολιτιστικών θεμάτων και καλλιτεχνικών αγώνων της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Φωτεινή Τοζακίδου. Οι μαθητές χρησιμοποιούν εξοπλισμό, που διαθέτει το σχολείο, αλλά και οι ίδιοι, ενώ στη διάρκεια της χρονιάς παρακολουθούν με τους εποπτεύοντες καθηγητές τους, σεμινάρια μοντάζ από ειδικούς επιμορφωτές. Οι παραγωγές ντοκιμαντέρ της φετινής χρονιάς θα παρουσιαστούν στον Πολύγυρο Χαλκιδικής από τις 7 έως τις 9 Μαΐου, όπου το Φεστιβάλ θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. “Κ”



Αφήστε μια απάντηση