Φεβ 10
20

e-fleurt!

Κάτω από (facebook, Διαδίκτυο) από στις 20-02-2010

hlektroniko-flert-thumb-medium.jpgΟ έρωτας μέσω Διαδικτύου κερδίζει σε δημοτικότητα και ένας στους τρεις (33%) Έλληνες χρήστες δηλώνει ότι αναπτύσσει ερωτικές σχέσεις μετά τη γνωριμία μέσω διαδικτύου. Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες (51%) δηλώνουν ότι έχουν χρησιμοποιήσει το Windows Live Instant Messenger για να φλερτάρουν. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από online έρευνα του Windows Live Group της Microsoft σε δέκα χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Microsoft Ελλάς, με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 19.730 άτομα, μεταξύ των οποίων 1.324 Έλληνες, διερευνήθηκαν οι εμπειρίες και καταγράφηκαν κάποιες από τις διαδικτυακές συνήθειες της σύγχρονης ψηφιακής γενιάς, όταν έρχεται η ώρα των ραντεβού και του φλερτ. Σύμφωνα με την έρευνα, το 54% παραδέχεται ότι προτιμά να φλερτάρει στο Instant Messenger, παρά πρόσωπο με πρόσωπο. Ένας στους τρεις (33%) Έλληνες παραδέχεται ότι έχει επιχειρήσει να κάνει σχέση με κάποιον ή κάποια που γνώρισε online. Αρκετοί – σε ποσοστό που ανέρχεται στο 32% – έχουν εκφράσει τον έρωτα τους μέσω του Instant Messenger.

Το 33% των Ελλήνων βρήκε τον έρωτα στο Διαδίκτυο, ενώ από αυτό το ποσοστό το 8% των σχέσεων κατέληξε σε ευτυχισμένους γάμους και το 25% σε μακροχρόνιες σχέσεις. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία, μια διαδικτυακή γνωριμία και η σχέση που αναπτύσσεται μετά από αυτή δεν υστερούν σε διάρκεια. Συνολικά, περίπου ένας στους τέσσερις (25%) αποκαλύπτει ότι έχει ξεκινήσει μία μακροχρόνια σχέση με κάποιον ή κάποια που γνώρισε στο διαδίκτυο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το 9% των Ελλήνων να οδηγείται σε γάμο και το 25% να προχωρά σε μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση. Ωστόσο, ακόμα και αν ο έρωτας δεν κράτησε, το 41% των ερωτηθέντων διατήρησε μία καλή φιλία. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 27% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία που έχουν αποκτήσει τα online κοινωνικά μέσα, όπως το Instant Messenger, στις ζωές των ανθρώπων.

enetΑφήστε μια απάντηση