Φεβ 10
01

Ο κυκεώνας των επιδομάτων…

Κάτω από (Εκ βαθέων, Οικονομία) από στις 01-02-2010

Διαβάζω στα ΝΕΑ:

debtor.gifΠερίπου 6 δισ. ευρώ ετησίως κοστίζουν στον έλληνα φορολογούμενο τα περίπου 50 επιδόματα που χορηγούνται στους δημοσίους υπαλλήλους και επιφέρουν αποκλίσεις μισθών ως και 88%. Η κυβέρνηση στοχεύει στην περικοπή των δαπανών αυτών κατά 10% (περίπου 600 εκατ. ευρώ) που σημαίνει μείωση των μισθών από 150 ως 700 ευρώ μηνιαίως ενώ αναμένεται και η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και το πάγωμα των μισθών για μηνιαίες αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ. Οι ενώσεις των δημοσίων υπαλλήλων αναμένουν και την εισοδηματική πολιτική για να καθορίσουν τη στάση τους ενώ ορισμένοι κλάδοι έχουν ήδη εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις. Αλλοι μιλούν για κεκτημένα δικαιώματα που δεν πρέπει να θιγούν.

Παράδειγμα: Εκπαιδευτικός (καθηγητής στο Δημόσιο) με 30 χρόνια προϋπηρεσία εισπράττει περίπου 1.500 καθαρά. Ο βασικός του μισθός (μικρά) είναι 1.584 ευρώ και δικαιούται τα εξής επιδόματα: Το οικογενειακό (35 ευρώ), το εξωδιδακτικό (350 ευρώ), το διδακτικής προετοιμασίας (105 ευρώ) και κίνητρο απόδοσης (100-150 ευρώ).

Αυτό το “πονάει χέρι κόβει χέρι ” του Έλληνα πολύ με εκνευρίζει.  Η πολιτική των επιδομάτων “βόλεψε” όλες τις κυβερνήσεις. Γιατί δεν το ενέταξαν στον βασικό μισθό ποτέ; Τί έκαναν τα σωματεία; (Άλλοι αργόσχολοι αυτοί! Πού ακούστηκε το πληρώνομαι, αλλά είμαι συνδικαλιστής;). Βρείτε κύριοι πρώτα πόσους δημοσίους υπαλλήλους έχετε, πόσοι πληρώνονται, απο πού και πόσοι εμφανίζονται στην δουλειά τους.  Σταματήστε να γεμίζετε τα γραφεία των Υπουργλων και των Υπουργείων με όλους τους “ημέτερους”. Έλεος πιά! Κι άλλα χρόνια ραγιάδες; Άμα έχω κι εγώ 40μσυμβούλους γίνομαι όχι υπουργός αλλά και πρόεδρος της Δημοκρατίας (σχήμα λόγου! Με κάθε σεβασμό στον θεσμό και στο πρόσωπο του Προέδρου) .Βάλτε κάτω πόσα χρήματα ξοδεύονται απο όλες τις επιτροπές ( 2 ετοιμάζουν οι εθνοπατέρες τώρα, και βάλε πόσες άκουσα χθές απο το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) που απο του ψύλλου το πήδημα ξεπηδούν, μαζέψτε την κρατική κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος απο ταξίδια και μετακινήσεις των διοικούντων, μαζέψτε τα επιδόματα των δικαστικών, των εργαζομένων στην Βουλή και σε διάφορες θέσεις που είναι κρυμμένες πίσω… απο τον ήλιο!  Και να σας πώ και κάτι άλλο; Αν τα φοράτε τα παντελόνια σας, ξεκινήστε απο τους δικούς μισθούς και των δικαστικών και αφήστε τους εκπαιδευτικούς και όσους είναι στην ίδια με αυτούς μοίρα, τελευταίους.Κανένας πολίτης δεν θέλει να δεί το κράτος του να καταρρέει. Αλλά δεν θα πληρώσει πρώτος και μόνον αυτός το “μάρμαρο”. Ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Ο μέσος πολίτης που δεν φοροδιαφεύγει και που στην πλάτη του, οι έχοντες την εξουσία, τον καταλήστευσαν…



1 σχόλιο στο “Ο κυκεώνας των επιδομάτων…”

  1.   ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ είπε:

    Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε το πρόβλημα . Το θέμα είναι ποιός έχει τα κότσια ,για να μην πω μια λέξη που χρησιμποιούν στο χωριό μου, να μπήξει το μαχαίρι στο κόκαλο!

Αφήστε μια απάντηση