Νοέ 09
25

Υπηρεσία υποτίτλων εγκανιάζει το YouTube…

Κάτω από (Youtube) από στις 25-11-2009

23-11-09_309326_11.jpgΗ Google ανακοίνωσε την εισαγωγή αυτόματων υπότιτλων για το YouTube. Οι υπότιτλοι αρχικά θα αφορούν μόνο την αγγλική γλώσσα και θα εμφανίζονται σε 13 κανάλια της υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων τα National Geographic και Columbia.

Η νέα υπηρεσία υποτίτλων αφορά τους χρήστες με προβλήματα ακοής, όπως είναι ο προγραμματιστής που ανέπτυξε το νέο εργαλείο, Κεν Χάρενστιν. «Η πλειοψηφία του περιεχομένου που ανεβάζουν οι χρήστες είναι στην ουσία μη προσβάσιμο σε ανθρώπους όπως εγώ», ανέφερε ο ίδιος στο blog της εταιρείας. Η μετάφραση και οι υπότιτλοι δεν είναι πάντοτε τέλειοι, ωστόσο ο Χάρενστιν θεωρεί ότι η τεχνολογία θα εξελιχθεί και θα βελτιωθεί με τον καιρό.

Ο Βιντ Σέρφ, αντιπρόεδρος της Google, με προβλήματα ακοής από την ηλικία των 13 ετών, δήλωσε ότι «μια από τις μεγάλες προκλήσεις του βίντεο είναι κατά πόσο είναι προσβάσιμο σε όλους τους χρήστες», δήλωσε. Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα εξάλλου, το YouTube εγκαινίασε την υπηρεσία Direct, με την οποία οι χρήστες θα συνεισφέρουν στην ουσία στη δημοσιογραφία των μεγάλων οργανισμών.  “Κ”



Αφήστε μια απάντηση