Σεπ 09
28

Το Express της … επιστήμης!

Κάτω από (επιστήμη) από στις 28-09-2009 και με ετικέτα

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε το “Εξπρές του μεσονυχτίου”, να λοιπόν που ήρθε και η ώρα να μάθουμε και το “Εξπρές της Επιστήμης”. Όπως το πρώτο, έτσι και αυτό είναι ένα τρένο, με την διαφορά πως το νέο αυτό “Εξπρές της Επιστήμης”, ταξιδεύει από πόλη σε πόλη στην Γερμανία, ενώ παράλληλα καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού παρουσιάζονται εφευρέσεις και ανακαλύψεις.

express-tis-epistimis.jpgΗ Γερμανία αποτελεί μία χώρα πρωτοπόρο στην έρευνα και την καινοτομία, για πολλά χρόνια. Με βάση λοιπόν αυτό αποφάσισε να δημιουργήσει αυτό το παράξενο, αλλά ενδιαφέρον τρένο, στο οποίο οι επιβάτες μπορούν να περιηγηθούν σε εφευρέσεις, εξαρτήματα και όλες τις τελευταίες εξελίξεις της γερμανικής τεχνολογίας. Σκοπός του παράξενου αυτού τρένου είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού για την επιστήμη, τη ζωή, το σύμπαν και το μέλλον.

Πρόκειται για ένα συρμό με δώδεκα βαγόνια που παρουσιάζουν όλα αυτά τα επιστημονικά ευρήματα, συμπεριλαμβανομένου των εύκαμπτων ηλιακών συλλεκτήρων που μπορούν να ραφτούν στο σακάκι, ή τη μηχανή αναγνώρισης των διαθέσεων του ανθρώπου που όταν κοιτάς την οθόνη, μπορεί να καταλάβει εάν είσαι χαρούμενος, ξαφνιασμένος ή θυμωμένος.

Τέλος, ο επικεφαλής του προγράμματος “Εξπρές της Επιστήμης”, προσπαθεί να εξηγήσει τον λόγο δημιουργίας του τρένου αυτού, δηλώνοντας πως “δυστυχώς όλο και λιγότεροι νέοι σπουδάζουν στη Γερμανία. Με αυτή την έκθεση θέλουμε να δείξουμε πόσο ενδιαφέρον έχουν η επιστήμη και η τεχνολογία και να τους ωθήσουμε να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο. ή να ακολουθήσουν την έρευνα σε εταιρείες”.

 



Αφήστε μια απάντηση