Σεπ 09
17

Facebook Lite…

Κάτω από (facebook) από στις 17-09-2009 και με ετικέτα

Το Facebook Lite είναι πλέον διαθέσιμο. Αν και αρχικά μπορούσαν να το επισκεφτούν μόνο χρήστες από τις ΗΠΑ και την Ινδία, μετά από μερικές ώρες άνοιξε για όλους αρκεί να έχουν ορίσει σαν γλώσσα του Facebook τα English (US).

Το Facebook Lite είναι μία πιο απλή και πιο γρήγορη έκδοση του Facebook και αρχικά ξεκίνησε σαν ένας εναλλακτικός τρόπος πρόσβασης για χώρες με αργή πρόσβαση στο Internet. Στην πορεία όμως φάνηκε ότι αρκετοί προτιμούσαν την συγκεκριμένη έκδοση και γι’ αυτό τελικά είναι διαθέσιμη για όλους χωρίς περιορισμούς.

facebook-lite.jpgΟι επιλογές σας στο Lite είναι αρκετά περιορισμένες: μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες και video, να δείτε τα προφίλ άλλων μελών και να γράψετε Status Updates. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε καμία από τις εφαρμογές που υπάρχουν στην κανονική έκδοση ενώ θα προσέξετε ότι υπάρχουν λιγότερες διαφημίσεις. Τα Highlights δεν υπάρχουν στην δεξιά πλευρά της οθόνης και έχουν αντικατασταθεί από την επιλογη Top Stories μέσα από την οποία μπορείτε να τα δείτε σαν stream ενώ σίγουρα θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν διαφορές στις ιστορίες που προβάλλονται. Όσον αφορά το Stream θα δείτε δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από applications αφού εμφανίζονται μόνο οι βασικές ιστορίες του Facebook (φωτογραφίες, links, status updates κτλ). Τα ίδια ισχύουν και στα προφίλ που βλέπετε αφού και εκεί υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα (Wall, Info, Friends, Photos and Video) και δεν υπάρχουν καθόλου εφαρμογές ενώ αντίστοιχη είναι και η εμφάνιση των Facebook Pages.

Τα Notifications εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης ενώ υπάρχει και σχετικό link. Φυσικά ούτε εκεί εμφανίζονται ειδοποιήσεις από applications. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που απουσιάζει είναι το Facebook Chat, κάτι απόλυτο λογικό για μία τόσο basic έκδοση. Σύμφωνα με ένα σχετικό άρθρο του Inside Facebook το Facebook έχει αρχίσει να σκέφτεται να προσθέσει ξανά αλγόριθμους στο Stream του και να βρει την χαμένη ισορροπία που υπήρχε πριν τις τελευταίες αλλαγές. Ίσως το Lite χρησιμεύσει και σαν ένα πεδίο δοκιμών για μελλοντικές αλλαγές στο κυρίως site.



Αφήστε μια απάντηση