Σεπ 09
09

Άγραφοι νόμοι της τεχνολογίας…

Κάτω από (Gadgets, Λογισμικά, τεχνολογία, Υπολογιστές) από στις 09-09-2009

Ο Gordon Moore έχει έναν και μοναδικό νόμο, αλλά εμείς καταφέραμε να τον νικήσουμε. Φτιάξαμε μία λίστα με όλους εκείνους τους άγραφους νόμους που διέπουν την εμπειρία μας με την τεχνολογία. Για να δούμε, όμως, πόσοι από αυτούς σας βρίσκουν σύμφωνους.
Βασικοί νόμοι Η/Υ

761791-178260964.jpgΑς ξεκινήσουμε με το Κεντρικό Νεύρο τον υπολογιστή.

Νόμος 1ος: Για κάθε ρύθμιση που επιδιορθώνει το Windows Update, η ενημέρωση θα χαλάσει δύο ακόμα πράγματα στον υπολογιστή μας.

Νόμος 2ος: Η πιθανότητα να εγκαταστήσουν τα Windows αυτομάτως κρίσιμες χρονοβόρες ενημερώσεις είναι ανάλογη της ανάγκης μας να ξεκινήσει ο υπολογιστής μας.

Νόμος 3ος: Ο σκληρός δίσκος πάντα χαλάει πάνω που είμαστε έτοιμοι να κρατήσουμε back-up.

Νόμος 4ος: Τα αρχεία δεδομένων μας πάντα καταστρέφονται πάνω που ετοιμαζόμαστε να συνδέσουμε τον καινούργιο μας εξωτερικό δίσκο που αγοράσαμε για να κάνουμε back-up.

Νόμος 5ος: Το σχέδιό μας για back-up είναι τόσο καλό όσο και η τελευταία επιτυχημένη επαναφορά των αρχείων μας.

Νόμος 6ος: Οι θύρες USB στο Mac μας είναι πάντα μία λιγότερη από εκείνες που χρειαζόμαστε μία δεδομένη στιγμή.

Νόμος 7ος: Όταν μας πιέζει ο χρόνος να κάνουμε γρήγορα μία επιδιόρθωση στον υπολογιστή μας, τότε πάντα η επιδιόρθωση αυτή παίρνει πολύ χρόνο.

Νόμος 8ος: Εάν τοποθετήσουμε τις βίδες στο κουτί της μονάδας του υπολογιστή μας πριν να ελέγξουμε ότι δουλεύει, τότε ο υπολογιστής δεν δουλεύει. Εάν το ελέγξουμε πριν βιδώσουμε το κουτί, τότε πάντα δουλεύει.
Κανόνες τεχνικής υποστήριξης

Τώρα που μάθατε τα βασικά, ας προχωρήσουμε στην τεχνική υποστήριξη.

Νόμος 1ος: Εάν επιδιορθώσετε τον υπολογιστή ενός φίλου σας ή ενός μέλους της οικογένειάς σας μια φορά, τότε θα κάνετε την τεχνική υποστήριξη για μια ζωή.

Νόμος 2ος: Εάν στήσετε έναν υπολογιστή για κάποιον, θα σας το χρωστάει.

Νόμος 3ος: Εάν συστήσετε ένα προϊόν που χρησιμοποιήσατε χωρίς να σας έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, τότε ο φίλος ή το μέλος της οικογένειάς σας που το αγόρασε θα το επιστρέψει αμέσως λόγω προβλήματος και θα σας κάνει τη ζωή κόλαση επειδή σας εμπιστεύτηκε.

Νόμος 4ος: Εάν δείξετε στη δουλειά σας ότι τα καταφέρνετε με το IT, τότε το τμήμα IT της επιχείρησης στην οποία εργάζεστε θα αρχίσει να σας στέλνει όλους τους δύσκολους, παράξενους και απαιτητικούς συναδέλφους.

Νόμος 5ος: Εάν κάτι έχει χαλάσει και καλέσετε την τεχνική υποστήριξη, τότε θα φτιάξει από μόνο του όση ώρα είστε στην αναμονή.
Νόμοι του διαδικτύου

Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε έναν σωρό μπελάδες. Για παράδειγμα…

Νόμος 1ος: Μέσα σε έναν μήνα από τότε που «κάνατε φίλο» σας το αφεντικό σας στο Facebook, θα το μετανιώσετε οικτρά.

Νόμος 2ος: Όσο πιο άθλια είναι μία ιστοσελίδα, τόσο πιο πρόχειρες και ασαφείς είναι οι διαφημίσεις που φιλοξενούν.

Νόμος 3ος: Όταν γράφετε κωδικούς επαλήθευσης «Captcha» σε μία ιστοσελίδα, πάντα πληκτρολογείτε τον αριθμό 1 αντί για το πεζό λατινικό γράμμα L και το κεφαλαίο O όταν πρέπει να βάλετε τον αριθμό 0.

Νόμος 4ος: Λίγο πριν να σκοτώσετε το αφεντικό στο WoW, χάνεται η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο.

Νόμος 5ος: Η δυσκολία να εξαργυρώσετε μία επιστροφή χρημάτων είναι ανάλογη της αξίας της επιστροφής.

Νόμος 6ος: Ένα κακεντρεχές πρόχειρο e-mail πάντα θα βρει το δρόμο να φτάσει στον (λάθος) παραλήπτη.
Κανόνες κινητής τεχνολογίας

Η τεχνολογία των σταθερών υπολογιστών δεν είναι η μοναδική αναπόφευκτη συμφορά στη ζωή σας. Όλες αυτές οι όμορφες φορητές συσκευές μπορούν επίσης να προκαλέσουν πόνο.

Νόμος 1ος: Ο φορτιστής του κινητού τηλεφώνου που έχετε τώρα δεν ταιριάζει στο επόμενο κινητό που θα αγοράσετε.

Νόμος 2ος: Ο φορτιστής του φορητού σας υπολογιστή ζυγίζει το μισό απ’ ότι ζυγίζει ο υπολογιστής.

Νόμος 3ος: Η μπαταρία του φορητού σας υπολογιστή εξαντλείται σε διπλάσιο από τον φυσιολογικό χρόνο, κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι χωρίς να πάρετε τον φορτιστή του.

Συμπέρασμα: Η ζωή της μπαταρίας του φορητού σας υπολογιστή είναι αντιστρόφως ανάλογη του όγκου εργασίας που πρέπει να κάνετε με μία φόρτιση.

Νόμος 4ος: Το iPod ή το iPhone κλείνει από μπαταρία αμέσως μόλις κλείσει η πόρτα του αεροπλάνου.

Νόμος 5ος: Η αντικατάσταση ενός φορτιστή θα σας κοστίσει 70% περισσότερο από την αρχική αξία αγοράς της συσκευής. Για τα τηλέφωνα, το ποσοστό είναι 140%.

Νόμος 6ος: Το κινητό σας τηλέφωνο θα χαλάσει πριν την επιδότηση για αλλαγή συσκευής, αναγκάζοντάς σας να πληρώσετε αδρά για μία καινούργια και λιγότερο καλή συσκευή.

Νόμος 7ος: Το εργοστασιακό καλώδιο φόρτισης (κόστος παρασκευής: 50 λεπτά) της συσκευής σας θα χαθεί μέσα σε δύο εβδομάδες και θα χρειαστεί να πληρώσετε τουλάχιστον 30 Ευρώ για να το αντικαταστήσετε.

Νόμος 8ος: Κάθε φορά που είστε διακοπές, η κάρτα μνήμης της ψηφιακής σας μηχανής θα κάνει παρέα στη συσκευή ανάγνωσης καρτών που βρίσκεται σπίτι σας, ενώ η μπαταρία της μηχανής θα έχει εξαντληθεί και ο φορτιστής θα βρίσκεται δίπλα στην κάρτα μνήμης, δηλαδή στο σπίτι.

Νόμος 9ος: Μία κούπα καφέ πάνω στο γραφείο σας θα βγάλει με μαθηματική ακρίβεια παντελώς άχρηστο τον φορητό σας υπολογιστή.

Νόμος 10ος: Ο αντάπτορας MagSafe θα αποσυνδεθεί ακριβώς τη στιγμή που χρειάζεται να φορτίσετε τη μπαταρία του φορητού σας Mac.
Νόμοι του λογισμικού

Εάν, εντέλει, τα μπλεξίματα με το hardware δεν σας έχουν πείσει ακόμα, υπάρχει πάντα το λογισμικό για να σας κάνει να νιώσετε εντελώς αβοήθητοι.

Νόμος 1ος: Η σελίδα της online υποστήριξης του παρόχου του λογισμικού σας περιέχει σαφείς οδηγίες για την επίλυση κάθε πιθανού προβλήματος εκτός από του δικού σας.

Νόμος 2ος: Εννιά στις δέκα φορές, εάν ανατρέξετε στο Registry για να επιδιορθώσετε ένα πρόβλημα του συστήματος, θα σας δημιουργήσει ένα νέο πρόβλημα, πολύ πιο σοβαρό από το αρχικό.

Νόμος 3ος: Δέκα στις δέκα φορές, εάν κατεβάσετε από το διαδίκτυο ένα προϊόν spyware, θα ενεργοποιήσετε κρυφές διαδικασίες/υπηρεσίες, που θα είναι πολύ πιο ύπουλες από την αρχική προσβολή malware/adware που προσπαθείτε να σταματήσετε.

Νόμος 4ος: Η βελτίωση της απόδοσης που περιμένετε να έχετε όταν τρέξετε έναν καθαριστή του Registry υπολογίζεται ως z(n+y), όπου n είναι ο αριθμός των καθαρισμένων Registry entries, y είναι η ταχύτητα του ρολογιού του συστήματος CPU σε gigahertz και z=0.

Νόμος 5ος: Όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός των ατόμων που θέλει την iPhone εφαρμογή σας, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχετε να το απορρίψει η Apple.

Νόμος 6ος: Το iTunes θα καταρρεύσει. Τέλος.

 



Αφήστε μια απάντηση