Ιούλ 09
29

Paraflu…

Κάτω από (Εκ βαθέων, Ελλάδα) από στις 29-07-2009 και με ετικέτα , , , , ,

h1n11.jpg

Διαβάζω στα ΝΕΑ ότι η υστερία έφερε έλλειψη σε εμβόλια και μάσκες.  Σε κάθε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού ή ραδιοφωνικού σταθμού, πρώτο θέμα η “Νεογριπποφοβία”. Συγχωρείστε μου τον νεολογισμό, αλλά φτάνει πιά αυτή η τρομολαγνεία!  Θα κλείσουν τα σχολεία ή δεν θα κλείσουν; Θα εμβολιαστεί ο παππούς και η γιαγιά με το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου ή όχι; Τί θα κάνουμε με τα μωρά;  Γιατί να είναι 4 στους 1000 οι νεκροί απο τη νέα γρίππη; Αμ, πόσοι να είναι; Να μην είναι 10/1000;  Και πάει σχοινί κορδόνι αυτή η “μπουρδολογία”! Και ας βγαίνουν έγκριτοι και σοβαροί λοιμωξιολόγοι. Και ας επιμένουν να συνειστούν ψυχραιμία και στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής! Ο δημοσιογράφος, που έχει διατελέσει και “ειδικός επί των λοιμώξεων”, προσπαθεί να εκμαιεύσει το επιθυμητό: “Πανώλης”!!! Και όσο δεν προκύπτει, τόσο …αφιονίζεται. Και όσο αφιονίζεται τόσο λυσσάει και όσο λυσσάει όλο και δείχνει εικόνες πανικού   με μάσκες και θερμικές κάμερες!  Το μόνο που ακόμα δεν είδαμε και δεν ακούσαμε , είναι η εκτίμηση των ιδιοκτητών γραφείων “κοινωνικής εξυπηρέτησης” για το πόσο περιμένουν να αυξηθεί ο τζίρος τους, τους προσεχείς μήνες! Θα φτάσουμε στο σημείο να …. πυροβολούμε όποιον βήχει και πταρνίζεται μήπως και περιορίσουμε τον ιό!

Κάτι τέτοια πρέπει να έβλεπε και η φουκαριάρα η μαννούλα μου και κάλεσε “προσκλητήριο” εχθές!  Ξαναμοίρασε τα “υπάρχοντά” της – καθόσον έχουμε και λίγο…emmental(!) -και άφησε ευχή και κατάρα να είμαστε αγαπημένοι και να μην την … κάψουμε γιατί … αγριεύεται!!!!  Ο δε μπαμπάκας μου, που πλησιάζει τα 90, εδήλωσε ρητώς και κατηγορηματικώς, ότι επέζησε της κατοχής, της πείνας, του εμφυλίου, των Δεκεμβριανών και δεν έχει σκοπό να φύγει απο μια γρίππη! Του αξίζει κάτι πιο glamorous!  Γι αυτό μας είπε να βρούμε οπωσδήποτε αυτό το φάρμακο, το …. paraflu!!!!

Τους παρακαλέσαμε να κάνουν λίγη υπομονή ως τον Σεπτέμβριο.  Ιδρώσαμε, αλλά τους πείσαμε! Μόλις τα “καμάρια του έθνους”  επιστρέψουν στη βάση τους, τελειώσουν και τα μπάνια του λαού, με τέτοια εκλογολαγνεία που θα υπάρχει, ποιός θα θυμάται πια την γρίππη;

 

 



2 σχόλια στο “Paraflu…”

  1.   ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΚΜΟΓΛΙΔΟΥ είπε:

    XAXA, άμα είναι για paraflu, να σας δώσουμε, έχω στο αυτοκίνητο 1 λίτρο!!
    ;-Ρ

  2.   sine είπε:

    Αμ! Τέτοιο έχουμε και εμείς! Απο τον παππού, το κρύβουμε! Σας συνιστώ να τα κρύψετε και υμείς, γιατί ποτέ δεν ξέρεις…Χι Χι:-)

Αφήστε μια απάντηση