Δεκ 08
13

Τί θα παίξουμε σήμερα;

Κάτω από (Ελλάδα) από στις 13-12-2008 και με ετικέτα

Τα παιδιά δεν παίζουν πλέον κλέφτες κι αστυνόμους. Ούτε καν καουμπόηδες και Ινδιάνους. Το νέο παιχνίδι στα προαύλια των δημοτικών σχολείων λέγεται «πετάμε μολότοφ». Μητέρες 8χρονων μαθητών σχολείου της Αττικής έμειναν χθες άφωνες, όταν άκουσαν να τους λένε «σήμερα στο σχολείο παίξαμε… μολότοφ»… «Πετούσαμε ό,τι βρίσκαμε, κουκουνάρια και ελάχιστες πέτρες. Κάποιοι κάναμε τους αστυνομικούς και οι άλλοι μισοί τους φοιτητές. Εγώ έκανα την αστυνομικό. Επρεπε να πιάσουμε τους φοιτητές και να τους πάμε σε ένα μέρος στο σχολείο που δεν θα μπορούσαν να βγούνε», περιγράφει στον ΕΤ η μικρή Μαρία, μαθήτρια της ίδιας τάξης.

09-751621.jpgΗ real-time συνεχής προβολή των επεισοδίων από την τηλεόραση έκανε πολλούς ανήλικους μάρτυρες «σκληρών» σκηνών που προβλημάτισαν και σόκαραν ακόμη και τους ενήλικες. Η μεταφορά τους στο σχολείο και συγκεκριμένα στο παιχνίδι «μπορεί ωστόσο να είναι παροδική, να εκτονωθούν δηλαδή τα παιδιά με το παιχνίδι και να τις απωθήσουν», σημειώνει η συμβουλευτική ψυχολόγος κ. Χριστίνα Σαμαράκη.Η βία συνιστά αναπόσπαστο τμήμα του περιεχομένου των ειδήσεων, και οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να εκθέτουν όσο το δυνατό λιγότερο τα παιδιά σε τέτοιες εικόνες. «Η τηλεοπτική βία είναι ιδιαίτερα ζημιογόνα για τα παιδιά, κυρίως κάτω των 8 ετών, επειδή αυτά δεν μπορούν να διαχωρίσουν εύκολα την πραγματικότητα από τη φαντασία και είναι δυνατόν να τα τραυματίσουν, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν φοβίες, εφιάλτες κ.λπ.», τονίζει η ψυχολόγος κ. Δήμητρα Σφήκα.

Να μην μας κάνει εντύπωση, αν του χρόνου βρούμε επιτραπέζιο παιχνίδι με τίτλο «ΜΑΤ και φοιτητές», Κουκουλοφόροι και ΜΑΤ», «Οι κουκουλοφόροι στην …Σταδίου» σε πολλά μεγάλα παιχνιδομάγαζα!Αφήστε μια απάντηση