O πειρατής στο νησί των μαγισσών-Αποχαιρετιστήρια γιορτή!

DSCN1556

Την Παρασκευή 13 Ιούνη 2014 πραγματοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο μας η γιορτή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς!Ήταν μια μέρα γεμάτη συγκίνηση,ζεστές αγκαλίτσες και λόγια γεμάτα συγκίνηση και αγάπη!Έφτασε η στιγμή που θα αποχωριζόμαστε τα γλυκά πλασματάκια που μας χάρισαν όλη τη χρονιά την αγάπη,το χαμόγελο και την αισιοδοξία τους!Οι μικροί μαθητές μας φεύγουν μακριά μας για το καινούργιο σχολείο !Όμως ήταν επίσης και  μια μέρα χαράς και διασκέδασης!Ταπαιδιά έγιναν μικροί              ηθοποιοί κι έπαιξαν στην παράσταση O πειρατής στο νησί των μαγισσών που παρουσίασε η ομάδα  Πολύτεχνο!Μεταμορφώθηκαν σε λουλούδια ,πεταλούδες και πουλάκια για να βοηθήσουν τον πειρατή!Μεγάλη ξηρασία και διχόνοια έχει ξεσπάσει στο νησί του Πειρατή Τσακ Μακρηχέρι.Λένε πως οι μάγισσες της σκοτεινής σπηλιάς είναι η αιτία του κακούΚαι είναι ο μόνος που θα μπορούσε να καταφέρει να λύσει το μεγάλο αυτόπρόβλημαΈτσι λοιπόν θα πρέπει μόνος του να ξεκινήσει να τις βρει .Θα τα καταφέρει άραγε σε αυτό το δύσκολο ταξίδι?Θα λύσει τα μάγια που πιστεύουν οι νησιώτες ότι έχουν πέσει στο νησί ?Ή όλα αυτά είναι φήμες ?Τα παιδιά είναι χωρισμένα σε ομάδεςΚαι θα είναι αυτά που θα βοηθήσουν στην ιστορία….

       

 

 

 

 

 

 

 

Καλοκαιρινή γιορτή!

 

 

 

πειρατης 1o

 

Καλοκαιρινή Γιορτή 2014 

Μία  βιωματική παράσταση από την ομάδα Πολύτεχνο που συνδυάζει θεατρικό παιχνίδι

και κίνηση!

 Ο Πειρατής στο Νησί των Μαγισσών

Μεγάλη ξηρασία και διχόνοια έχει ξεσπάσει στο νησί του Πειρατή Τσακ Μακρηχέρι!

Και είναι ο μόνος που θα μπορούσε να καταφέρει να λύσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Λένε πως οι μάγισσες της σκοτεινής σπηλιάς είναι η αιτία του κακού.

Έτσι λοιπόν θα πρέπει μόνος του να ξεκινήσει να τις βρει.

Θα τα καταφέρει άραγε σε αυτό το δύσκολο ταξίδι?

Θα λύσει τα μάγια που πιστεύουν οι νησιώτες ότι έχουν πέσει στο νησί ?

Ή όλα αυτά είναι φήμες ?

Τα παιδιά είναι χωρισμένα σε ομάδες και θα είναι αυτοί που θα βοηθήσουν στην ιστορία μας

Θα μεταμορφωθούν σε ηθοποιoύς και θα παίξουν μαζί μας!Οι ομάδες είναι:

Η ομάδα των βατράχων,η ομάδα των πουλιών και η ομάδα των λουλουδιών

 Τα παιδιά   που   θα  συμμετέχουν   στην   παράσταση     έχουν   την ευκαιρία να  έρθουν  σε   επαφή με   την  βιωματική  διαδικασία  του  θεατρικού παιχνιδιού  και   της  κίνησης.   Οι  μικροί  μας φίλοι,   παύουν  να  είναι θεατές  και   ανεχόμενοι   να  πουν  καλά  το ρόλο  τους.

Είναι   ενεργά  μέλη   του   θεάτρου Τα παιδιά χωρίζονται   σε  ομάδες με  κάποιο  διακριτικό  χαρακτηριστικό του  ρόλου   τους με  σκοπό να πάρουν μέρος  στην  διαδραστική  παράσταση την   ώρα  που   θα   τους   ζητηθεί

Τα παιδιά αναλαμβάνουν  ρόλο ηθοποιού μαζί  με  τους   (εμψυχωτές ηθοποιούς)   πάνω  στην  σκηνή   την  ώρα  της  παράστασης.

Οι   ομάδες των  παιδιών  δεν χρειάζονται  πρόβες γιατί  οι   (ηθοποιοί εμψυχωτές)   δημιουργούν   την   δυναμική   της  αλληλεπίδρασης   έτσι   ώστε   τα παιδιά να αντενεργήσουν με  βάση  το  ρόλο που  τους  έχει   δοθεί.

Αυτή η  διαδικασία αποτελεί   ένα νέο   τρόπο μεθοδολογίας για  τη βιωματική μάθησης  στο  σχολείο με  γνώμονα  τη  χαρά,   τη  δημιουργία, ανεξαρτησία και     την  ανάπτυξη   της φαντασίας.