Ξεκινούν από σήμερα τα μαθήματα των προγραμμάτων της 6ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ με τη συμμετοχή 9.300 εκπαιδευτικών όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.
Η επιμόρφωση Β1 επιπέδου ΤΠΕ συνιστά Εισαγωγική Επιμόρφωση για την Εκπαιδευτική Αξιοποίηση των ΤΠΕ, έχει διάρκεια 36 ώρες και από την περίοδο αυτή υλοποιείται σε 13 διακριτές «συστάδες» ομοίων ή «συναφών» κλάδων εκπαιδευτικών, στις οποίες εντάσσονται όλοι οι κλάδοι και ειδικότητες: Φιλολογικά, Φυσικές Επιστήμες, Μαθηματικά, Πληροφορική, Πρωτοβάθμια-Δάσκαλοι, Πρωτοβάθμια-Νηπιαγωγοί, Ξένες Γλώσσες, Καλές Τέχνες, Φυσική Αγωγή και Υγεία, Εκπαιδευτικοί Μηχανικοί, Οικονομία, Διοίκηση και Κοινωνικές Επιστήμες, Επαγγέλματα Γης, Ειδική Αγωγή.
Στο ανανεωμένο περιεχόμενο της επιμόρφωσης περιλαμβάνονται: εισαγωγή στην εκπαιδευτική αξιοποίηση Τ.Π.Ε., εργαλεία και περιβάλλοντα που ενθαρρύνουν τη συνεργατικότητα και τη συμμετοχικότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία, εκπαιδευτικές πλατφόρμες και αποθετήρια, εκπαιδευτικά κοινωνικά δίκτυα, περιβάλλοντα παρουσίασης και σύγχρονα λογισμικά γενικής χρήσης, θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης διαδραστικών πινάκων, ασφάλειας διαδικτύου και ψηφιακής πολιτειότητας, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με αξιοποίηση των παραπάνω. Επίσης, περιλαμβάνονται θέματα που άπτονται των τεχνολογικών και παιδαγωγικών εξελίξεων, όπως οι αναδυόμενες τεχνολογίες (Τεχνητή Νοημοσύνη – AI, Εικονική/Επαυξημένη Πραγματικότητα – VR/AR, Internet of Things – IoT, Robotics κ.α.) και οι σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις (STEAM κ.α.).
Στο πλαίσιο της παρούσας 6ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ υλοποιούνται πανελλαδικά 658 επιμορφωτικά προγράμματα όλων των παραπάνω «συστάδων», με βάση το μεικτό μοντέλο επιμόρφωσης, δηλαδή με συνδυασμό κατά περίπτωση, δια ζώσης συνεδριών σε Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης – Δημόσια Σχολεία, σύγχρονων εξ αποστάσεως επιμορφωτικών συνεδριών και ασύγχρονων εξ αποστάσεως δράσεων, ώστε να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής και απασχόλησής τους.
Τα επιμορφωτικά προγράμματα διεξάγονται στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου ΤΠΕ)/ Β΄ κύκλος», https://e-pimorfosi.cti.gr/, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία υλοποιείται από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων – «Διόφαντος» ως τελικό δικαιούχο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Επιμόρφωση Β1 επιπέδου ΤΠΕ: Αποτελέσματα Κλήρωσης Α’ Φάσης και Έναρξη Β’ Φάσης Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης της Α’ φάσης υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα της 6ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν σχετικά με το αποτέλεσμα της αίτησής τους, με χρήση των κωδικών τους, επιλέγοντας «Αίτηση Επιμόρφωσης -> Προβολή Αίτησης – Α Φάση» ή/και «Αίτηση Επιμόρφωσης -> Προβολή Αποτελεσμάτων Κλήρωσης» από το περιβάλλον του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-pimorfosi.cti.gr/mis.
Ταυτόχρονα, ξεκινά η Β’ φάση υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων, με στόχο τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν.
Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, καλούνται:
- οι εκπαιδευτικοί που δεν κληρώθηκαν ή είναι επιλαχόντες σε προγράμματα (ιδίως, εκείνοι που είναι σε θέσεις του καταλόγου επιλαχόντων με μικρή πιθανότητα επιλογής), καθώς και
- άλλοι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, όπως για παράδειγμα, όσοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση κατά την Α’ φάση,
έως και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, να ενημερωθούν για τα προγράμματα αυτά και να καταλάβουν (με σειρά χρονικής προτεραιότητας) μία από τις διαθέσιμες, κενές θέσεις, επικαιροποιώντας την αίτησή τους ή υποβάλλοντας νέα αίτηση.
Επισημαίνεται ότι, τα προγράμματα υλοποιούνται με το βάση το μεικτό μοντέλο επιμόρφωσης, ενώ πολλά από τα διαθέσιμα προγράμματα που μπορούν να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι στη φάση αυτή περιλαμβάνουν μόνο σύγχρονες εξ αποστάσεως συνεδρίες και ασύγχρονες εξ αποστάσεως δράσεις, που λαμβάνουν χώρα μέσω ειδικής πλατφόρμας. Στα προγράμματα αυτά (κατηγορίας IIb), οι επιμορφούμενοι θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εξ αποστάσεως (από το χώρο τους, μέσω του υπολογιστή τους), χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν στο Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης (ΚΣΕ), το οποίο μπορεί να βρίσκεται σε άλλη γεωγραφική περιοχή, οπουδήποτε στη Ελλάδα.
Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας στη Β’ φάση, θα βρείτε ΕΔΩ (σελ 30, Ενότητα 6 “Αίτηση Επιμόρφωσης – Β’ Φάση”).
Η υποβολή αίτησης συμμετοχής πραγματοποιείται ΕΔΩ.
Μετά την ολοκλήρωση της Β’ φάσης αιτήσεων επιμόρφωσης, με νέα ανακοίνωση θα ενημερωθούν τα ΚΣΕ σχετικά με την υλοποίηση των προγραμμάτων που έχουν υποβάλει και τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των μαθημάτων (εγγραφές επιμορφούμενων κλπ.), καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τη συμμετοχή τους.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Επιμόρφωση Β1 επιπέδου ΤΠΕ, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών προγραμμάτων, είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.
Για τυχόν διευκρινίσεις που θα χρειαστείτε, μπορείτε να ανατρέξετε στις «Συχνές Ερωτήσεις» της παρούσας πύλης https://e-pimorfosi.cti.gr και συγκεκριμένα εδώ ή να χρησιμοποιήσετε το «Έντυπο Υποβολής Ερωτήματος» (επιλογή: «Υποστηρικτικές δομές» -> «Help Desk») για να υποβάλετε ηλεκτρονικά το ερώτημά σας στην Υπηρεσία Help Desk της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)/ Β’ κύκλος» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Ελληνικό Δημόσιο και η οποία υλοποιείται από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) – «Διόφαντος», ως δικαιούχο φορέα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, από σήμερα, Δευτέρα 29/01/2024 να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα της 6ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. με έναρξη στις αρχές Απριλίου 2024.
Οι αιτήσεις συμμετοχής για την παρούσα (6η) περίοδο επιμόρφωσης και η κατανομή των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης γίνονται σε 2 φάσεις:
• 29 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου 2024 (Α’ φάση υποβολής αιτήσεων και κατανομής των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης με διαδικασία ηλεκτρονικής κλήρωσης),
• 12 έως 16 Φεβρουαρίου 2024 (δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων Α’ Φάσης και Β’ Φάση υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων από εκπαιδευτικούς που δεν κληρώθηκαν σε προγράμματα που υλοποιούνται ή νέους ενδιαφερομένους, με σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν και την εν γένει συμπλήρωση κενών θέσεων, με σειρά χρονικής προτεραιότητας).
Δικαίωμα συμμετοχής στην επιμόρφωση έχουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης (περιλαμβανομένων των υπηρετούντων αναπληρωτών), οι εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων, καθώς και οι αποσπασμένοι στο εξωτερικό εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε ελληνικά σχολεία της ομογένειας.
Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής και η ενημέρωση των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών για τα διαθέσιμα επιμορφωτικά προγράμματα που τους αφορούν και θα υλοποιηθούν για την περιοχή τους γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://e-pimorfosi.cti.gr/mis,
με χρήση των κωδικών εισόδου που τους είχαν αποδοθεί στο πλαίσιο παλαιότερης επικοινωνίας για υποβολή αίτησης σε σχετικές δράσεις επιμόρφωσης ή πιστοποίησης (πχ. Α’ επίπεδο ΤΠΕ). Ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που δεν διαθέτουν κωδικούς εισόδου (πχ. εκπαιδευτικοί κλάδου Πληροφορικής, εκπαιδευτικοί άλλων κλάδων που δεν έχουν διεξέλθει τη διαδικασία πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ, ωστόσο έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν την περίοδο επιμόρφωσης) ή που δεν θυμούνται τους κωδικούς τους, καλούνται να ακολουθήσουν άμεσα την αντίστοιχη διαδικασία που περιγράφεται στον σχετικό Οδηγό Απόκτησης ή Ανάκτησης Κωδικών, ΕΔΩ, προκειμένου να έχουν έγκαιρα στη διάθεσή τους τον κωδικό πρόσβασης που είναι απαραίτητος για την υποβολή της αίτησής τους.
Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας, θα βρείτε ΕΔΩ.
Για να υποβάλετε την αίτηση συμμετοχής σας, πατήστε ΕΔΩ.
Η επιμόρφωση Β1 επιπέδου ΤΠΕ συνιστά Εισαγωγική Επιμόρφωση για την Εκπαιδευτική Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. και υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)/ Β’ κύκλος» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Το πρόγραμμα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. έχει διάρκεια 36 ώρες και υλοποιείται σε 12 εβδομάδες, ανά «συστάδα» ομοίων ή «συναφών» κλάδων εκπαιδευτικών (σε 13 διακριτές «συστάδες» κλάδων εκπαιδευτικών, στις οποίες εντάσσονται όλοι οι κλάδοι και ειδικότητες εκπαιδευτικών). Υλοποιείται με βάση το «μεικτό μοντέλο» επιμόρφωσης ώστε να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής και απασχόλησής τους, δηλαδή με συνδυασμό, κατά περίπτωση, ενός αριθμού δια ζώσης συνεδριών που λαμβάνουν χώρα σε Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.), σύγχρονων εξ αποστάσεως συνεδριών με χρήση ειδικής πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διαχείρισης εικονικής τάξης, καθώς και ασύγχρονων εξ αποστάσεως δράσεων.
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την Επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. και την παρούσα περίοδο επιμόρφωσης είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.
Για τυχόν διευκρινίσεις που θα χρειαστείτε, μπορείτε να ανατρέξετε στις «Συχνές Ερωτήσεις» της παρούσας πύλης https://e-pimorfosi.cti.gr (επιλογή: «Υποστηρικτικές δομές» -> «Συχνές Ερωτήσεις») ή να χρησιμοποιήσετε το «Έντυπο Υποβολής Ερωτήματος» (επιλογή: «Υποστηρικτικές δομές» -> «Help Desk») για να υποβάλετε ηλεκτρονικά το ερώτημά σας στην Υπηρεσία Help Desk της Πράξης.
Στα τέλη Ιανουαρίου 2024 οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για συμμετοχή στα προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες προετοιμασίας της 6ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, σε συνέχεια της σχετικής Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.) για την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων με έναρξη στις αρχές Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)/ Β΄ κύκλος» ΕΠ ΑΝΑΔ-ΕΔΒΜ, ΕΣΠΑ 2014-2020, που υλοποιείται από το Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος» (τελικός δικαιούχος) σε συνεργασία με το Ι.Ε.Π. (συμπράττων φορέας).
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα κληθούν (με νέα σχετική ανακοίνωση) στις επόμενες ημέρες, να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) της Πράξης, ενώ τα μαθήματα προβλέπεται να ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου 2024.
Η Επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. συνιστά εισαγωγική επιμόρφωση σε θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης Τ.Π.Ε. και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, ενώ μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει σε αυτή, περισσότεροι από 30.000 εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα. Ακολουθείται από την Επιμόρφωση Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε., η οποία συνιστά προχωρημένη επιμόρφωση για την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη και ολοκληρώνει τις σχετικές γνώσεις και ικανότητες των εκπαιδευτικών.
Το πρόγραμμα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. έχει διάρκεια 36 ώρες και υλοποιείται σε 12 εβδομάδες, ανά «συστάδα» ομοίων ή «συναφών» κλάδων εκπαιδευτικών (σε 13 διακριτές «συστάδες» κλάδων εκπαιδευτικών, στις οποίες εντάσσονται όλοι οι κλάδοι και ειδικότητες εκπαιδευτικών). Υλοποιείται με βάση το «μεικτό μοντέλο» επιμόρφωσης ώστε να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής και απασχόλησής τους, δηλαδή με συνδυασμό, κατά περίπτωση, ενός αριθμού δια ζώσης συνεδριών που λαμβάνουν χώρα σε Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.), σύγχρονων εξ αποστάσεως συνεδριών με χρήση ειδικής πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διαχείρισης εικονικής τάξης, καθώς και ασύγχρονων εξ αποστάσεως δράσεων.
Στο ανανεωμένο περιεχόμενο της επιμόρφωσης περιλαμβάνονται: εισαγωγή στην εκπαιδευτική αξιοποίηση Τ.Π.Ε., εργαλεία – περιβάλλοντα που ενθαρρύνουν τη συνεργατικότητα και τη συμμετοχικότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία, εκπαιδευτικές πλατφόρμες και αποθετήρια, εκπαιδευτικά κοινωνικά δίκτυα, περιβάλλοντα παρουσίασης και σύγχρονα λογισμικά γενικής χρήσης, θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης διαδραστικών πινάκων, ασφάλειας διαδικτύου και ψηφιακής πολιτειότητας, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με αξιοποίηση των παραπάνω. Επίσης, περιλαμβάνονται θέματα που άπτονται των τεχνολογικών και παιδαγωγικών εξελίξεων, όπως οι αναδυόμενες τεχνολογίες (Τεχνητή Νοημοσύνη – AI, Εικονική/Επαυξημένη Πραγματικότητα – VR/AR, Internet of Things – IoT, Robotics κ.α.) και οι σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις (STEAM κ.α.).
Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για την Επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε., την παρούσα περίοδο επιμόρφωσης και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, είναι διαθέσιμες στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που είναι διαθέσιμο εδώ.
Για άμεση ενημέρωση, διευκρινίσεις, καθώς και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής εκπαιδευτικών, τη διεξαγωγή των προγραμμάτων επιμόρφωσης κ.α., οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκέπτονται την Πύλη Ενημέρωσης της Πράξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
ώστε να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται εκεί ή/και να υποβάλλουν τυχόν ερωτήματα ηλεκτρονικά στην υπηρεσία υποστήριξης Help Desk της Πράξης.
Συνεχίζονται οι επιμορφωτικές δράσεις για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στην διδακτική πράξη, με νέα επιμορφωτική περίοδο που θα αφορά στην Επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε..
Στις αρχές Δεκεμβρίου θα δημοσιευθεί η σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.), για την υλοποίηση των επιμορφωτικών προγραμμάτων, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής εντός του Ιανουαρίου 2024.
Η Επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. συνιστά εισαγωγική επιμόρφωση σε θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης Τ.Π.Ε. και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, ενώ μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει σε αυτή, περισσότεροι από 30.000 εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα. Ακολουθείται από την Επιμόρφωση Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε., η οποία συνιστά προχωρημένη επιμόρφωση για την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη και ολοκληρώνει τις σχετικές γνώσεις και ικανότητες των εκπαιδευτικών.
Το πρόγραμμα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. έχει διάρκεια 36 ώρες και υλοποιείται σε 12 εβδομάδες, ανά «συστάδα» ομοίων ή «συναφών» κλάδων εκπαιδευτικών (σε 13 διακριτές «συστάδες» κλάδων εκπαιδευτικών, στις οποίες εντάσσονται όλοι οι κλάδοι και ειδικότητες εκπαιδευτικών). Υλοποιείται με βάση το «μεικτό μοντέλο» επιμόρφωσης ώστε να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής και απασχόλησής τους, δηλαδή με συνδυασμό, κατά περίπτωση, ενός αριθμού δια ζώσης συνεδριών που λαμβάνουν χώρα σε Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.), σύγχρονων εξ αποστάσεως συνεδριών με χρήση ειδικής πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διαχείρισης εικονικής τάξης, καθώς και ασύγχρονων εξ αποστάσεως δράσεων.
Στο ανανεωμένο περιεχόμενο της επιμόρφωσης περιλαμβάνονται: εισαγωγή στην εκπαιδευτική αξιοποίηση Τ.Π.Ε., εργαλεία – περιβάλλοντα που ενθαρρύνουν τη συνεργατικότητα και τη συμμετοχικότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία, εκπαιδευτικές πλατφόρμες και αποθετήρια, εκπαιδευτικά κοινωνικά δίκτυα, περιβάλλοντα παρουσίασης και σύγχρονα λογισμικά γενικής χρήσης, θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης διαδραστικών πινάκων, ασφάλειας διαδικτύου και ψηφιακής πολιτειότητας, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με αξιοποίηση των παραπάνω. Επίσης, περιλαμβάνονται θέματα που άπτονται των τεχνολογικών και παιδαγωγικών εξελίξεων, όπως οι αναδυόμενες τεχνολογίες (Τεχνητή Νοημοσύνη – AI, Εικονική/Επαυξημένη Πραγματικότητα – VR/AR, Internet of Things – IoT, Robotics κ.α.) και οι σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις (STEAM κ.α.).
Για άμεση ενημέρωση, διευκρινίσεις, καθώς και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαδικασίες της Πρόσκλησης και τη διεξαγωγή των προγραμμάτων, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκέπτονται την Πύλη Ενημέρωσης της Επιμόρφωσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
ώστε να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις και τις συχνές ερωτήσεις που δημοσιεύονται εκεί ή/και να υποβάλλουν τυχόν ερωτήματα, ηλεκτρονικά, στην υπηρεσία υποστήριξης Help Desk της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)/ Β’ κύκλος», ΕΠ ΑΝΑΔ-ΕΔΒΜ, ΕΣΠΑ 2014-2020.
Ξεκίνησαν από αυτήν την εβδομάδα τα μαθήματα των προγραμμάτων της 2ης περιόδου επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ με τη συμμετοχή 4.700 εκπαιδευτικών όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, ομαδοποιημένων σε 13 «συστάδες»: Β2.1 Φιλολογικά, Β2.2 Φυσικές Επιστήμες, Β2.3 Μαθηματικά, Β2.4 Πληροφορική, Β2.5 Πρωτοβάθμια-Δάσκαλοι, Β2.6 Πρωτοβάθμια-Νηπιαγωγοί, Β2.7 Ξένες Γλώσσες, Β2.8 Καλές Τέχνες, Β2.9-Φυσική Αγωγή και Υγεία, Β2.10 Εκπαιδευτικοί Μηχανικοί, Β2.11 Οικονομία, Διοίκηση και Κοινωνικές Επιστήμες, Β2.12 Επαγγέλματα Γης, Β2.13 Ειδική Αγωγή.
Η επιμόρφωση Β2 επιπέδου ΤΠΕ συνιστά «Προχωρημένη Επιμόρφωση για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» και έχει διάρκεια 60 διδακτικές ώρες, περιλαμβανομένων υποστηρικτικών συναντήσεων για τη δράση «εφαρμογή στην τάξη», η οποία αποτελεί οργανικό κομμάτι της επιμορφωτικής διαδικασίας. Συγκεκριμένα, η δράση αυτή αφορά στην εφαρμογή των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτώνται από τους συμμετέχοντες στην επιμόρφωση εκπαιδευτικούς, στις σχολικές τους τάξεις, ενσωματώνοντας ψηφιακές τεχνολογίες στη δική τους διδακτική πρακτική, με την προηγούμενη υποστήριξη και καθοδήγηση των επιμορφωτών τους.
Στο πλαίσιο της παρούσας 2ης περιόδου επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ, Μαρτίου – Ιουνίου 2023, υλοποιούνται πανελλαδικά 370 επιμορφωτικά προγράμματα όλων των παραπάνω «συστάδων», με βάση το μεικτό μοντέλο επιμόρφωσης, δηλαδή με συνδυασμό κατά περίπτωση, δια ζώσης συνεδριών σε Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης – Δημόσια Σχολεία, σύγχρονων εξ αποστάσεως επιμορφωτικών συνεδριών, ασύγχρονων εξ αποστάσεως δράσεων.
Τα επιμορφωτικά προγράμματα διεξάγονται στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου ΤΠΕ)/ Β΄ κύκλος», https://e-pimorfosi.cti.gr/, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία υλοποιείται από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων – «Διόφαντος» ως τελικό δικαιούχο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
________
Επιμόρφωση Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Αποτελέσματα Κλήρωσης Α’ Φάσης και Έναρξη Β’ Φάσης Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής
Τα αποτελέσματα της κλήρωσης της Α’ φάσης υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα της 2ης περιόδου επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ ανακοινώθηκαν και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν σχετικά με το αποτέλεσμα της αίτησής τους, με χρήση των κωδικών τους, επιλέγοντας «Αίτηση Επιμόρφωσης -> Προβολή Αίτησης – Α Φάση» ή/και «Αίτηση Επιμόρφωσης -> Προβολή Αποτελεσμάτων Κλήρωσης» από το περιβάλλον του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-pimorfosi.cti.gr/mis.
Ταυτόχρονα, ξεκινά η Β’ φάση υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων, με στόχο τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν.
Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, καλούνται:
- οι εκπαιδευτικοί που δεν κληρώθηκαν ή είναι επιλαχόντες σε προγράμματα (ιδίως, εκείνοι που είναι σε θέσεις του καταλόγου επιλαχόντων με μικρή πιθανότητα επιλογής), καθώς και
- άλλοι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, όπως για παράδειγμα, όσοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση κατά την Α’ φάση,
έως και τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 στις 5:00 μ.μ., να ενημερωθούν για τα προγράμματα αυτά και να καταλάβουν (με σειρά χρονικής προτεραιότητας) μία από τις διαθέσιμες, κενές θέσεις, επικαιροποιώντας την αίτησή τους ή υποβάλλοντας νέα αίτηση.
Επισημαίνεται ότι, τα προγράμματα υλοποιούνται με το βάση το μεικτό μοντέλο επιμόρφωσης, ενώ στις περισσότερες συστάδες πολλά από τα διαθέσιμα προγράμματα που μπορούν να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι στη φάση αυτή περιλαμβάνουν μόνο σύγχρονες εξ αποστάσεως συνεδρίες και ασύγχρονες εξ αποστάσεως δράσεις, που λαμβάνουν χώρα μέσω ειδικής πλατφόρμας. Στα προγράμματα αυτά (κατηγορίας IIb), οι επιμορφούμενοι θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εξ αποστάσεως (από το χώρο τους, μέσω του υπολογιστή τους), χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν στο Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης (ΚΣΕ), το οποίο μπορεί να βρίσκεται σε άλλη γεωγραφική περιοχή, οπουδήποτε στη Ελλάδα.
Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας στη Β’ φάση, θα βρείτε ΕΔΩ (σελ 30, Ενότητα 6 “Αίτηση Επιμόρφωσης – Β’ Φάση”).
Η υποβολή αίτησης συμμετοχής πραγματοποιείται ΕΔΩ.
Μετά την ολοκλήρωση της Β’ φάσης αιτήσεων επιμόρφωσης, με νεώτερη ανακοίνωση θα ενημερωθούν τα ΚΣΕ σχετικά με την υλοποίηση των προγραμμάτων που έχουν υποβάλει και τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των μαθημάτων (εγγραφές επιμορφούμενων κλπ.), καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τη συμμετοχή τους.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Επιμόρφωση Β2 επιπέδου ΤΠΕ, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών προγραμμάτων, είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.
Για τυχόν διευκρινίσεις που θα χρειαστείτε, μπορείτε να ανατρέξετε στις «Συχνές Ερωτήσεις» της παρούσας πύλης https://e-pimorfosi.cti.gr και συγκεκριμένα εδώ ή να χρησιμοποιήσετε το «Έντυπο Υποβολής Ερωτήματος» (επιλογή: «Υποστηρικτικές δομές» -> «Help Desk») για να υποβάλετε ηλεκτρονικά το ερώτημά σας στην Υπηρεσία Help Desk της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)/ Β’ κύκλος» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Ελληνικό Δημόσιο.
________
Παράταση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε.
Η προθεσμία για την Α’ φάση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε., παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 23/01/2023, στις 5:00 το απόγευμα, ώστε να μπορέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν έγκαιρα την αίτησή τους.
Υπενθυμίζεται ότι, μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης και της κατανομής-κλήρωσης των αιτούντων εκπαιδευτικών στα προγράμματα της επιλογής τους, θα ακολουθήσει η Β’ φάση υποβολής αιτήσεων, η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει την Πέμπτη 26/01/2023. Στην φάση αυτή, οι εκπαιδευτικοί που δεν κληρώθηκαν ή που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση στην Α’ φάση, θα έχουν τη δυνατότητα συμπλήρωσης κενών θέσεων σε προγράμματα που δεν συμπλήρωσαν ικανό αριθμό αιτήσεων ενδιαφερομένων προκειμένου να υλοποιηθούν.
Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες υποβολής αίτησης προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να υποβάλουν έγκαιρα τυχόν αιτήματα που σχετίζονται με την αίτησή τους στην υπηρεσία Help Desk της Πράξης «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β΄ επιπέδου ΤΠΕ)/Β’ κύκλος», https://e-pimorfosi.cti.gr, ΕΠ ΑΝΑΔ-ΕΔΒΜ, ΕΣΠΑ 2014-2020.
Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής και η ενημέρωση των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών για τα διαθέσιμα επιμορφωτικά προγράμματα που τους αφορούν και θα υλοποιηθούν για την περιοχή τους, γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://e-pimorfosi.cti.gr/mis,
με χρήση των κωδικών εισόδου που επίσης χρησιμοποιούσαν κατά την επιμόρφωσή τους στο Β1 επίπεδο Τ.Π.Ε.
Οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής, διατίθενται ΕΔΩ. Στις οδηγίες αυτές περιλαμβάνεται και η διαδικασία ανάκτησης των κωδικών πρόσβασης, για την περίπτωση ενδιαφερομένων που τους έχουν λησμονήσει.
Η υποβολή αίτησης συμμετοχής πραγματοποιείται ΕΔΩ.
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την Επιμόρφωση Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. και την παρούσα περίοδο επιμόρφωσης είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.
________
Αιτήσεις Εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε Προγράμματα Επιμόρφωσης Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, από σήμερα, Πέμπτη 12/01/2023 να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα της 2ης περιόδου επιμόρφωσης Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. που πρόκειται να διεξαχθεί κατά το διάστημα Μαρτίου – Ιουνίου 2023.
Οι αιτήσεις συμμετοχής για την παρούσα περίοδο επιμόρφωσης και η κατανομή των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης γίνονται σε 2 φάσεις:
• 12 έως 19 Ιανουαρίου 2023 στις 10:00 π.μ. (Α’ φάση υποβολής αιτήσεων και κατανομής των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης με διαδικασία ηλεκτρονικής κλήρωσης),
• 23 έως 27 Ιανουαρίου 2023 στις 10:00 π.μ. (δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων Α’ φάσης και Β’ φάση υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων από εκπαιδευτικούς που δεν κληρώθηκαν σε προγράμματα που υλοποιούνται ή νέους ενδιαφερομένους, με σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν και την εν γένει συμπλήρωση κενών θέσεων, με σειρά χρονικής προτεραιότητας).
Δικαίωμα συμμετοχής στην επιμόρφωση έχουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης (περιλαμβανομένων των υπηρετούντων αναπληρωτών), οι εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων, καθώς και οι αποσπασμένοι στο εξωτερικό εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε ελληνικά σχολεία της ομογένειας. Επίσης, προϋπόθεση συμμετοχής αποτελεί η πιστοποίηση γνώσεων και ικανοτήτων Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε., καθώς και η άσκηση διδακτικού έργου κατά την παρούσα χρονική περίοδο, για να είναι δυνατή η κάλυψη υποχρεώσεων «εφαρμογής στην τάξη».
Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής και η ενημέρωση των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών για τα διαθέσιμα επιμορφωτικά προγράμματα που τους αφορούν και θα υλοποιηθούν για την περιοχή τους, γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://e-pimorfosi.cti.gr/mis,
με χρήση των κωδικών εισόδου που επίσης χρησιμοποιούσαν κατά την προηγούμενη επιμόρφωσή τους στο Β1 επίπεδο Τ.Π.Ε.
Οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής, διατίθενται ΕΔΩ. Στις οδηγίες αυτές περιλαμβάνεται και η διαδικασία ανάκτησης των κωδικών πρόσβασης, για την περίπτωση ενδιαφερομένων που τους έχουν λησμονήσει.
Η υποβολή αίτησης συμμετοχής πραγματοποιείται ΕΔΩ.
Η επιμόρφωση Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. συνιστά προχωρημένη επιμόρφωση για την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη και διεξάγεται στο πλαίσιο της πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)/ Β’ κύκλος» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία υλοποιείται από το Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος» ως δικαιούχο φορέα, σε συνεργασία με το Ι.Ε.Π..
Το πρόγραμμα επιμόρφωσης Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. έχει διάρκεια 60 ώρες, περιλαμβανομένων 18 ωρών υποστηρικτικών συναντήσεων για την «εφαρμογή στην τάξη». Η «εφαρμογή στην τάξη» είναι οργανικό κομμάτι της επιμορφωτικής διαδικασίας, και αφορά στην εφαρμογή των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτώνται από τους συμμετέχοντες στην επιμόρφωση εκπαιδευτικούς σε σχολικές τάξεις, ενσωματώνοντας ψηφιακές τεχνολογίες στη δική τους διδακτική πρακτική, με την προηγούμενη υποστήριξη και καθοδήγηση των επιμορφωτών τους.
Τα προγράμματα υλοποιούνται με βάση το «μεικτό μοντέλο» επιμόρφωσης ώστε να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής και απασχόλησής τους, δηλαδή με συνδυασμό κατά περίπτωση, ενός αριθμού δια ζώσης συνεδριών που λαμβάνουν χώρα στο Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.), σύγχρονων εξ αποστάσεως συνεδριών με χρήση ειδικής πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διαχείρισης εικονικής τάξης, καθώς και ασύγχρονων εξ αποστάσεως δράσεων.
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την Επιμόρφωση Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. και την παρούσα περίοδο επιμόρφωσης είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.
Για τυχόν διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να ανατρέξουν στις «Συχνές Ερωτήσεις» της παρούσας πύλης https://e-pimorfosi.cti.gr (επιλογή: «Υποστηρικτικές δομές» -> «Συχνές Ερωτήσεις») ή να χρησιμοποιήσουν το «Έντυπο Υποβολής Ερωτήματος» (επιλογή: «Υποστηρικτικές δομές» -> «Help Desk») για να υποβάλουν ηλεκτρονικά το ερώτημά τους στην Υπηρεσία Help Desk της Πράξης.
______________________________________________________________
Τον Ιανουάριο οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών στα προγράμματα επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ που θα υλοποιηθούν από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2023
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες κατάρτισης προγραμμάτων από τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης, στο πλαίσιο της σχετικής Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υλοποίηση προγραμμάτων κατά την 2η περίοδο επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ (Μάρτιος – Ιούνιος 2023) της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)/ Β΄ κύκλος» ΕΠ ΑΝΑΔ-ΕΔΒΜ, ΕΣΠΑ 2014-2020, που υλοποιείται από το Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος» (τελικός δικαιούχος) σε συνεργασία με το Ι.Ε.Π. (συμπράττων φορέας).
Σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα κληθούν εντός του Ιανουαρίου 2023 να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) της Πράξης, ενώ τα μαθήματα προβλέπεται να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 και να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου 2023.
Η επιμόρφωση Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε συνιστά προχωρημένη επιμόρφωση για την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, μόνιμους και αναπληρωτές, που έχουν ήδη παρακολουθήσει την επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. (Εισαγωγική επιμόρφωση για την εκπαιδευτική αξιοποίηση Τ.Π.Ε.) και πιστοποιηθεί για τις αντίστοιχες γνώσεις και ικανότητες.
Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν με βάση το μεικτό μοντέλο επιμόρφωσης, δηλαδή κατά περίπτωση με συνδυασμό δια ζώσης συνεδριών που λαμβάνουν χώρα στο Κ.Σ.Ε., σύγχρονων εξ αποστάσεως συνεδριών με χρήση ειδικής πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διαχείρισης εικονικής τάξης, καθώς και ασύγχρονων εξ αποστάσεως δράσεων, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από τον τόπο στον οποίο υπηρετούν, περιλαμβανομένων απομακρυσμένων περιοχών, μικρών νησιών καθώς και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.
Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για την Επιμόρφωση Β2 επιπέδου ΤΠΕ, την παρούσα περίοδο επιμόρφωσης και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, είναι διαθέσιμες στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που είναι διαθέσιμο εδώ.
Για άμεση ενημέρωση, διευκρινίσεις, καθώς και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την οργάνωση και τη διεξαγωγή των προγραμμάτων επιμόρφωσης, τις προθεσμίες κλπ., οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκέπτονται την Πύλη Ενημέρωσης της Πράξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
ώστε να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται εκεί ή/και να υποβάλλουν τυχόν ερωτήματα ηλεκτρονικά στην υπηρεσία υποστήριξης Help Desk της Πράξης.
___________
Από σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου έως και την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ που θα διεξαχθούν από 1η Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2022, σε σαββατοκύριακα και καθημερινές, στο πλαίσιο του έργου για την ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020.
Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ έχουν οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, περιλαμβανομένων των εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων. Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής.
Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) της Πράξης (https://e-pimorfosi.cti.gr/mis, επιλογή «Αίτηση Πιστοποίησης -> Υποβολή αίτησης Α’ Επιπέδου») με χρήση προσωπικών κωδικών πρόσβασης που ενδεχομένως διαθέτουν ήδη οι εκπαιδευτικοί από προηγούμενη συμμετοχή σε ανάλογες διαδικασίες επιμόρφωσης/ πιστοποίησης ή που σε αντίθετη περίπτωση, μπορούν τώρα να αποκτήσουν ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ.
Οι εξετάσεις υλοποιούνται σε Κέντρα Πιστοποίησης που είναι εργαστήρια ΑΕΙ, σε Πανελλαδικό επίπεδο, σε όλες τις γεωγραφικές – διοικητικές περιφέρειες της χώρας.
Μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS), κάθε ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τους συγκεκριμένους γεωγραφικούς τόπους (Νομούς, Πόλεις) όπου πρόκειται να διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης, καθώς και για τις διαθέσιμες θέσεις σε καθένα από αυτούς. Στη συνέχεια, μπορεί να υποβάλει την αίτησή του, επιλέγοντας τον τόπο (Νομό και Πόλη), καθώς και την ημέρα της εβδομάδας που ο ίδιος επιθυμεί να εξεταστεί από τις διαθέσιμες στον τόπο που επέλεξε (πχ. Τρίτη, Κυριακή).
Η κατανομή των υποψηφίων στα διαθέσιμα προγράμματα πιστοποίησης γίνεται με αυτοματοποιημένη διαδικασία. Μετά την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής αιτήσεων, θα ανακοινωθεί για κάθε υποψήφιο η συγκεκριμένη ημερομηνία, η ώρα και το Κέντρο Πιστοποίησης που θα πρέπει να προσέλθει για τις εξετάσεις.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να φροντίσουν έγκαιρα τόσο για την απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα των αιτήσεων (εφόσον δεν διαθέτουν ήδη κωδικούς), όσο και για την υποβολή της αίτησής τους, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν στις εξετάσεις κατά την παρούσα περίοδο πιστοποίησης.
Οδηγίες σχετικά με την υποβολή αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης διατίθενται εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τα αντικείμενα της εξέτασης, καθώς και δείγματα δοκιμασιών – ερωτημάτων πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ περιλαμβάνονται εδώ.
Τυχόν ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία και την προσεχή περίοδο πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να απευθύνουν ηλεκτρονικά στην Υπηρεσία Help Desk του έργου και συγκεκριμένα εδώ και επίσης, μπορούν να ενημερώνονται μέσω της Πύλης Ενημέρωσης του έργου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση
όπου διατίθεται πληροφοριακό υλικό, δημοσιεύονται ανακοινώσεις κ.α.
____________
Σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής ανακοίνωσης και σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό, γίνεται γνωστό ότι οι Εξετάσεις Πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ (βασικές δεξιότητες ΤΠΕ), που πρόκειται να διεξαχθούν στο πλαίσιο του έργου για την ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020, προβλέπεται να ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου και να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου 2022.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα κληθούν με νεότερη ανακοίνωση, να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής από την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022.
Υπενθυμίζεται ότι, πρόκειται για ψηφιακές εξετάσεις – δοκιμασίες πιστοποίησης που θα λάβουν χώρα σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕΠΙΣ) σε όλη την Ελλάδα, τα οποία είναι κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ).
Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ θα έχουν οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, περιλαμβανομένων των εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων. Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τα αντικείμενα της εξέτασης, καθώς και δείγματα δοκιμασιών – ερωτημάτων πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ περιλαμβάνονται εδώ.
Προκειμένου να διευκολυνθεί η επικείμενη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που δεν διαθέτουν ήδη κωδικούς πρόσβασης σε υποστηρικτικά συστήματα της επιμόρφωσης από προηγούμενη συμμετοχή τους σε ανάλογες διαδικασίες, να ακολουθήσουν από τώρα τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ, για την απόκτηση των κωδικών πρόσβασης που θα αξιοποιήσουν για την υποβολή της αίτησής τους με την έναρξη της περιόδου αιτήσεων (στις 12 Μαΐου 2022).
Για άμεση και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τα παραπάνω, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την Πύλη Ενημέρωσης του έργου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση
όπου διατίθεται πληροφοριακό υλικό, δημοσιεύονται ανακοινώσεις και δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ερωτημάτων στην υπηρεσία υποστήριξης Help Desk του έργου.
_____________
Γίνεται γνωστό ότι στο προσεχές διάστημα πρόκειται να διεξαχθούν Εξετάσεις Πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ (βασικές δεξιότητες ΤΠΕ), στο πλαίσιο του έργου για την ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020.
Πρόκειται για ψηφιακές εξετάσεις – δοκιμασίες πιστοποίησης που θα λάβουν χώρα σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕΠΙΣ) σε όλη την Ελλάδα, τα οποία είναι κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ).
Σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, οι εξετάσεις πρόκειται να ξεκινήσουν εντός του Μαΐου 2022, ενώ οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου 2022.
Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ θα έχουν οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, περιλαμβανομένων των εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων. Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τα αντικείμενα της εξέτασης περιλαμβάνονται εδώ.
Προκειμένου να διευκολυνθεί η επικείμενη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που δεν διαθέτουν ήδη κωδικούς πρόσβασης σε υποστηρικτικά συστήματα της επιμόρφωσης από προηγούμενη συμμετοχή τους σε ανάλογες διαδικασίες, να ακολουθήσουν από τώρα τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ, για την απόκτηση των κωδικών πρόσβασης που θα αξιοποιήσουν για την υποβολή της αίτησής τους με την έναρξη της περιόδου αιτήσεων (μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου).
Για άμεση και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τα παραπάνω, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την Πύλη Ενημέρωσης του έργου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση
όπου διατίθεται πληροφοριακό υλικό, δημοσιεύονται ανακοινώσεις και δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ερωτημάτων στην υπηρεσία υποστήριξης Help Desk του έργου.
_____________
Από σήμερα Τρίτη 1 Μαρτίου 2022 έως και την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, καλούνται οι εκπαιδευτικοί που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, τα οποία υλοποιήθηκαν από τον Μάιο 2017 έως τον Ιούλιο 2019 και οι οποίοι δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για τις αντίστοιχες γνώσεις και ικανότητες,να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα πιστοποίησης που θα διεξαχθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα, από 14 Μαρτίου έως 17 Απριλίου 2022.
Επιπρόσθετα, αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν και οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε. (από το 2008 έως το 2015) και οι οποίοι δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για τις αντίστοιχες γνώσεις και ικανότητες, καθώς και όσοι από τους παραπάνω εκπαιδευτικούς δεν διεξήλθαν επιτυχώς προηγούμενες εξετάσεις πιστοποίησης Β1 ή Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.
Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) της Πράξης (https://e-pimorfosi.cti.gr/mis, επιλογή «Αίτηση Πιστοποίησης») με χρήση των κωδικών πρόσβασης που ήδη διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί, από την προηγούμενη συμμετοχή τους στα προγράμματα επιμόρφωσης.
Οι εξετάσεις υλοποιούνται σε Κέντρα Πιστοποίησης που είναι εργαστήρια ΑΕΙ, σε Πανελλαδικό επίπεδο, σε όλες τις γεωγραφικές – διοικητικές περιφέρειες της χώρας.
Μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS), κάθε ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τους συγκεκριμένους γεωγραφικούς τόπους (Νομούς, Πόλεις) όπου πρόκειται να διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης, καθώς και για τις διαθέσιμες θέσεις σε καθένα από αυτούς. Στη συνέχεια, μπορεί να υποβάλει την αίτησή του, επιλέγοντας τον τόπο (Νομό και Πόλη), καθώς και την ημέρα της εβδομάδας που ο ίδιος επιθυμεί να εξεταστεί (π.χ. Τρίτη, Κυριακή) από τις διαθέσιμες στον τόπο που επέλεξε. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή του, ο αιτών έχει επίσης τη δυνατότητα να εξαιρέσει κάποιες ημερομηνίες στο διάστημα της περιόδου πιστοποίησης, οι οποίες δεν τον εξυπηρετούν για την προσέλευσή του στις εξετάσεις.
Η κατανομή των υποψηφίων στα διαθέσιμα προγράμματα πιστοποίησης γίνεται με αυτοματοποιημένη διαδικασία. Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής αιτήσεων, θα ανακοινωθεί για κάθε υποψήφιο η συγκεκριμένη ημερομηνία, η ώρα και το Κέντρο Πιστοποίησης που θα πρέπει να προσέλθει για τις εξετάσεις.
Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να φροντίσουν έγκαιρα για την υποβολή της αίτησής τους, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν στις εξετάσεις κατά την παρούσα περίοδο πιστοποίησης.
Οδηγίες σχετικά με την υποβολή αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης διατίθενται ΕΔΩ.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, καθώς και δείγματα ερωτημάτων πιστοποίησης (θέματα αυτόματης διόρθωσης) διατίθενται ΕΔΩ.
Τυχόν ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης και την επικείμενη περίοδο πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να απευθύνουν ηλεκτρονικά στην Υπηρεσία Help Desk της Πράξης «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020,, μέσω της Πύλης ενημέρωσης της Πράξης (https://e-pimorfosi.cti.gr) και συγκεκριμένα ΕΔΩ.
____________
Εξετάσεις πιστοποίησης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.
Εντός του Μαρτίου 2022 προγραμματίζεται να ξεκινήσει η 2η περίοδος εξετάσεων πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ ενώ αντίστοιχα για τις αρχές του ίδιου μήνα προγραμματίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών.
Οι εξετάσεις λαμβάνουν χώρα σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕ.ΠΙΣ.) σε όλη την Ελλάδα, τα οποία είναι κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ).
Δικαίωμα συμμετοχής στις δοκιμασίες πιστοποίησης έχουν οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε., τα οποία υλοποιήθηκαν στα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.) από τον Μάιο 2017 έως τον Ιούλιο 2019 και δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για τις αντίστοιχες γνώσεις και ικανότητες.
Επιπρόσθετα, στις δοκιμασίες πιστοποίησης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. μπορούν επίσης να λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε., τα οποία υλοποιήθηκαν στα Κ.Σ.Ε. από το 2008 έως το 2015 και οι οποίοι δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για τις αντίστοιχες γνώσεις και ικανότητες.
Στις εξετάσεις έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και όσοι από τους παραπάνω εκπαιδευτικούς δεν διεξήλθαν επιτυχώς προηγούμενες εξετάσεις πιστοποίησης Β1 ή Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.
Οι ψηφιακές εξετάσεις – δοκιμασίες πιστοποίησης βασίζονται στο περιεχόμενο της επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. (ανά συστάδα κλάδων εκπαιδευτικών) και στοχεύουν στην διαπίστωση των γνώσεων και ικανοτήτων που απέκτησαν οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της αντίστοιχης επιμόρφωσης. Σε κάθε υποψήφιο εκπαιδευτικό δίνεται ένα τεστ με ορισμένο αριθμό ερωτήσεων αυτόματης διόρθωσης (ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ερωτήσεις σωστού/ λάθους, ερωτήσεις αντιστοίχισης, ερωτήσεις συμπλήρωσης κενών κλπ.), τις οποίες καλείται να απαντήσει ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής εφαρμογής πιστοποίησης.
Δείγματα ερωτήσεων ανά συστάδα, δημοσιεύονται στην Πύλη ενημέρωσης της Πράξης (https://e-pimorfosi.cti.gr) και συγκεκριμένα εδώ.
Υπενθυμίζεται επίσης στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να προετοιμαστούν για τις επικείμενες εξετάσεις πιστοποίησης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. ότι το επιμορφωτικό υλικό είναι διαθέσιμο μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης (moodle) της πράξης, με τη μορφή «μαθήματος» (course) ανά συστάδα, όπως χρησιμοποιήθηκε στην επιμόρφωση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-pimorfosi.cti.gr/moodle-b1 με χρήση των κωδικών που ήδη έχουν. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν παρακολουθήσει προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε. (πριν το 2017) και δεν έχουν πρόσβαση στην παραπάνω πλατφόρμα, παρακαλούνται να στείλουν σχετικό μήνυμα στο Help Desk της Πράξης προκειμένου να τους δοθεί η απαραίτητη πρόσβαση στο επιμορφωτικό υλικό Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.
Για άμεση και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τα παραπάνω, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την Πύλη Ενημέρωσης της Πράξης «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση
όπου δημοσιεύονται ανακοινώσεις, διατίθεται πληροφοριακό υλικό και δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ερωτημάτων στην υπηρεσία υποστήριξης Help Desk της Πράξης.
_____________
Σχετικά με τις προσεχείς εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ…
Σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής Ανακοίνωσης, γίνεται γνωστό στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς ότι οι εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ θα διεξαχθούν σε τέσσερα (4) σαββατοκύριακα, ξεκινώντας από 12-13 Φεβρουαρίου 2022.
Οι αιτήσεις συμμετοχής εκπαιδευτικών προγραμματίζεται να ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 και θα ολοκληρωθούν σε μία εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ψηφιακές εξετάσεις που θα λάβουν χώρα σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕ.ΠΙΣ.) σε όλη την Ελλάδα, τα οποία είναι κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ), βασίζονται στο περιεχόμενο της επιμόρφωσης Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. (ανά συστάδα κλάδων εκπαιδευτικών) και στοχεύουν στην διαπίστωση των γνώσεων και ικανοτήτων που απέκτησαν οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της αντίστοιχης επιμόρφωσης.
_____________
Εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ
Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου 2022 προγραμματίζεται να ξεκινήσουν οι εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ, οι οποίες θα λάβουν χώρα σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕ.ΠΙΣ.) σε όλη την Ελλάδα, τα οποία είναι κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ). Η περίοδος πιστοποίησης θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα, ενώ οι εξετάσεις θα διενεργούνται κυρίως σε Σαββατοκύριακα.
Δικαίωμα συμμετοχής στις δοκιμασίες πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ έχουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς πρόγραμμα επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ (το διάστημα Μαρτίου – Ιουνίου 2020) ή πρόγραμμα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ (πριν το 2017), με την προϋπόθεση ότι έχουν ήδη λάβει την πιστοποίηση Β1 επιπέδου ΤΠΕ μετά από επιτυχή συμμετοχή στις αντίστοιχες εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021.
Οι ψηφιακές εξετάσεις – δοκιμασίες πιστοποίησης βασίζονται στο περιεχόμενο της επιμόρφωσης Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. (ανά συστάδα κλάδων εκπαιδευτικών) και στοχεύουν στην αξιολόγηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της αντίστοιχης επιμόρφωσης.
Σε κάθε υποψήφιο εκπαιδευτικό δίνεται ένα τεστ το οποίο περιλαμβάνει δύο μέρη α) στο πρώτο μέρος (αυτοματοποιημένο μέρος εξέτασης) ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής εφαρμογής πιστοποίησης, ορισμένο αριθμό ερωτήσεων αυτόματης διόρθωσης (ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ερωτήσεις σωστού/ λάθους, ερωτήσεις αντιστοίχισης, ερωτήσεις συμπλήρωσης κενών κλπ.), ενώ β) στο δεύτερο μέρος (μη αυτοματοποιημένο μέρος εξέτασης) θα ζητηθεί να γίνει ηλεκτρονικά (με χρήση λογισμικού επεξεργασίας κειμένου) η ανάπτυξη ενός πλήρους θέματος σχετικού με την εκπόνηση ενός σχεδίου μαθήματος και τον χειρισμό αυτού του σχεδίου στην τάξη. Για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, η ανάπτυξη θα γίνεται στη βάση ενός «πλαισίου», το οποίο θα δίνεται μαζί με την εκφώνηση του θέματος.
Υπενθυμίζεται επίσης στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να προετοιμαστούν για τις επικείμενες εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. ότι το επιμορφωτικό υλικό είναι διαθέσιμο μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης (moodle) της πράξης, με τη μορφή «μαθήματος» (course) ανά συστάδα, όπως χρησιμοποιήθηκε στην επιμόρφωση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-pimorfosi.cti.gr/moodle-b2 με χρήση των κωδικών που ήδη έχουν. Οι δικαιούχοι εκπαιδευτικοί που έχουν παρακολουθήσει προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε. (πριν το 2017) και δεν έχουν πρόσβαση στην παραπάνω πλατφόρμα, παρακαλούνται να στείλουν σχετικό μήνυμα στο Help Desk της Πράξης προκειμένου να τους δοθεί η απαραίτητη πρόσβαση στο επιμορφωτικό υλικό Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω (χρόνος αιτήσεων συμμετοχής, λεπτομέρειες διαδικασίας πιστοποίησης κ.α.) θα διατεθούν μέσω νεώτερης ανακοίνωσης στις αρχές Ιανουαρίου, μετά τις γιορτές.
Για άμεση και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τα παραπάνω, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την Πύλη Ενημέρωσης της Πράξης «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση
όπου δημοσιεύονται ανακοινώσεις, διατίθεται πληροφοριακό υλικό και δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ερωτημάτων στην υπηρεσία υποστήριξης Help Desk της Πράξης.
______________
Ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου 2021 και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2021, η πρώτη περίοδος πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, στο πλαίσιο της Πράξης ««ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020.
Μέχρι σήμερα 2.098 εκπαιδευτικοί έχουν ήδη συμμετάσχει στις εξετάσεις πιστοποίησης που λαμβάνουν χώρα σε 54 εργαστήρια, 11 Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στην Άρτα, στην Κοζάνη, στην Καστοριά, στις Σέρρες, στην Κατερίνη, στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στην Λαμία, στον Βόλο, στα Τρίκαλα, στην Λάρισα, στην Μυτιλήνη, στην Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Λευκάδα, στην Πάτρα, στην Κόρινθο, στην Τρίπολη, στο Ηράκλειο και στον Αγ. Νικόλαο, ενώ οι εξετάσεις συνεχίζονται σε όλη τη χώρα καθημερινές και σαββατοκύριακα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί για τους συνολικά 18.040 εκπαιδευτικούς που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής.
Από σήμερα, οι εκπαιδευτικοί που έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα πιστοποίησης, τα οποία έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μέχρι 27/10/2021, μπορούν να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εξέτασής τους και να το εκτυπώνουν, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Πράξης (MIS) της Πράξης (https://e-pimorfosi.cti.gr/mis, επιλογή Αίτηση Πιστοποίησης -> Αποτελέσμα πιστοποίησης).
Επίσης, μετά τις απαραίτητες τεχνικές ρυθμίσεις που έγιναν στις αντίστοιχες εφαρμογές, εις το εξής οι υποψήφιοι θα είναι σε θέση να ενημερώνονται με τον ίδιο τρόπο για το αποτέλεσμα, 2-3 ημέρες μετά την ημερομηνία της εξέτασής τους.
Οι αντίστοιχες Βεβαιώσεις Πιστοποίησης θα διατεθούν σε επόμενο χρόνο, μετά το πέρας της περιόδου, αφού ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες.
Τυχόν ερωτήματα σχετικά με την παρούσα περίοδο πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να απευθύνουν ηλεκτρονικά στην Υπηρεσία Help Desk της Πράξης, μέσω της Πύλης ενημέρωσης της Επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ (https://e-pimorfosi.cti.gr) και συγκεκριμένα ΕΔΩ.
_____________________________________________________________
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ στο πλαίσιο της Πράξης ««ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020, με την υποβολή 18.040 αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν μια θέση συμμετοχής στα διαθέσιμα προγράμματα εξετάσεων πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ που θα διεξαχθούν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ), στις 13 γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας, κατά την παρούσα πρώτη περίοδο πιστοποίησης που θα διεξαχθεί το διάστημα 18 Οκτωβρίου – 22 Δεκεμβρίου 2021.
Στην παρούσα φάση, καλούνται οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, να ενημερωθούν για την ακριβή ημερομηνία και ώρα, καθώς και τα στοιχεία του Κέντρου Πιστοποίησης, στο οποίο θα πρέπει να προσέλθουν για τις εξετάσεις, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης (https://e-pimorfosi.cti.gr/mis, επιλογή «Αίτηση Πιστοποίησης -> Στοιχεία εξέτασης») με χρήση των προσωπικών τους κωδικών πρόσβασης. Υπενθυμίζεται η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα πιστοποίησης έγινε με αυτοματοποιημένο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τις επιλογές της αίτησής τους (Νομό και Πόλη, ημέρα της εβδομάδας).
Μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (επιλογή «Αίτηση Πιστοποίησης -> Στοιχεία εξέτασης») είναι επίσης διαθέσιμο το Έντυπο Συμμετοχής στις εξετάσεις που θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους κατά την προσέλευση στο Κέντρο Πιστοποίησης.
Γενικές Οδηγίες για τους εξεταζόμενους, καθώς και σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής πιστοποίησης που θα χρησιμοποιήσουν στο πλαίσιο των ψηφιακών εξετάσεων, διατίθενται ΕΔΩ.
Υπενθυμίζεται ότι, Ενημερωτικό Σημείωμα με αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την παρούσα περίοδο πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, καθώς και δείγματα ερωτημάτων πιστοποίησης (θέματα αυτόματης διόρθωσης) διατίθενται ΕΔΩ.
Τυχόν ερωτήματα σχετικά με την παρούσα περίοδο πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να απευθύνουν ηλεκτρονικά στην Υπηρεσία Help Desk της Πράξης, μέσω της Πύλης ενημέρωσης της Επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ (https://e-pimorfosi.cti.gr) και συγκεκριμένα ΕΔΩ.
_____________________________________________________________
Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων Πιστοποίησης Β1 Επιπέδου ΤΠΕ
Από σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 έως και την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, καλούνται οι εκπαιδευτικοί που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, τα οποία υλοποιήθηκαν από τον Μάιο 2017 έως τον Ιούλιο 2019, στο πλαίσιο της Πράξης ««ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020,
να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα πιστοποίησης που θα διεξαχθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα, από 18 Οκτωβρίου έως 22 Δεκεμβρίου 2021.
Επιπρόσθετα, αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε. (παραδοσιακού ή μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης), τα οποία υλοποιήθηκαν από το 2008 έως το 2015, στο πλαίσιο προηγούμενων σχετικών πράξεων επιμόρφωσης, και οι οποίοι δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για τις αντίστοιχες γνώσεις και δεξιότητες.
Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) της Πράξης (https://e-pimorfosi.cti.gr/mis, επιλογή «Αίτηση Πιστοποίησης») με χρήση των κωδικών πρόσβασης που ήδη διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί, από την προηγούμενη συμμετοχή τους στα προγράμματα επιμόρφωσης.
Οι εξετάσεις υλοποιούνται σε Κέντρα Πιστοποίησης που είναι εργαστήρια ΑΕΙ, σε Πανελλαδικό επίπεδο, σε όλες τις γεωγραφικές – διοικητικές περιφέρειες της χώρας.
Μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS), κάθε ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τους συγκεκριμένους γεωγραφικούς τόπους (Νομούς, Πόλεις) όπου πρόκειται να διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης, καθώς και για τις διαθέσιμες θέσεις σε καθένα από αυτούς. Στη συνέχεια, μπορεί να υποβάλει την αίτησή του, επιλέγοντας τον τόπο (Νομό και Πόλη), καθώς και την ημέρα της εβδομάδας που ο ίδιος επιθυμεί να εξεταστεί (π.χ. Τρίτη, Κυριακή) από τις διαθέσιμες στον τόπο που επέλεξε. Κάθε εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να υποβάλει μία μόνο αίτηση.
Η κατανομή των υποψηφίων στα διαθέσιμα προγράμματα πιστοποίησης γίνεται με αυτοματοποιημένη διαδικασία. Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής αιτήσεων, θα ανακοινωθεί για κάθε υποψήφιο η συγκεκριμένη ημερομηνία, η ώρα και το Κέντρο Πιστοποίησης που θα πρέπει να προσέλθει για τις εξετάσεις.
Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να φροντίσουν έγκαιρα για την υποβολή της αίτησής τους, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν στις εξετάσεις κατά την παρούσα περίοδο πιστοποίησης.
Οδηγίες σχετικά με την υποβολή αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης διατίθενται ΕΔΩ.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, καθώς και δείγματα ερωτημάτων πιστοποίησης (θέματα αυτόματης διόρθωσης) διατίθενται ΕΔΩ.
Τυχόν ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης και την επικείμενη περίοδο πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, μπορείτε να απευθύνετε ηλεκτρονικά στην Υπηρεσία Help Desk της Πράξης, μέσω της Πύλης ενημέρωσης της Επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ (https://e-pimorfosi.cti.gr) και συγκεκριμένα ΕΔΩ.
________________________________________________________
Επιμορφωτικό υλικό για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση [Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α]
https://www.edivea.org/uliko3_b.html
https://www.edivea.org/uliko4_4.html
Έναρξη δράσης «Ταχύρρυθμης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση».ΦΕΚ_ταχύρρυθμης
___________________________________________________________
Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων Πιστοποίησης Β1 Επιπέδου ΤΠΕ
Καλούνται, από σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και έως την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, οι εκπαιδευτικοί που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, τα οποία υλοποιήθηκαν από τον Μάιο 2017 έως τον Ιούλιο 2019, στο πλαίσιο της Πράξης ««ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020,να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα πιστοποίησης που θα διεξαχθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα, από 23 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2020.
Πιστοποίηση εκπαιδευτικών σε γνώσεις και δεξιότητες Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. 1η περίοδος πιστοποίησης, Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2020
_______________________________________________________
Ανοιχτό Διαδικτυακό μάθημα: Μεθοδολογία της σχολικής εκπαίδευσης από απόσταση
Το μάθημα είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Εστιάζει στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη μεθοδολογία της σχολικής εκπαίδευσης από απόσταση, αλλά προσφέρεται ανοικτό και προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Το υλικό αναπτύχθηκε με εθελοντική προσφορά των συντελεστών, στο καθεστώς των συνθηκών που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού COVID-19.
Το μάθημα φιλοξενείται στην πλατφόρμα Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Learn του ΕΑΠ που είναι προσβάσιμη στη διεύθυνση https://learn.eap.gr
Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα: Εξ Αποστάσεως Σχολική Εκπαίδευση
Το ταχύρρυθμο αυτό επιμορφωτικό πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εστιάζει στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη μεθοδολογία της σχολικής εκπαίδευσης από απόσταση, αλλά προσφέρεται ανοικτό προς κάθε ενδιαφερόμενο/η.
Το πρόγραμμα φιλοξενείται στην πλατφόρμα Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων elearn του Πανεπιστημίου Αιγαίου που είναι προσβάσιμη στη διεύθυνση https://elearn.aegean.gr
Η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης (e class) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας