“Παιδική Λογοτεχνία και εκπαίδευση: η Φιλαναγνωσία στο σχολείο”

“Παιδική Λογοτεχνία και εκπαίδευση: η Φιλαναγνωσία στο σχολείο”
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου είχαμε τη χαρά την Τρίτη το απόγευμα, 9/4/2024 να έχουμε κοντά μας την συγγραφέα – δασκάλα κα Εύη Γίτσα η οποία μας μίλησε για την Δημιουργική γραφή και την Φιλαναγνωσία, αλλά και τον Νομικό, Συγγραφέα Ιστορικών Βιβλίων κο Γιώργο Σύρρο, ο οποίος μας τόνισε την αξία της ιστορίας στην προσχολική ηλικία.
Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για όλους μας το ταξίδι στην Φιλαναγνωσία, στην Δημιουργική Γραφή και στην Ιστορία!!!
Είχαμε επίσης την χαρά να είναι στην παρέα μας οι τόσο δημιουργικές συνάδελφοι νηπιαγωγοί, κα Γεωργία Μητσιάκη και κα Μαρία – Ευθαλία Ρινάκου, Προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου οι οποίες μας παρουσίασαν την καλή πρακτική δανειστικής βιβλιοθήκης που υλοποιούν φέτος στο 1ο νηπιαγωγείο Σκοπέλου, μία βιωματική, καινοτόμο προσέγγιση για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας με τίτλο: “Αγαπώ το βιβλίο… παίζοντας”!!!
Εντυπωσιαστήκαμε από την ποικιλομορφία των υλικών που χρησιμοποιούν, όπως και με την πρωτοτυπία των ιδεών που εφαρμόζουν!!
Σας ευχαριστούμε όλους και όλες!!!
Ήταν μία όμορφη και δημιουργική συνάντηση η οποία διοργανώθηκε από τις Συμβούλους Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, στο πλαίσιο της επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης!!!
Στιγμιότυπο οθόνης 521 Στιγμιότυπο οθόνης 524 Στιγμιότυπο οθόνης 526 Στιγμιότυπο οθόνης 529 Στιγμιότυπο οθόνης 534 Στιγμιότυπο οθόνης 537 Στιγμιότυπο οθόνης 539 Στιγμιότυπο οθόνης 540 Στιγμιότυπο οθόνης 542 Στιγμιότυπο οθόνης 547
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων