Ημερίδες-Συνέδρια

8ο διεθνές συνέδριο ΕΕΠΕΚ για την προώθηση της καινοτομίας.

 

Παρουσίαση και διάχυση των αποτελεσμάτων, στα πλαίσια των Erasmus days, στο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΠΕΚ για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, που υλοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου. Η εισήγησή μας αφορούσε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus KΑ2, 2019-2022 με τίτλο: “Prevention is better than cure, as Hippocrates said” που υλοποιήθηκε στο 23ο Νηπ/γείο Λάρισας.

IMG 20221016 193002

IMG 20221016 184752

IMG 20221016 185020

IMG 20221016 184942

Από την συμμετοχή μας στον διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους στόχους Βιώσιμης ανάπτυξης με εργασίες των νηπίων και συμμετοχή του προγράμματος “Prevention is better than cure as Hippocrates said” και του εργαστηρίου δεξιοτήτων “Το παράπονο των ζώων”.

IMG 20220627 163746

 

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Θεσσαλίας δια της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου διοργάνωσε επιμορφωτικό σεμινάριο για τις/τους Νηπιαγωγούς των Νηπιαγωγείων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής ευθύνης της με θέμα:
«Τα αγγλικά στο Νηπιαγωγείο»
Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν:
Δρ. Παπαδημητρίου Άρτεμις Σ.Ε.Ε. «Η εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο: πως την εντάσσουμε στο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου
Δρ. Ισαάκ Παπαδόπουλος, Διδάκτωρ Εφαρμοσμένης γλωσσολογίας με έμφαση στη διδασκαλία της γλώσσας. «Η προσέγγιση CLIL σε Τάξεις με μικρούς μαθητές: Ένα θεματικό και διαγλωσσικό περιβάλλον»
Μαρία Σιέλη, Νηπιαγωγός, Συνεργάτης του Συντονιστικού Κέντρου CLIL Κύπρου. «Η εισαγωγή των Αγγλικών στην προδημοτική εκπαίδευση στην Κύπρο”.

 

Παρουσίαση του Δ΄Θεματικού Κύκλου:Δημιουργώ και Καινοτομώ-  Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία

Επιμέρους Θεματικές Ενότητες/Υποενότητες:

Ρομποτική – STEM – ΤΠΕ

Παρουσίαση της Δ΄ θεματικής ενότητας στην επιμορφωτική συνάντηση που διοργάνωσε το ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας την Πέμπτη 23-9-2021 και Παρασκευή 24-9-2021 με θέμα ¨Εισαγωγή στα εργαστήρια δεξιοτήτων”.  Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στην πιλοτική δράση κατά το σχολικό έτος 2020-21 και παρουσίασε την ενότητα Δημιουργώ και Καινοτομώ-  Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία και το πρόγραμμα «Σώστε τη γη – σώστε το μέλλον μας».

Την παρουσίαση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ακολουθώντας τον σύνδεσμο στο 1:26:

 

ΔΙΆΧΥΣΗ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ ERASMUS KA2
Την Πέμπτη 17/6 /2021 παρουσιάσαμε σε Τηλε-σεμινάριο το Ευρωπαϊκό σχέδιο Erasmus+KA2 με τίτλο «Prevention is better than Cure, as Hippocrates said», το οποίο συντονίζει το 23ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, με εισηγήτριες την Αντωνίου Ελισάβετ και Νικολαϊδου Σαμέλα. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Θεσσαλίας δια της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού έργου με θέμα: «Διάχυση προγραμμάτων Erasmus KA2». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν το 5ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων και σχολεία της Ισπανίας, Λιθουανίας, Ιταλίας και Λετονίας.
Ευχαριστούμε θερμά την κα Άρτεμις Παπαδημητρίου, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου για την πρόσκληση να συμμετέχουμε σε αυτή την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών. Τα θερμά μας συγχαρητήρια και στις συναδέλφους για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους.
«Η ασφαλής πλοήγηση των παιδιών στο Διαδίκτυο»
H ασφάλεια στο Διαδίκτυο ή η διαδικτυακή ασφάλεια είναι η γνώση των κινδύνων προσωπικής ασφάλειας και ασφάλειας του χρήστη σε ιδιωτικές πληροφορίες και περιουσίες που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου και την αυτοπροστασία από το ηλεκτρονικό έγκλημα. 
Δεδομένου ότι ο αριθμός των χρηστών του Διαδικτύου συνεχίζει να αυξάνεται παγκοσμίως, διαδικτυακοί οργανισμοί, κυβερνήσεις και οι οργανισμοί εξέφρασαν ανησυχίες για την ασφάλεια των παιδιών που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο. Η Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου γιορτάζεται παγκοσμίως τον Φεβρουάριο για να ευαισθητοποιήσει την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. 
Στην ενημερωτική -επιμορφωτική συνάντηση του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Θεσσαλίας δια της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου κα Παπαδημητρίου Α., με θέμα: «Η ασφαλής πλοήγηση των παιδιών στο Διαδίκτυο», που απευθυνόταν σε γονείς κι εκπαιδευτικούς, συζητήθηκαν θέματα κυβερνο-ασφάλειας και πρόληψης για ένα ασφαλές διαδίκτυο.
«Η προσέγγιση STEAM στην Προσχολική Αγωγή»
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και της στήριξης του εκπαιδευτικού έργου των Νηπιαγωγών πραγματοποιήθηκε στις 14-12-20 από τη Σ.Ε.Ε του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας εξ αποστάσεως σεμινάριο με θέμα «Η προσέγγιση STEAM στην Προσχολική Αγωγή».
Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο Λούβρης Άρης, Εκπρόσωπος WRO Hellas https://wrohellas.gr/, Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης, «STEAM κι εκπαιδευτική ρομποτική στο Νηπιαγωγείο», η Δρ. Παπαδημητρίου Άρτεμις, Σ.Ε.Ε: «STEM ή STEAM στο Νηπιαγωγείο», η Μαγκιώση Άννα, Προϊσταμένη στο Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων: «ICT, STEAM and Robotics in preschool education:A more attractive way for learning!», η Τσουκαλά Κικιλία, Εκπαιδευτικός, ΠΕ60 Med, Υποψ. Διδ. Παν. Θεσσαλίας: «STEM Αποστολές: Στο Νηπιαγωγείο εφικτές», η Αντωνίου Ελισάβετ, Εκπαιδευτικός, ΠΕ60 Med, προϊσταμένη στο 23ο Νηπιαγωγείο Λάρισας & Νικολαϊδου Σιμέλα, Εκπαιδευτικός ΠΕ60, 23 Νηπιαγωγείο Λάρισας: «Healthy cooking experiments with a robot». 
Παρουσιάσαμε το πρόγραμμά μας “Healthy cooking experiments with a robot”, το οποίο υλοποιήθηκε την περσινή χρονιά και είχε σχέση με την ρομποτική και την υγιεινή διατροφή και άσκηση. 
Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μας δόθηκε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας.
“Εργαστήρια Δεξιοτήτων”
Μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας δήλωσης των σχολείων από τις Διευθύνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του Ι.Ε.Π., εκδόθηκε η Υ.Α. με αρ. Φ.7/86136/ΓΔ4/6-7-2020 (ΦΕΚ 2847/Β/13-7-2020), όπου ορίζονται διακόσιες δεκαοκτώ (218) σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια) για την εφαρμογή της πιλοτικής δράσης “Εργαστήρια Δεξιοτήτων” στην υποχρεωτική Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το νηπιαγωγείο μας ορίσθηκε για το σχολικό έτος 2020-21 ως σχολική μονάδα για την εφαρμογή της πιλοτικής δράσης “Εργαστήρια Δεξιοτήτων”, όπου σήμερα έγινε η πρώτη ενημέρωση στις εκπαιδευτικούς.

6ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Συνέδριο eTwinning #etwinconfgr

Παρουσίαση του έργου “virtual story”, ενός βραβευμένου έργου με ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας, που υλοποίησαν το νηπιαγωγείο Μεσοχωρίου Λάρισας και το 23ο νηπιαγωγείο Λάρισας μαζί με σχολεία από τη Λιθουανία, Ισπανία, Ιταλία και Τουρκία κατά το σχολικό έτος  2018-19

Δείτε τοστο 10.08 λεπτό.

 

Ημερίδα με τίτλο: «Κριτικός γραμματισμός από τη θεωρία στην πράξη»!!!!!!
Εισηγήτριες:
η κ. Παπαδοπούλου Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήρια ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ, με θέμα «Οριοθετήσεις του κριτικού γραμματισμού» η Δρ. Σοφία Γκόρια, ΕΔΙΠ στο ΠΤΕΑ με θέμα «Εκπαιδεύοντας τον αυριανό καταναλωτή από το Νηπιαγωγείο»
και η Δρ. Ευγενία Παγκουρέλια, Πειραματικό Σχολείο του ΑΠΘ, με θέμα«Στρατηγικές πειθούς σε κείμενα της καθημερινότητας»

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, παπούτσια και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και πλήθος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται η Artemis Papadimitriou, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

5ο Διεθνές Συνέδριο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας.

Πιστοί στο ραντεβού μας και φέτος, στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας. Πολύ αξιόλογες και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις καινοτόμων projects, συγχαρητήρια σε όλους. Το 23ο Νηπιαγωγείο Λάρισας συμμετείχε με δύο εισηγήσεις, παρουσιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν την περυσινή χρονιά. Θέμα “Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη”.

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Elisabet Antoniou, κάθεται, οθόνη, φορητός υπολογιστής και εσωτερικός χώροςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται

5ο μαθητικό συνέδριο στη Λάρισα “Μαθαίνω και παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου”.

Τα νηπιάκια μας συμμετείχαν με την αφίσα “Πολιτιστικές διαδρομές στην πόλη μου”. Μπράβο στα παιδιά! !!!

Φωτογραφία της Elisabet Antoniou.

Φωτογραφία της Elisabet Antoniou.

Φωτογραφία της Elisabet Antoniou.

 

Τέλος της σχολικής χρονιάς 2016-17 με την παρουσίαση των προγραμμάτων t4e και etwinning στην ημερίδα που διοργάνωσε η σχολική μας σύμβουλος κα Άρτεμις Παπαδημητρίου “Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις”.

IMG_20170621_101149IMG_20170621_101124[1] IMG_20170621_101103[1]19398847_285807081883256_2006681894_n

Ημερίδα με τη Σχολική Σύμβουλο της 11ης Περιφέρειας Π.Α κα Αρτεμις Παπαδημητρίου
΄΄Η ανάπτυξη της ατομικής και συλλογικής ευθύνης των παιδιών μέσα από την κουλτούρα των συνομηλίκων΄΄

με εισηγητές τον Γιώργο Μπάρμπα, επίκουρο καθηγητή ειδικής εκπαίδευσης, ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ τον Αντρέα Καμπά, ψυχολόγο, (χωριό SOS)Δημήτρη Σιδερά, ψυχολόγο, (χωριό SOS) Τάσο Πουλή, ψυχολόγος (4ο ειδικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης)

Η ημερίδα υλοποιήθηκε σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος με την εισήγηση του κ.Μπάρμπα, έγινε μια απόπειρα παιδαγωγικής ερμηνείας των προβλημάτων συμπεριφοράς σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο που εκδηλώνονται στη ζωή του νηπιαγωγείου. Επίσης παρουσιάστηκε το παράδειγμα του παιδαγωγικού σχεδίου το οποίο υλοποιείται στον νηπιαγωγείο μας με την ευθύνη του.
Στο β΄μερος οι νηπιαγωγοί σε ομάδες επεξεργάστηκαν με εμπειρικό ή βιωματικό τρόπο το θέμα της αποτελεσματικής διαχείρισης των συγκρούσεων μεταξύ των παιδιών, στην λογική της ενίσχυσης της συλλογικής λειτουργίας και της ανάπτυξης του αισθήματος της ευθύνης έναντι της ομάδας και του εαυτού τους.

  Φωτογραφία της Αρχοντία Καθάριου. Φωτογραφία της Αρχοντία Καθάριου.

 

 «Δράσεις Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στο Νηπιαγωγείο»

Ημερίδα στο 23ο νηπιαγωγείο Λάρισας με τη σύμβουλο της 11ης περιφέρειας Λάρισας κα Άρτεμις Παπαδημητρίου και θέματα: Τα 6 καπέλα σκέψης του De Bono, Εκπαιδευτικό δράμα, ορατή σκέψη και σχολική βία.

Φωτογραφία της Elisabet Antoniou. Φωτογραφία της Elisabet Antoniou.

Συνάντηση των εκπαιδευτικών του «Teachers4Europe»

Ημέρα γιορτής για τους εκπαιδευτικούς, των Τριών Ιεραρχών και οι Teachers4Europe, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποιήσανε κοινή επιμορφωτική συνάντηση με τη στήριξη του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας στο χώρο του Περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Εκπαιδευτικοί προσχολικής Αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Θεσσαλίας παρουσιάσαν τις δράσεις που είχαν εκπονήσει. Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση – επικοινωνία με ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών.

Η εποικοδομητική ημερίδα είχε σαν σκοπό την επιπρόσθετη ενημέρωση, την αλληλεπίδραση, την ανατροφοδότηση και την καλύτερη ανταλλαγή απόψεων για την εξέλιξη και την πορεία των Teachers4Europe. Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας.
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος τονίζοντας την ενεργό στήριξη της Περιφέρειας στο έργο των εκπαιδευτικών.
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Χρυσόμαλλος Σωκράτης και παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Βασίλης Χατζηκαμαγιάννης και η Προϊσταμένη Διοικητικών Υπηρεσιών του Π.Τ.Α. Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κατσιάκου Φωτεινή μέλος της ομάδας έργου του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Φωτογραφία της Βάσω Βούλγαρη.  Φωτογραφία της Elisabet Antoniou. Φωτογραφία της Elisabet Antoniou.

Παρουσίαση προγραμμάτων στην λήξη του σχολικού έτους.

Σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα έγιναν οι παρουσιάσεις των φετινών προγραμμάτων της 11ης περιφέρειας, σε μια ημερίδα που διοργάνωσε η σύμβουλος κα Άρτεμις Παπαδημητρίου, παρουσία του διευθυντή α/θμιας εκπ/σης κο Βούλγαρη.

 

2015-16 13479950_1155090134529170_1479514446_n 13406914_1040778316002879_7502381814126105745_n

 

Παρουσίαση προγράμματος “Ταξίδι στην Ευρώπη μέσα από την Τέχνη”

Στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας έγιναν οι παρουσιάσεις των προγραμμάτων Teachers4Europe. Τις παρουσιάσεις παρακολούθησε η σύμβουλος κα Άρτεμις Παπαδημητρίου.

13315368_659335844229732_3706779816279976692_n 13312680_251622631869889_1857390397932223389_n 13382173_251701588528660_2046440876_n

 

 

Παρουσίαση προγράμματος ¨Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα”

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στην ιατρική σχολή Λάρισας, έγιναν οι παρουσιάσεις του προγράμματος “Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα” με όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία. Γονείς και μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να θαυμάσουν τη δουλειά των μικρών μαθητών, βλέποντας ότι έκαναν όλη τη χρονιά, στην έκθεση ζωγραφικής που λειτουργούσε έξω από την αίθουσα.

 

 

101_0097101_0092 (2) 101_0106 23 paroysiash ippokratis

 

 

“Σκάκι στο νηπιαγωγείο”

Ένα πολύ δημιουργικό και εποικοδομητικό πρωινό με τις νηπιαγωγούς της 11ης περιφέρειας. Ευχαριστούμε τη σύμβουλο κα Άρτεμις Παπαδημητρίου, το σύλλογο σκακιστών Στερεάς Ελλάδας και το 56ο ν/γ Λάρισας που μας φιλοξένησε. Σεμινάριο:”Σκάκι στο νηπιαγωγείο”.

T3
T3
T3
T3
T3
T3

 

Διερευνητική επιμορφωτική συνάντηση T4E.

Διερευνητική επιμορφωτική συνάντηση παλιών και νέων Τ4Ε Λάρισας. Τετάρτη 24/02/2016 στο 37ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους, το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και την κ. Ζωή Γιουρούκη για τη συνεχή και γόνιμη συνεργασία. Μία συνάντηση αναστοχασμού, ανατροφοδότησης, αξιολόγησης, κριτικής και αυτοκριτικής μέσα από δραστηριότητες που ευνοούν τη συμμετοχική και συνεργατική μάθηση.

12593708_612772092219441_5616498384121547392_o 12764861_612771718886145_5841748601326302507_o 12771961_612772275552756_59553111100842940_o 12778695_612772438886073_8090503947885160070_o

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων