2 Απριλίου – Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου…Μένουμε σπίτι

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805 – 4 Αυγούστου 1875).

Την ημέρα αυτή καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ), το 1966, με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.Διαβάστε περισσότερα για το μεγάλο παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

 

Ακούμε μια ιστορία
” Η Βιβλιοθηκάριος της Βασόρας”

 

   Προτεινόμενη δραστηριότητα:

Διαβάζουμε ένα αγαπημένο μας παραμύθι με τη βοήθεια των γονέων και γράφουμε τον τίτλο (αν δεν μπορούμε μόνοι μας, ζητάμε τη βοήθεια των γονέων μας). Ζωγραφίζουμε ότι μας έκανε εντύπωση.

Παρακολουθούμε το βιντεάκι:

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ – Ο Βιολιστής Βάτραχος (Β)

 

Προτεινόμενη δραστηριότητα:

Β, β όπως Βιβλίο, Βιβλιοθηκάριος, Βιβλιοθήκη

Βρίσκουμε λέξεις που αρχίζουν από Β, β από εφημερίδες ή διάφορα περιοδικά που υπάρχουν στο σπίτι. Τις κόβουμε και κολλάμε σε χαρτί και γράφουμε μερικές. Ζωγραφίζουμε ένα αντικείμενο που αρχίζει από Β,β.
Προτεινόμενη δραστηριότητα:
Με υλικά που έχουμε στο σπίτι (χαρτόνια, αυτοκόλλητα, λουλουδάκια) δημιουργώ και διακοσμώ τον δικό μου σελιδοδείκτη.

Τέλος παρακολουθούμε το παραμύθι του Άντερσεν:

“Το ασχημόπαπο”

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) σας παρουσιάζουμε μια ψηφιακή βιβλιοθήκη, που έφτιαξε η νηπιαγωγός Ειρήνη Ματθαιάκη, με παιδικά παραμύθια (για παιδιά κυρίως προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας) που μπορείτε να βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή. Καλά αναγνωστικά ταξίδια!!!

Πατήστε τον σύνδεσμο:

Μετάβαση στο padlet.com

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων