ΡΩΓΜΗ…

Ένας ιστότοπος με θρησκευτικά θεματα και όχι μόνο…

ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ

Φεβ 202116
ΓΑΜΟΣ

Ποια η αγάπη μέσα στον γάμο και ποια έξω από αυτόν σύμφωνα με τον Ιερό Χρυσόστομο;Συμφωνείτε με αυτή την εικόνα των σχέσεων;

 

Η αγάπη μέσα στον γάμο, σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, παίρνει άλλη διάσταση. Ο άνδρας δε ξεχωρίζει από την γυναίκα, μιας και μετά το μυστήριο του γάμου τα δύο σώματα γίνονται ένα. Δεν υπάρχουν πλέον δύο άνθρωποι, αλλά ένας. Η τόσο δυνατή σύνδεση των σωμάτων επιτυγχάνεται δια μέσου της αγάπης. Όλα γίνονται κοινά, από τα υλικά αγαθά μέχρι τα πνευματικά. Ανήκουν τα πάντα και στους δύο και πολύ περισσότερο ο ένας στον άλλον. Ο ένας οφείλει να τιμά τον άνθρωπο που επέλεξε να ενωθεί και να  περάσει την υπόλοιπη ζωή μαζί του. Οφείλει να μιλάει με ευγένεια, τιμή και πάνω απ’ όλα με πολλή αγάπη.

Η αγάπη όμως, εκτός γάμου έχει άλλη έκταση. Δύο άνθρωποι μπορεί να αγαπιούνται ή να πιστεύουν ότι αγαπιούνται αλλά εάν δε τελεστεί το μυστήριο του γάμου δε θα ενωθούν ποτέ πραγματικά. Τα πάντα στη σχέση τους θα είναι χαλαρά και ρευστά. Δε θα υπάρχει η αιώνια σύνδεση μεταξύ τους. Δε θα έχουν τίποτα κοινό, ακόμα κι αν νιώθουν ότι η σχέση τους είναι ολοκληρωμένη και χωρίς τον γάμο.

Προσωπικά, πιστεύω πως ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έχει δίκιο σε ότι αφορά την αγάπη μέσα και έξω από τον γάμο. Εξάλλου, ο γάμος έχει μεγάλη σημασία και στη πνευματική / θρησκευτική ζωή του ζευγαριού. Μέσα από το γάμο το ζευγάρι εντάσσεται στην εκκλησία ως ένα σώμα και ακολουθεί μια κοινή πορεία μέσα σε αυτή. Ο θρησκευτικός γάμος παρομοιάζεται με τη σχέση Χριστού – Εκκλησίας και προβάλλει το αίσθημα της αγάπης και της τιμής ως τα σημαντικότερα συστατικά για την επιτυχία του.

Π. Ε.

Α3, 1ο ΓΕΛ Ν.Ψυχικού

Μια διαφορετική αγάπη…

https://drive.google.com/file/d/1Z-CyQs0ohl1FbPtnwEetXDV1ynw08qux/view?usp=sharing

 

από κάτω από: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ, Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

ΒΙΝΤΕΟ

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων