ΡΩΓΜΗ…

Ένας ιστότοπος με θρησκευτικά θεματα και όχι μόνο…

ΕΞΙΛΑΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ(Β΄Γυμνασίου)

Μαρ 20217
e438b2f6e0684733d65aa1a21e89a355

Για να αναδυθούν κοινωνικά και οικονομικά μερικοί Χριστιανοί στην τουρκοκρατία ασπαζόντουσαν το ισλάμ αλλά παρέμειναν κρυφά χριστιανοί(κρυπτοχριστιανοί). Στην ανακάλυψή τους οι Τούρκοι τους βασάνιζαν και τους επέφεραν την θανατική ποινή. Στα κουμουνιστικά καθεστώτα δήλωναν άθεοι και ήταν κρυφά χριστιανοί πιστοί με κρυμμένες εικόνες στα σπίτια τους(Αλβανία). Στην ανακάλυψή τους το καθεστώς τους βασάνιζαν τους φυλάκιζαν και τους επέφεραν μερικές φορές και την θανατική ποινή. Με βάση αυτά τα παραδείγματα ποια είναι η γνώμη σας για την θρησκευτική πίστη; Ποιο το παράδειγμα αυτών των μαρτύρων για την σημερινή εποχή;

 

 

 

 

H δύναμη της θρησκευτική πίστης είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να υπερνικήσει ακόμα και το φόβο του θανάτου ή τον πόνο των βασανιστηρίων. Οι Νεομάρτυρες αντιμετώπισαν όλα αυτά τα βασανιστήρια, γιατί βρήκαν τη δύναμη μέσα από τη χάρη του Θεού.

Το παράδειγμα τους στη σημερινή εποχή είναι ότι με χριστιανική αρετή, σεμνότητα, σωφροσύνη, ευλάβεια, εγκράτεια και πίστη θερμή θα πρέπει να προχωράμε και να αντιστεκόμαστε σε ότι θέλει να καταστρέψει τη θρησκεία μας και την πίστη μας. Όσο κι αν υποφέρουμε και ταλαιπωρούμαστε, θα πρέπει να υπομένουμε και να μην χάνουμε την πίστη μας και τη ελπίδα μας στον Θεό.

ΒΟΓΙΑΤΖΙΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Β1, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

 

 

Οι μάρτυρες μαρτύρησαν ,δέχτηκαν βασανιστήρια και  έφτασαν ως τον θάνατο επειδή μέχρι την τελευταία στιγμή δεν απαρνήθηκαν την πιστή τους, πιστεύω το θάρρος τους ήταν πολύ μεγάλο γιατί άλλοι στην θέση τους προδώσαν την πιστή τους για να κερδίσουν την ζωή τους ή να κερδίσουν αξιώματα

Στην σημερινή εποχή πολλοί δεν θα πούνε αυτό που πιστεύουν γιατί φοβούνται να μην κριθούν ,αλλά εγώ πιστεύω ότι πρέπει να λεμέ αυτό που πιστεύομαι ανεξάρτητα από αυτό που θα μας κρίνουν.

 

ΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Β1, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

 

 

Μερικές φόρες οι καταστάσεις κάνουν τους ανθρώπους να μην μπορούν ελεύθερα να εκφράσουν την πίστη τους. Μπορεί να κινδυνεύει η ζωή τους ή η ζωή των δικών τους. Έτσι αναγκάζονται να κρύβουν την πίστη τους αν και στην ψυχή τους αυτή είναι δυνατή. Ουσιαστικά η στάση τους αυτή δείχνει ότι με το ζόρι δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να αλλάξει την πίστη του. Από την άλλη θαυμάζω όλους αυτούς που είχαν την τόλμη να αντιδράσουν και να εκφράσουν την πίστης τους ακόμη και αν έχασαν τη ζωή τους.

ΚΑΤΟΥΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Β1, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

 

 

 

Η γνώμη μου για την  θρησκευτική πίστη είναι ότι είναι μια  βασική ανάγκη του ανθρώπου.

Είναι πηγή αισιοδοξίας και ελπίδας. Η θρησκευτική πίστη μας γεμίζει με ένα αίσθημα ανακούφισης και παρηγοριάς. Μας παρέχει μια προστασία και μας γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα για το παρόν και το μέλλον.

Ο άνθρωπος μέσα από την θρησκεία αντλεί αυτοεκτίμηση, δεν αισθάνεται μοναξιά, με την θετική στάση απέναντι στην ζωή ξεπερνά εμπόδια και δυσκολίες και πάνω από όλα μαθαίνει να συγχωρεί.

Το παράδειγμα των μαρτύρων για την σημερινή εποχή πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό, γιατί ανεξάρτητα για το λόγο που κάποιος δήλωνε «άθεος» ή «πίστη στο ισλάμ», εξακολουθούσε να πιστεύει στο χριστιανισμό με την απειλή του θανάτου. Και τελικά η δύναμη που αντλεί ο άνθρωπος μέσα από την θρησκεία δεν κλονίζεται ακόμα και από αυτή την απειλή.

ΚΑΤΡΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

Β1, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

 

Πιστεύω πως η θρησκευτική πιστή είναι κάτι προσωπικό του καθενός και δεν θα έπρεπε να τιμωρούταν για κάτι τέτοιο, μιας και το που πιστεύει κάποιος δεν καθορίζει ούτε τον χαρακτήρα του ούτε το πω φέρεται στους συνανθρώπους του. Στα παλαιότερα χρόνια  ‘κρύβανε’ την πίστη τους ώστε να μην τιμωρηθούν από τους αλλόθρησκους, στην σημερινή εποχή πολλοί άνθρωποι όπως και εγώ πιστεύουν πως ο καθένας πρέπει να πιστεύει σε ότι του αρέσει και τον κάνει χαρούμενο  και να μην επηρεάζεται από τα λόγια των άλλων.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Β, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

 

 

 

 

Η γνώμη μου για την θρησκευτική πίστη είναι πως θα ήταν ποιο καλό να μιλούσαν για τα πιστεύω τους με όλο τον κόσμο χωρίς να κρύβουν την θρησκεία τους ακόμα κι αν η ποινή είναι θάνατος. Το παράδειγμα αυτών των μαρτύρων για τη σημερινή εποχή είναι οι άνθρωποι που δεν θέλουν να δείξουν στην κοινωνία την θρησκεία τους γιατί ντρέπονται να το αναφέρουν ή αντίστοιχα που βρίσκονται σε μία χώρα που θα είχε επιπτώσεις αν το έλεγαν.

ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Β1, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

 

 

Οι πιστοί ,όπως βλέπουμε και στο παράδειγμα, δεν παράταγαν την θρησκεία τους εύκολα και παρόλο που ήταν οι Τούρκοι ήταν Μουσουλμάνοι και δεν αναγνώριζαν τι πίστευαν οι Έλληνες έμεναν Χριστιανοί μυστικά  (Κρυπτοχριστιανοι) και οι περισσότεροι δήλωναν ότι ήταν Μουσουλμάνοι για να ξεφύγουν τα βασανιστήρια, αλλά πραγματικά παρέμεναν Χριστιανοί.

ΣΟΡΟΒΟΣ ΜΑΡΙΟΣ

Β1, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

 

Το παράδειγμα των κρυπτοχριστιανών και των βασανισμών τους δείχνουν ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός για τα θρησκευτικά πιστεύω. Κατά τη γνώμη μου κανείς δεν πρέπει να αναγκάζεται να λατρεύει κάτι που δεν πιστεύει, ούτε να κρύβει την πίστη του όταν κάποιος δε συμφωνεί με αυτή.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΑΦΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

Β1, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

 

 

 

 

 

Η γνώμη για την πίστη σε μια θρησκεία είναι ότι οι  άνθρωποι σχεδόν από πάντα ήθελαν να πιστέψουν σε κάτι ανώτερο δηλαδή στον ίδιο  τους των δημιουργό(Με λίγα λόγια). Το παράδειγμα των τότε μαρτύρων για την εποχή μας είναι πολύ προσδόκιμο διότι μας θυμίζει μέχρι και σήμερα πόσο σημαντική είναι η θρησκεία που έχουμε εμείς οι άνθρωποι και λεγόμαστε χριστιανοί. Επίσης ένα άλλο παράδειγμα των μαρτύρων για την εποχή μας σήμερα είναι η σημασία της πίστης μας και η σοβαρότητα της θρησκείας διότι τότε οι άνθρωποι πέθαιναν για την χριστιανική πίστη .

ΝΤΕΛΗΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

Β3, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

 

 

Η θρησκευτική πίστη υπάρχει στον άνθρωπο είτε κρυφής  είτε εμφανής . Ο άνθρωπος πολλές φόρες μπορεί να αποκρύψει την πίστη και του τα πιστεύω του για να μην στοχοποιηθεί και να μπορέσει να εξελιχτεί κοινωνικά και οικονομικά . Στην σημερινή εποχή έχει εδραιωθεί  η ιδέα της ανεξιθρησκίας .Ο κάθε άνθρωπος   είναι ελεύθερος να εκφράζει την θρησκεία του η της πεποιθήσεις του χωρίς να γίνεται θύμα και χωρίς αυτό να στέκεται εμπόδιο για την εξέλιξη του

ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣIΟΣ

Β2, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

 

Κατά καιρούς οι χριστιανοί διώκονται για την πίστη τους με πολύ σκληρό τρόπο. Πολλές φορές αναγκάζονταν να λένε ψέματα για την πίστη τους για να γλυτώσουν τον θάνατο, όπως συνέβαινε συχνά κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και στα κομμουνιστικά καθεστώτα. Η θρησκευτική πίστη είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον κάθε άνθρωπο και είναι πολύ σπουδαίο να μπορεί ο καθένας να λατρεύει όποιον θεό επιθυμεί και με όποιον τρόπο θέλει. Το παράδειγμα των μαρτύρων δείχνει την αφοσίωση των ανθρώπων αυτών στην πίστη τους και μας δείχνουν τον δρόμο ακόμα και σήμερα για το πως πρέπει να αγωνιζόμαστε για τα σημαντικά πράγματα στη ζωή μας. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε ακόμα και τη ζωή μας για τα ιδανικά που έχουμε και για όσα αγαπάμε.

ΓΚΙΟΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Β1, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

 

Το παράδειγμα στην σημερινή εποχή είναι οι άνθρωποι οι οποίοι κάνουνε κάτι που δεν τους αρέσει για τα λεφτά αλλά και για να ανεβούνε κοινωνικά.Η γνώμη μου για την χριστιανική πίστη είναι ότι πολύ πιστεύουνε αλλά την απαρνιούνται για να ανέβουνε κοινωνικά.

ΚΑΡΑΝΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Β1, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

 

 

 

 

Για να αναδυθούν κοινωνικά και οικονομικά μερικοί Χριστιανοί στην τουρκοκρατία ασπαζόντουσαν το ισλάμ αλλά παρέμειναν κρυφά χριστιανοί(κρυπτοχριστιανοί). Στην ανακάλυψή τους οι Τούρκοι τους βασάνιζαν και τους επέφεραν την θανατική ποινή. Στα κουμουνιστικά καθεστώτα δήλωναν άθεοι και ήταν κρυφά χριστιανοί πιστοί με κρυμμένες εικόνες στα σπίτια τους(Αλβανία).  Στην ανακάλυψή τους το καθεστώς τους βασάνιζαν τους φυλάκιζαν και τους επέφεραν μερικές φορές και την θανατική ποινή. Με βάση αυτά τα παραδείγματα ποια είναι η γνώμη σας για την θρησκευτική πίστη; Ποιο το παράδειγμα αυτών των μαρτύρων για την σημερινή εποχή;Η θρησκευτική πίστη είναι αυτή που μέσα στους αιώνες ο χριστιανισμός έμεινε αναλλοίωτος . Όπως ο Χριστός      μαρτύρησε  για το καλό της ανθρωπότητας έτσι και οι νεομάρτυρες  πίστευαν στον Χριστό και μαρτύρησαν  και θανατώθηκαν για την πίστη τους αυτή .Εμείς στην σημερινή εποχή που όλα μας είναι πιο εύκολα θα πρέπει να μην απαρνούμαστε αλλά να σεβόμαστε τους αγώνες των μαρτύρων για την θρησκεία μας και να γίνουμε όλοι πιο πιστοί.

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Β2, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

 

 

Το παράδειγμα αυτών των μαρτύρων για την σημερινή εποχή είναι ένα μήνυμα για τις επόμενες γενιές και πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες στην ζωή μας. Η βαθιά πίστη τους τους οδήγησε σε κακουχίες και πολλές φορές στον ίδιο τον θάνατο. .Όμως δεν απαρνήθηκαν την πίστη τους αντίθετα έφτασαν μέχρι το τέλος πιστεύοντας ότι έτσι θα λυτρωθούν και θα πάνε κοντά στον Θεό,

Η γνώμη μου για την θρησκευτική πίστη είναι πως είναι κάτι πολύ προσωπικό για κάθε άνθρωπο , η σχέση που έχει με τον Θεό. Όταν πιστεύεις στον Θεό αισθάνεσαι μια παρηγοριά και ότι και να σου συμβεί θεωρείς ότι σου το έχει στείλει ο Θεός, εάν είναι κάτι καλό χαίρεσαι , εάν όμως συμβεί κάτι κακό υπομένεις και πιστεύεις ότι θα περάσει και ότι ο Θεός κάποιο λόγο έχει που σου το έστειλε.

ΔΟΓΑΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

Β2, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

 

 

 

 

ΖΑΦΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Β2, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

 

 

 

 

 

 

από κάτω από: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΞΙΛΑΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ(Β΄Γυμνασίου)    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

ΒΙΝΤΕΟ

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων