ΡΩΓΜΗ…

Ένας ιστότοπος με θρησκευτικά θεματα και όχι μόνο…

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ (εργασίες μαθητών

Φεβ 202117

Με την σκέψη ότι το θρησκευτικό συναίσθημα είναι έμφυτο στον άνθρωπο,σήμερα υπάρχουν άθεοι που αρνούνται κάθε μορφή πίστης(π.χ σε μια ανώτερη δύναμη,επιστήμη) ή άθεοι που αρνούνται συγκεκριμένο Θεό και θρησκεία;Δικαιολογήστε την αποψή σας!

Πιστεύω ότι  σήμερα οι περισσότεροι άθεοι αρνούνται να πιστέψουν σε έναν συγκεκριμένο Θεό και θρησκεία, θεωρώντας ότι ο δημιουργός του κόσμου δεν ασχολείται με την δουλειά των ανθρώπων και η πίστη σε αυτόν είναι ένα χάσιμο χρόνου. Οι άθεοι επίσης πιστεύουν ότι από την στιγμή που το ανθρώπινο είδος έχει καταστρέψει πλήρως την φύση του κόσμου έτσι όπως τον είχε δημιουργήσει ο Θεός χωρίς να δεχτεί καμία απολύτως τιμωρία, τότε ίσως ο δημιουργός του κόσμου μας να μην ασχολείται με τις ζωές μας αλλά με το τεράστιο σύμπαν στο όποιο ζούμε και στο οποίο είμαστε ένας κόκκος σκόνης.

ΜΠΙΜΠΑ ΡΕΤΖΙΝΑ

Β ΛΥΚΕΙΟΥ (1ο ΓΕΛ Ν.Ψυχικού)

 

Κατά την γνώμη μου θεωρώ ότι την σήμερον ημέρα, υπάρχουν και οι δυο κατηγορίες ατόμων που αναφέρονται παραπάνω. Παρ’ όλα αυτά κατά την άποψη μου από αυτές τις δυο ομάδες κυριαρχεί αυτή που αρνείται κάθε μορφή πίστης εξ ου και ο ορισμός αθεϊστής , όπου με τον οποίο δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει κάποιον τον οποίο πιστεύει στον Βούδα ή και στον Αλάχ, αλλά κάποιον που δεν πιστεύει γενικότερα σε κάποια θρησκεία. Επίσης αυτοί που αρνούνται κάποια συγκεκριμένη θρησκεία πιστεύουν σε κάποια άλλη, οπότε δεν είναι άθεοι. Επιπρόσθετα, ένα παράδειγμα, οι τζιχάντ οι οποίοι αρνούνται κάθε άλλη μορφή θρησκείας, και μια αίρεση αυτής της θρησκείας προσπαθεί να επιβάλλει αυτήν την θρησκεία, δεν χαρακτηρίζονται από κανέναν άθεοι.

Τέλος, θεωρώ πως αφού στον κόσμο σαν σύνολο υπάρχει ανεξιθρησκεία, δεν θα έπρεπε κανείς να προσπαθεί να επιβάλλει σε κανέναν καμία θρησκεία ή ιδεολογία, όποια είναι αυτή ούτε και αν αυτό είναι ο αθεϊσμός.

ΠΑΝΑΓΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Β ΛΥΚΕΙΟΥ (1ο ΓΕΛ Ν.Ψυχικού)

Την σημερινή εποχή, κατά την άποψη μου, επικρατούν και οι δύο όψεις. Συγκεκριμένα, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν πιστεύουν σε κάποια ανώτερη δύναμη/επιστήμη και γενικότερα αρνούνται κάθε μορφή πίστης. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και οι άθεοι οι οποίοι αρνούνται συγκεκριμένο θεό/θρησκεία, οι οποίοι κατά την γνώμη μου υπάρχουν κυριαρχούν. Αυτό θεωρώ συμβαίνει, διότι πολλοί άνθρωποι, ονομαζόμενοι άθεοι, στην πραγματικότητα πιστεύουν σε κάποια ανώτερη δύναμη, η οποία απλά διαφέρει από τις «συνηθισμένες» . Έτσι, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αν και σήμερα επικρατούν και οι δυο απόψεις, σε μεγαλύτερο αριθμό βρίσκονται τα άτομα τα οποία αρνούνται την πίστη τους στις «καθιερωμένες», πλέον, θρησκείες.

ΠΑΝΟΥΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Β ΛΥΚΕΙΟΥ (1ο ΓΕΛ Ν.Ψυχικού)

 

Γνωρίζουμε πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αρνούνται κάθε μορφή πίστης ή που αρνούνται συγκεκριμένο Θεό και θρησκεία. Πολλοί πιστεύουν πως είναι αφελές στον 21ο αιώνα να πιστεύουν σε ανώτερες δυνάμεις. Επίσης, πιστεύουν πως οι επιτυχίες τους είναι αποτέλεσμα της δικής τους δουλειάς και όχι της πίστης τους σε κάποιον Θεό. Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ συχνό φαινόμενο, άνθρωποι της επιστήμης να μην πιστεύουν σε κάποια θρησκεία, καθώς πιστεύουν πως όλα εξηγούνται με την επιστήμη και δεν υπάρχουν ανώτερες δυνάμεις.

ΔΡΑΝΔΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

Β ΛΥΚΕΙΟΥ (1ο ΓΕΛ Ν.Ψυχικού)

Ο σύνδεσμος – βίντεο με τις θέσεις του Μαρξ γύρω από την θρησκεία
https://drive.google.com/file/d/1a75zqx9BpT7H1W5aP4fotG8MZWr1WcfJ/view?usp=sharing

Κατά την άποψή μου και χωρίς να έχω σφαιρική γνώση πάνω στο θέμα, πιστεύω πως στις μέρες μας όσοι άνθρωποι δηλώνουν άθεοι εννοούν ότι δεν πιστεύουν σε κάποια ανώτερη δύναμη ή γενικότερα στην ύπαρξη θεού. Βέβαια προφανώς υπάρχει και ένα σύνολο ανθρώπων, το οποίο αρνείται μια συγκεκριμένη θρησκεία και θεό. Ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζονται ως άθεοι καθώς ανήκουν σε μία δική τους κατηγορία.

ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Β ΛΥΚΕΙΟΥ (1ο ΓΕΛ Ν.Ψυχικού)

 

 

 

Δείτε το στο slideshare.net

Από την αρχαιότητα γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει λαός, χωρίς πίστη σε κάποια ανώτερη ύπαρξη, σε κάποια θεότητα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων σ’ όλες τις εποχές πίστευαν και πιστεύουν ότι υπάρχει Θεός δημιουργός και συντηρητής του σύμπαντος. Παρόλα αυτά σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται κάθε μορφή πίστης. Η άρνηση της υπάρξεως του Θεού είναι μια κοσμοθεωρητική τοποθέτηση πολύ γνωστή. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν πως δεν υπάρχει λογική δύναμη ανώτερη από τον άνθρωπο. Η τεχνολογική ανάπτυξη δημιουργεί την εντύπωση, ότι ο άνθρωπος είναι παντοδύναμος, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να δυσπιστούν ως προς την ύπαρξη κάποιας ανώτερης δύναμης

ΓΚΑΝΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Β ΛΥΚΕΙΟΥ (1ο ΓΕΛ Ν.Ψυχικού)

ΕΝΩΣΗ ΑΘΕΩΝ
https://union.atheia.gr/

από κάτω από: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ (εργασίες μαθητών    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

ΒΙΝΤΕΟ

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων