Επιλογή Β΄ Ξένης Γλώσσας για τους μαθητές της Ε΄ τάξης για το σχολικό έτος 2021 – 2022

Μάι 202118

Αποτέλεσμα εικόνας για β ξενη γλωσσαΟι  μαθητές της Ε΄ τάξης όπως προβλέπεται από το ωρολόγιο πρόγραμμα διδάσκονται  δεύτερη  ξένη γλώσσα (γαλλικά ή  γερμανικά, όποια από τις δυο έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τάξης) για δύο (2) ώρες την εβδομάδα. Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών/τριών του τμήματος, διδάσκεται ως 2η ξένη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Για την έγκαιρη διεκπεραίωση των σχετικών υπηρεσιακών ενεργειών παρακαλούμε να συμπληρώσετε την  υπεύθυνη δήλωση που σας αποστείλαμε και να την επιστρέψετε τη στο σχολείο έως την Τετάρτη 26 Μαϊου 2021

Στην περίπτωση κατά την οποία μέχρι την 1η Οκτωβρίου του ερχόμενου σχολικού έτους δεν έχει καλυφθεί η θέση του εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που θα επιλεγεί, τότε με απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, οι μαθητές/τριες θα διδαχτούν την ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες στο επίπεδο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας.  

Η επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας που γίνεται στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού ισχύει έως και την Γ΄ τάξη του Γυμνασίου. Ως εκ τούτου, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που θα εγγραφούν το ερχόμενο σχολικό έτος (2021-2022) στο Γυμνάσιο θα διδαχτούν ως δεύτερη ξένη γλώσσα την ίδια που διδάσκονται και κατά το τρέχον σχολικό έτος στην ΣΤ Δημοτικού.

Κατ’ εξαίρεση, οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών που έχουν λόγους να αλλάξουν στην Α΄ Γυμνασίου την επιλογή δεύτερης ξένης Γλώσσας δύνανται να υποβάλουν σχετική αιτιολογημένη γραπτή αίτηση στη Διεύθυνση του Δημοτικού σχολείου, ώστε να τη συμπεριλάβουμε μαζί με το απολυτήριο που θα αποστείλουμε στο Γυμνάσιο με το τέλος των μαθημάτων. Το Γυμνάσιο εγγραφής δύναται κατά περίπτωση να ικανοποιήσει το αίτημα, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις σχηματισμού τμημάτων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Εφόσον, λοιπόν, έχετε λόγο να διδαχθεί το παιδί σας στο Γυμνάσιο διαφορετική δεύτερη ξένη γλώσσα από αυτήν που διδάσκεται τώρα στην ΣΤ Δημοτικού, παρακαλούμε να επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση του σχολείου έως την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2020  για να υποβάλετε σχετικό αίτημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

Μάιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
European Radio Logo

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων