Το Σχολείο μας συμμετείχε στη «Βραδιά του Ερευνητή»

 

 

 

 

 

Το σχολείο μας συμμετείχε φέτος στην ετήσια γιορτή της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας, στην εκδήλωση «European Researchers’ Night». Η αγαπημένη μας κουκουβάγια της γνώσης επιστρέφει φορώντας τη μάσκα της αυτή τη φορά και τηρώντας τις … αποστάσεις!!! Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές όλων των τάξεων της σχολικής μας μονάδας στο πλαίσιο των δράσεων της «Βραδιάς του Ερευνητή»  συναντήθηκαν την Τετάρτη 25, την Παρασκευή 27 και την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Cisco Webex με την  Ερευνήτρια του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης  και Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής κυρία Μαριάννα Παντούρα. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , , ,

Διαγωνισμός λογότυπου «Planet’écol»ERASMUS +

 

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο του έργου ERASMUS + «Planet’écol», διοργανώθηκε διαγωνισμός και στα πέντε σχολεία εταίρων του προγράμματος (Ιταλία, Κανάρια νησιά, Γουαδελούπη, Γαλλία, Ελλάδα), από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 για τη δημιουργία του επίσημου λογότυπου του προγράμματος. Ο διαγωνισμός, για το έργο που εκπροσωπεί το σχολείο μας πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα  9 -13/11/2020. Όλοι οι μαθητές ζωγράφισαν το δικό τους έργο και στη συνέχεια με μυστική ψηφοφορία οι μαθητές κάθε τάξης επέλεξαν δύο έργα που θα αντιπροσωπεύσουν την τάξη τους. Με την ίδια  διαδικασία  όλοι οι μαθητές του σχολείου ανέδειξαν ένα από τα δώδεκα τελικά έργα το οποίο εκπροσωπεί το σχολείο μας στην τελική φάση του διαγωνισμού. Από σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου οι μαθητές και των πέντε σχολείων θα αναδείξουν με μυστική ψηφοφορία το τελικό λογότυπο. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , ,

Ασφαλώς ΠΟΔΗΛΑΤΩ – Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

 

 

 

 

 

 

Την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Σχολείου μας στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων υλοποίησαν το βιωματικό, διαδραστικό πρόγραμμα «Ασφαλώς ΠΟΔΗΛΑΤΩ». Συνεργάτης μας το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», το οποίο ειδικεύεται σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής. Λόγω της δύσκολης περιόδου την οποία διανύουμε, εν μέσω πανδημίας, το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μέσω τηλεκπαίδευσης με τη χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας Cisco Webex. Οι μαθητές μας εκπαιδεύτηκαν πάνω στις βασικές αρχές της χρήσης του ποδηλάτου με τρόπο διασκεδαστικό και διαδραστικό και μας εντυπωσίασαν με τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό τους.  Την πρώτη ημέρα της υλοποίησης του Προγράμματος, στην διαδικτυακή μας τάξη, συνδέθηκαν, συμμετείχαν και συνομίλησαν με τους μαθητές μας  η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης Φωκίδας κ.  Παπαϊωάννου Αμαλία και ο ΣΕΕ Π.Ε. 70 κ Παπαγεωργίου Ιωάννης.  Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , , ,

Συμμετοχή στο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο «Open and Distance Education: New challenges and Perspectives»

Το Δημοτικό Σχολείο Δεσφίνας συμμετείχε στο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο OPEN CLASSROOM με θέμα: «Open and Distance Education: New challenges and Perspectives». Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 6 – 8 Νοεμβρίου 2020, συνδιοργανώθηκε  από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών έργων «Open Schools for Open Societies-OSOS» και «Reflecting 4 Change-R4C»), την Ελληνογερμανική Αγωγή και το δίκτυο European Distance Learning Education (EDEN).  Το Σχολείο μας με τέσσερις εισηγήσεις, παρουσίασε τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν  στο πλαίσιο  της συμμετοχής μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του ΙΕΠ: Open Schools for Open Societies – OSOS.  Πατώντας εδώ,   μπορείτε να δείτε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του συνεδρίου.  Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , ,

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Στις 20 Νοεμβρίου πριν από 61 χρόνια η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Αν και στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι τα παιδιά δικαιούνται ειδική βοήθεια και υποστήριξη, προχώρησαν στην υιοθέτηση ειδικής σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η ειδική αυτή σύμβαση αναγνωρίζει ότι «το παιδί, λόγω της φυσικής και διανοητικής του ανωριμότητας, χρειάζεται ειδική προστασία και µέριµνα, συµπεριλαµβανόµενης και της νομικής προστασίας, τόσο πριν όσο και µετά τη γέννησή του». Η Ελλάδα επικύρωσε τη σύμβαση στις 2 ∆εκεµβρίου του 1992.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , ,

Κανόνες Ψηφιακής Τάξης

Ψηφιακό σχολείο με "θύμα" τον εκπαιδευτικό; | Alfavita Στην ψηφιακή τάξη, όπως σε κάθε τάξη, ισχύουν κανόνες λειτουργίας  για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη λειτουργίας της.

Για να ενημερωθείτε, πατήστε εδώ 

Ετικέτες: ,

Ενημέρωση ΕΔΕΑΥ

ΕΔΕΑΥ | 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

     Η Επιτροπή Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας (κοινωνική απομάκρυνση, απομόνωση, φόβος, άγχος, θυμός κτλ.) , λόγω της πανδημίας του CoVid-19 και τις αλλαγές που θα επέλθουν στην καθημερινότητα των παιδιών μας με το κλείσιμο των σχολείων, στεκόμαστε δίπλα σας με το να στηρίξουμε τους γονείς και τους μαθητές μας, εξ αποστάσεως και με ασφάλεια.

    Τις επόμενες μέρες και μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία θα εργαζόμαστε μέσω της πλατφόρμας του my school (e-class) με τα μαθήματα «Υποστήριξη οικογένειας και μαθητών» και «Υποστήριξη Εκπαιδευτικών, Γονέων και Μαθητών». Εκεί θα ανεβάζουμε υλικό για την υποστήριξη των μαθητών και δραστηριότητες.   Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , ,

Απολύμανση της σχολικής μας μονάδας

 

 

 

 

 

Απολύμανση σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της σχολικής μας μονάδας πραγματοποιήθηκε, χθες Κυριακή 15 Νοεμβρίου. Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση, τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Δελφών κ. Μαντζώρο Ευστάθιο και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δ. Δελφών κ. Ζαχαρόπουλο Αντρέα.

Ετικέτες: , , ,

Πρόγραμμα εκπαιδευτικής τηλεόρασης

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, επανέρχεται στην ΕΡΤ2 η ειδική τηλεοπτική ζώνη εξ αποστάσεως μαθημάτων «Μαθαίνουμε στο σπίτι», που δημιουργήθηκε στη δημόσια τηλεόραση και απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών:

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/11/2020

Από 09:00 έως 12:00

-Γλώσσα Α’: Διδασκαλία για τον τονισμό (Εκπαιδευτικός: Σοφία Γεωργανά) Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Παραλαβή βιβλίων και αντικειμένων μαθητών/τριών

Έτσι θα μάθει ένα παιδί να γράφει σωστά - NewsbombΤη Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου κατά το διάστημα από 9.00-12.00 το πρωί θα μπορούν γονείς και κηδεμόνες να παραλάβουν βιβλία και προσωπικά αντικείμενα των μαθητών που έχουν παραμείνει στο σχολείο. Για το σκοπό αυτό θα προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία. Συγκεκριμένα θα επικοινωνήσει μαζί σας ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός της τάξης του παιδιού σας.  Παρακαλούμε να τηρηθούν πλήρως τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής συνωστισμού. Για τη συγκεκριμένη μετακίνηση θα πρέπει να στείλετε μήνυμα με τον αριθμό 4 στο 13033.

Ετικέτες:

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων