Ήρωες του κόσμου – Εκπαιδευτική Ρομποτική

Ιούν 202120

 

 

 

 

 

 

Στα πλαίσια του 4ου κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ ως μέλη της ομάδας STEAM Academy, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ανουκέτ από το Cape Town της Νότιας Αφρικής για βοήθεια και κλήθηκαν να βρουν λύση στο πρόβλημα λειψυδρίας που βασανίζει τους κατοίκους της περιοχής…

Αρχικά, ζητήθηκε από τους μαθητές να εξηγήσουν πως πέφτουν οι σταγόνες της βροχής στη γη αλλά και να σκεφτούν τρόπους καθαρισμού του βρώμικου νερού, κάνοντας παράλληλα και σχετικά πειράματα.
Το πιο διασκεδαστικό και δημιουργικό μέρος του προγράμματος, που απόλαυσαν πραγματικά μαθητές και εκπαιδευτικοί ήταν αναμφίβολα η κατασκευή των ρομπότ. Δούλεψαν σε ομάδες, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες, έμαθαν να βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα χρησιμοποιώντας κριτική σκέψη και ευαισθητοποιήθηκαν σε σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη μας όπως η έλλειψη νερού. Με αξιοθαύμαστη εφευρετικότητα και ενεργητικότητα, οι μαθητές με την βοήθεια και καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, πειραματίστηκαν με το πακέτο Spike Prime της LegoEducation και αφού εξοικειώθηκαν με το υλικό και προγραμματιστικό κομμάτι του πακέτου, ολοκλήρωσαν τις κατασκευές τους στον προβλεπόμενο χρόνο.
Τελευταίο και σημαντικότατο μέρος της διαδικασίας ήταν η παρουσίαση των κατασκευών, όπου εκπρόσωποι της κάθε ομάδας εξήγησαν τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας των ρομπότ τους στους συμμαθητές τους.
Ήταν ένα ευχάριστο, δημιουργικό και διαδραστικό ταξίδι στη γνώση για όλους!

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

Ιούνιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Σαν σήμερα

1/9/1946: Οι Έλληνες καλούνται σε δημοψήφισμα και αποφασίζουν με ποσοστό 68% την επάνοδο του Βασιλιά Γεώργιου Β που βρίσκεται εξόριστος στη Βρετανία. Από την ψηφοφορία απέχει το ΚΚΕ.

European Radio Logo

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων