Απαιτώ έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο

Ξεκίνησε η υλοποίηση και η εφαρμογή του Προγράμματος «Μαθαίνω την αλήθεια, λέω όχι στο τσιγάρο» στα σχολεία. Ήδη έχουν παραλάβει το εκπαιδευτικό υλικό 509 σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι αποστολές συνεχίζονται.

Το εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει αφίσες (διαφορετικού τύπου για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης), εγχειρίδια εκπαιδευτικών (ξεχωριστό για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια) και τετράδια από το Πρόγραμμα HEART II για τα παιδιά του Δημοτικού.

Από τα μέχρι τώρα συμμετέχοντα σχολεία, 230 είναι δημοτικά, 146 είναι γυμνάσια και 133 είναι Λύκεια. Το σημαντικότερο γεγονός είναι ότι περισσότερα από 34.000 παιδιά μέχρι στιγμής έχουν γίνει αποδέκτες των δραστηριοτήτων του Προγράμματος. Ο αριθμός αυτός των παιδιών προβλέπεται τουλάχιστον να διπλασιαστεί μέχρι τα μέσα της επόμενης χρονιάς καθώς το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί.

Στην ιστοσελίδα του Προγράμματος, www.thetruth.gr μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί ή γονείς να έχουν δωρεάν πρόσβαση και να κατεβάσουν το σχετικό υλικό, ενώ τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν με το on line παιχνίδι καθώς και να «σηκώσουν» τα δικά τους video στην σχετική on line εφαρμογή. Επίσης, η συμμετοχή του κοινού στα κοινωνικά δίκτυα είναι μεγάλη, αντικατοπτρίζοντας το ενδιαφέρον για το θέμα, με τα likes στο Facebook να ξεπερνάνε τις 10.000.

Δημοσιεύθηκε στην Α1, Α2, Ανακοινώσεις, Β1, Β2, Γ1, Γ2, Δ1, Δ2, Ε1, Ε2, ΣΤ1, ΣΤ2. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.