Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού μας.

Την Τετάρτη 17/4/2013 το Ε1  έκανε μια επίσκεψη  στο Λαογραφικό Μουσείο, που βρίσκεται στο Μορφωτικό Σύλλογο Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά του Ε1 μαζί με το δάσκαλό τους είδαν διάφορα αντικείμενα  της  παλαιάς εποχής όπως: εργαλεία αγροτικής χρήσης, παραδοσιακές στολές, και διάφορες φωτογραφίες όπου παρουσιάζεται η ζωή των ανθρώπων από τη δεκαετία του ’30 και μετά. Επίσης είχε πάντες και διάφορα όμορφα υφαντά. Είχε και έναν αργαλειό μαζί με τα υπόλοιπα σύνεργα του και μία παλιά παγονιέρα. Όμως όλα αυτά τα παλιά αντικείμενα ήταν σκουριασμένα και φαινόταν ο χρόνος που είχε περάσει από πάνω τους. Τα αντικείμενα αυτά τα έχουν δωρίσει άνθρωποι του  χωριού στο Μορφωτικό σύλλογο για να τα βλέπουν  οι επόμενες γενιές.

Φυσικά η εκπαιδευτική τους εκδρομή δεν είχε τελειώσει ακόμα. Τα παιδιά μόλις γύρισαν στο σχολείο χωρίστηκαν σε 4 ομάδες και κάθε μια από αυτές διάλεξε δύο αντικείμενα που τους ενθουσίασαν και έγραψαν για αυτά. Μόλις τελείωσαν τις εκθέσεις τους παρουσίασαν τα αντικείμενα που διάλεξε ο καθένας με παντομίμα στην υπόλοιπη τάξη. Μετά το παιχνίδι κάθε ομάδα διάβασε το κείμενο που έγραψε.

Η εκδρομή αυτή τους εντυπωσίασε πολύ και τους έμαθε πράγματα για την παλιά ζωή του τόπου τους.

Γράφουν οι μαθήτριες του Ε1:

Γεροντίδου Αρίστη, Αλαχούτη Ναυσικά, Κουλιάνου Βενετία

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.


Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.