“Επίσκεψη των Ε1΄ και Ε2΄ τάξεων του σχολείου μας στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Λαγκαδά”

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, οι μαθητές της Ε1΄και Ε2΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και  Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Λαγκαδά, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Μπαρέτη.

     Εκεί είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για την ανακύκλωση και τη συμβολή της στην εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών, την προστασία του πλανήτη και τη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου,  σε έναν ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο. Κατασκευάσαμε πασχαλινές αυγοθήκες από «άχρηστα»-ανακυκλώσιμα υλικά, λόγω των ημερών, ενώ πήραμε ιδέες και για άλλες δημιουργικές κατασκευές.

     Συναντήσαμε το δήμαρχο Λαγκαδά, κ. Γιάννη Καραγιάννη, που μας καλωσόρισε και μας ενημέρωσε κι αυτός με τη σειρά του για το σπουδαίο έργο της ανακύκλωσης και τη λειτουργία του κέντρου. Τέλος ρίξαμε τα δικά μας απορρίμματα στο μηχάνημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης συγκεντρώνοντας ένα ποσό το οποίο επιλέξαμε να δωρίσουμε σε οργανισμούς και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη .  

    Μπορείτε κι εσείς να επισκεφθείτε το χώρο ιδιωτικά. Συγκεντρώστε μπουκάλια από νερό, μικρά ή μεγάλα, «ατσαλάκωτα» ή τενεκεδάκια αλουμινίου (από αναψυκτικά). Για κάθε μπουκάλι ή τενεκεδάκι κερδίζετε 3 λεπτά τα οποία εξαργυρώνετε σε εκπτωτικά κουπόνια για ψώνια σε συγκεκριμένα σουπερμάρκετ ή τα δωρίζετε και συνδυάστε την ενέργειά σας αυτή με μια επίσκεψη στα ιαματικά λουτρά και άλλα αξιοθέατα της περιοχής. Ο χώρος είναι ανοικτός καθημερινά 9:00 με 5:00 και τα πρωινά του Σαββάτου. Καλή ανακύκλωση!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.